Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Sizlere Bir Sorum Olucak çok Basit Bir Soru..
Arkadaşlar şimdi sorum şu , aslında bunu deneyerekte öğrenebilirim solom çok iyi olmadığından soruyorum..Örnekle anlatıyım..Mesela bir şarkının başında Em akoru var..Bildiğiniz gibi Em akoru 5.tel 2. perde ve 4.tel 2 perde..Sorucağım soru şu bu şarkının çalınan solosuda Em akorunda basılan perdelerden birine basarak mı başlanır ? Pek anlatamıyorum sanırım ama belki anlıyan çıkar...Yani mesela şarkının ortasında Am akoru var ; solo çalıyorsun o am akorunun olduğu yerde am akorunda bastığın perdelerden birini mi kullanıyorsun ? Umarım anlatabilmişimdir :)
6.12.2011 04:26:08, 743 okunma, 2 cevap, yawuz2011 yazdı
2.
Kısaca soruna cevap vereyim... Em yi ele alırsak , minör bir akor olduğu için bizim minör gamının E halindeki notalar üzerinde durmamız gerekiyor. Yani bastığımız notalar Mi - Fa# - Sol - La - Si - Do - Re Şeklinde olacaktır. Em akoru sırasında bu sesleri basabiliriz yani. Ama sen bu gam olayını , minör ve major gamların neye göre oluştuğunu yinede bir araştır.


ByCrEaTuReS | 7 Aralık 2011 Çarşamba 01:23
1.
Bu konuyu anlatırken gamlara değinmemek olmaz o yüzden önce gamlardan bahsedelim.

Başlıca 2 tür gam vardır: Majör gamlar ve minör gamlar... Akorlarda bu gamlardan çıkmıştır. Sana bu konuyu araştırmanı tavsiye ederim; çünkü müzik teorisi açısından oldukça önemlidir.

Şimdi zamanım olmadığından soruna ayrıntılı cevabı başka bir zaman mutlaka vereceğim.


binalicelik | 6 Aralık 2011 Salı 11:03

Anket
dj ergün soruyor:
En Güzel Teoman Düeti Hangisi ?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.