Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ses Tonunun Belirlenmesi.nasil Belirliye Biliriz Ses Tonumuz Hangisi ???
Merhabalar Arkadashlar ! Bence chok onemli bi konu : yeni bashlayanlar ichin ozellikle. Ses tonu chok onemli . her sharkiyi orijinel akorlariyla chalip okuyamayiz . kesin kendi ses tonumuza gore okumaliyiz. ve soruyorum bilen arkadashlarimiza : yeni bashlayan biri ses tonunun hangi Akordan oldugunu nasil bile bilir ? yani ornegin ben nasil bile bilirim ki benim ses tonum hangi tondan ? hangi Akorla bashlasam sharkiya o tonda en ince tiz sesinde zorlamam ? belki bilgisizce konushuyorum kusura bakmayin.bildigim kadar konusha biliyorum.sadece ilgimi chekti ben nasil ogrene bilirim nasil bula bilirim kendi ses tonumu ? bilenler yazsin lutfen.ve bi de bazen Turkcheme gramerime satashiyorlar laf atiyorlar. ben Azerbaycanliyim .Azeri Turkuyum.bashardigim kadar sizin dilinizde konushmaya chalishiyorum.gramer yalnishliklarim varsa kusura bakmayin. kisaca : Ses tonumuzu nasil belirliye biliriz? nasil bula biliriz ki evet bu ton benim ses tonuma uygun bi ton . ve merak ediyorum her sharkida tonumuz degishiyor mu ? o nasil oluyor ? gerchekten her sharkiya gore ton mu degishcez yoksa herkesin bir tonu var ve ordan chalip okur sharkiyi ? nasil ? anlatin lutfen.bilenler bilmeyenlere anlatsin bende ogreneyim sayenizde :) chok sagolun.
18.07.2011 01:02:43, 24141 okunma, 9 cevap, Javid yazdı
7.
Yazıyı tam okumadan cevap yazmışım.Üzgünüm.


Onurhan16 | 27 Temmuz 2011 Çarşamba 19:47
6.
Arkadaşlar saçmalamayın . Javid azeri bir dostumuz .


code509tr | 27 Temmuz 2011 Çarşamba 19:24
5.
Arkadaşım sen emo musun? Türkiye'de Türkçe konuşulur.Ben bir Türk olarak Turkche konuşulmasını ısrarla kınıyorum...


Onurhan16 | 27 Temmuz 2011 Çarşamba 15:01
4.


Adam haklı beyler


Baykuş93 | 27 Temmuz 2011 Çarşamba 13:07
3.
lise 30 gerizekali ne lisesi ? sordugum soruya bak . ne lise kach ?


Javid | 18 Temmuz 2011 Pazartesi 01:57
2.
öyle bişey yoktur... senin konuşma ses tonun belirli bir ses aralığına sabittir.. ama yorumlayacağın şarkya göre okuyacağın ton her zaman değişir.. yani benim sesim la minördür tüm şarkıları la dan okuyabilirim diye bir yorum yapamazsın... her şarkı için ses tonun değişkendir.. o şarkıya göre okuyabileceğin ses aralığını belirleyip şarkıyı o tona göre transpoze edeceksin


emresoysal | 18 Temmuz 2011 Pazartesi 01:25
1.
Öncelikle bunu anlayabilmek için sesini test etmek gerekiyor Javid. Yani öyle kafadan bir şey söylemek çok da doğru olmaz. Sana sadece bir kaç tane ses tekniği söyleyebilirim elimden geldiğince tabi.

- Şarkı söylerken gırtlak kapakçığın (Adem elması) yukarı yada aşağı hareket etmemeli. Ediyor olması ya sesinin daha fazlasında zorlandığının, ya da senin gırtlağını ve boğazını aşırı zorlayıp ses kaslarına yüklendiğin anlamına gelir. Çözümü ise bir kaç pratik teknik ve düzenli egzersiz ve sesinin zorlandığı anladığın zamanlarda şarkı söylemeyi bırakıp, gerekiyorsa bir ya da iki ses aşağıdan şarkıyı söylemeye çalışmak olmalı.

- Bebeklerin yaptığı "Brrr" sesi bir tekniktir ve boğazında ki gerilimi azaltarak bu gerilimi ağız ve geniz boşluğuna atmanı sağlar. Doğrusuda budur. Örnek olarak daha öncede vermiştim ama yine vereyim 2 video mevcut elimde

- http://www.youtube.com/watch?v=Y-J_fHrql2k&feature=related
- http://www.youtube.com/watch?v=jZ_RwV52DMw&feature=relmfu

Bu egzersizleri günde 5 ve ya 10 kez tekrarlarsan, kısa zamanda boğazında ki yükü hafifletirsin.

Başka bir teknik de "Hmmm" " Hummmm" tekniğidir. Sesin parlak ve net çıkması gerekiyor. Herhangi bir sürtünme sesi, tırmalayıcı ses, yanlış yaptığın anlamına gelir.

- Elinde gitar varsa şayet vardır, Notaları tek tek basarak ses vermeyi dene. En sağlıklısı Hmmm ya da Nnnnn sesidir. Aaaa ya da Uuuu biraz daha zordur ve ilk aşamada şart değildir.

Notaları tek tek basıp ses vererek, sesinin ne kadar kalına ve ne kadar inceye çıkabileceğini anlayabilirsin. Birinci Sesi Diyaframdan vermelisin, İkinci sesi göğüz kafesi diyafram ve kafa sesine yakın bir yerden, son ses ise falsettir. En önemli vermen gereken ses Kafa sesidir, Kendi sesinle Falset arasında ki köprüdür ve ses aralığının artmasında en büyük rolu oynar. Bu yüzden kalın notalardan incelerine doğru giderken, şimdi bilemiycem hangi notalarda normal erkek sesinde kırılmalar başlar, araştırıp yarın söylerim. İşte tam o kırılma noktalarında sesini zorlamadan falsete doğru geçmelisin. Falset i youtube den araştırırsan ne olduğunu anlarsın.

Özellikle yüksek seslere çıkmaktan kaçın. Sesinin hafif zorlandığı yerde falsete geçmen gerekiyor. Falseti de çok abartmadan bırakman gerekiyor. Şayet ses ara seslerin bozulmasıyla sekteye uğrar önce, sonra pess sesler bozulur, en sonunda da tiz sesler gider. Yapman gereken ara ve bass sesleri güçlendirmek. Tiz sesleri çıkarmanın ne kadar basit olacağını o zaman anlayacaksın.

Bu kadar şey yazdım ama eğitim şart. Fırsatın varsa bir kaç ay şan dersi al. İşin çok kolay olur

Kolay gelsin. .


onlychords | 18 Temmuz 2011 Pazartesi 01:24

Anket
barış_orj_35 soruyor:
Barış Akarsu Denildiğinde Akla İlk Gelen












Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.