Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Alınık-Satılık | Grup-Eleman | Ders İlanları
İlanlar Anasayfası

FLÜT DERSİ – KURSU – YAN FLÜT DERSLERİ ANKARA -ANKARA'DA FLÜT DERSİ


Stüdyo_Ankanom | 9.05.2014 19:20:31 | ANKARA | Ders Vermek İsteyen

PROFESYONEL EĞİTMENLERİMİZLE FLÜT DERSLERİMİZ DEVAM ETMEKTEDİR


LİBYA CAD. 10/C-D-E KOLEJ KIZILAY
0312.432 13 08//0555.630 03 02

FLÜT DERSLERİ – YAN FLÜT KURSLARI -ANKARA
Profesyonel veya hobi amaçlı flüt dersi almak isteyen - gençler,yetişkinler ve çocuklar için oluşturulmuş sınıflar ve özel ders imkanlarıyla Ankara'da müzik severlere hizmet vermekteyiz.
Alanlarında uzman eğitmenlerimizle işlenen flüt derslerimiz,haftada bir saat birebir-özel- dersten oluşmaktadır.Çalışma gün ve saatleri öğrencilerimizin ve stüdyomuzun uygunluğuna göre programlanmaktadır.
Flüt eğitimi veren stüdyomuz,gelişen teknikler doğrultusunda kendini yenileyen eğitim programlarıyla,geleneksel kültürle biçimlenmiş çalgı tekniklerini ve eğitim yöntemlerini,günümüz anlayış ve biçimlerine uyarlayıp - yorumlayarak günümüz müziğine ve eğitimine bakmaktadır.
Enstruman çalabilmek için bir yaş sınırı olmadığına ve kulağın eğitilerek gelişebileceğine inanan eğitim felsefemizle her yaştan müzik sever kurslarımıza katılabilmektedir.

Ders programlarımız ve her türlü sorularınız için adres ve telefonlarımızdan bize ulaşabilirsiniz.
0312.432 13 08 // 0555.630 03 02
www.ankanom.com.tr
www.ankanom.com

FLÜT DERS PROGRAMLARIMIZ

Flüt derslerimiz,doğru tutuş ile birlikte dudak pozisyonlarına ve ağızlığa hakimiyet kazanma çalışmalarıyla başlar.
Doğru ses ve üfleme tekniklerinin oturtulmasının ardından,enstrümanda pozisyonlar,klavyenin yapısı ve gamlar öğretilmektedir.

Doğru dudak pozisyonunun oturtulması için uzun sesler,bağlı-dilli etütler,kromatik aralıklar ve ilgili gamlar çalışılmaktadır.
Her derste yeni bir konunun işlendiği eğitim müfredatımız,öğrencilerimizin sıkılmadan,eğlenerek öğrenebilecekleri,bu konuda yeterli formasyano sahip eğitmenlerimizce işlenmektedir.
Çalmak istediğiniz tarza yönelik değişken olabilen türler (klasik,pop,caz,latin vb.) ve çalmak istediğiniz enstrümana (Piccolo,Standart (Orkestra flütü),Alto flüt,Bas flüt) yönelik her türlü soru ve görüşleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Stüdyomuz Hakkında,
Bölge olarak şehir merkezinin kalabalığından uzak aynı zamanda şehrin merkezinde konumlanmaktayız. Sekiz adet stüdyo ve kafeden oluşan Ankanom,300 m2 kapalı alan ve 80m2 bahçe alanına sahiptir. Araç park yerimiz mevcuttur.
Molalarınız ve ders aralarında dünyanın seçkin kahve çekirdekleriyle hazırlanmış kahveleri bulabileceğiniz stüdyo kafemiz özel menülerimizle hizmet vermektedir.
Haftanın belirli günleri kafemizde düzenlediğimiz müzik etkinliklerinde belirli bir seviyeye gelmiş öğrencilerimiz performans sergilemekte,müzisyen dostlarımızla oluşturduğumuz gruplar sahne almaktadır.
...Günlük yaşamın stresinden arınmak, sevdiğiniz bu enstrümanların eğitimini almak ve birlikte müzik yapmanın keyfine varmak için bizi arayınız...

İletişim:
Libya caddesi 10/C-D-E Kolej/Kızılay - ANKARA
Tel: 0312.432 13 08 //0555.630 03 02

Web :http://www.ankanom.com
E-mail :info@ankanom.com
Anlık İletişim: studio_ankanom@hotmail.com



FLÜT

Flüt, üç parçanın birleşiminden oluşan bir enstrümandır.
1.Baş (ya da ağızlık)
2.Gövde
3.Kuyruk
Bu müzik aletinin satın alınırken verilen bir temizleme çubuğu bulunur. Çalgının başına pamuk konularak flütün içi temizlenir Çalgının baş bölümünde bir üfleme deliği vardır. Bu nedenle bu bölüme "ağızlık" da denir. Üfleme deliği çalıcının alt dudağına dayalıdır. Sağ omuz yönünde, yere koşut olarak tutulur. Sol el ağızlık tarafında, sağ el ise kuyruk tarafında tutulur. İki elin baş parmağı alttan flütü destekler. Flütün borusu silindir şeklindedir. Çapı 1,9 cm'dir. Flüt ağızlıktan başlayarak kapalı uca dek 67,2 cm'dir.
Günümüzde nikel, gümüş, altın gibi madenlerden yapılmaktadır. Fakat XX. yy.'lın başlarına kadar abanoz, nar gibi sert ağaçlardan yapılırdı. Metal olduğu halde tahta nefesli çalgılar grubu üyesidir. Bunun nedeni ses renginin tahta tınısı vermesi ve diğer tahta nefesliler ile iyi kaynaşması ve ses elde ediliş yönteminin tahta enstrümanlar gibi olmasındandır. Tahta flütün en önemli özelliği tatlı, yuvarlak ve olgun olmasıydı. Metal alaşımlardan yapılmaya başlamasıyla bu özelliklerini büyük ölçüde yitiren flüt daha çevik, ses niteliği yönünden ise parlaklık kazanmıştır. Özellikle ince sesler metalden yapılan flütlerde daha kolay ve güvenlidir.

Boehm Sistemi

XIX. yy. ortalarına dek, flütte bu günkü perde sistemi yoktu. Çalgının gövdesindeki delikler parmak uçları ile kapatılarak sesler elde ediliyordu. Fakat daha iyi seslerin elde edilebilmesi ve tam bir entonasyon için bu deliklerin arasındaki uzaklığın daha geniş olması gerekiyordu. Theobald Boehm adlı alman flütçü bu gün ufak geliştirimler dışında halen kullanılmakta olan sistemi buldu. Kendi adıyla "Boehm Sistemi" olarak adlandırılan bu sistem, güzel ses niteliği ve tam bir entonasyon için, deliklerin sesbilim "Akustik" yönünden doğru yerlere ve istenilen genişlikte açılmasını sağlamıştır. Delikler üzerine, doğal olarak açık duran kapaklar yerleştirilmiştir. Çalıcı, tüm delikleri kapaklar, miller, yaylar ve perdeler sayesinde kontrol etme olanağı bulmaktadır.
Ses genişliği
Notalar flüt için sol anahtarı ile yazılır. Üç oktavlık bir genişliği vardır ve bu sınırlar içinde her türlü kromatik ve diyatonik sesler elde edilir. En incedeki birkaç ses çok sert ve kulakları rahatsız edici olduğundan pek kullanılmaz ya da orkestranın hep birlikte çaldığı kısımlarda kullanılır...
Tınlama bölgeleri
Tüm çalgıların ve özellikle de tahta nefesli çalgıların ses genişliği içinde kendine özgü bir ses rengi olmakla birlikte kalın, orta ve ince sesleri arasında tını ayrılıkları görülür. Bu tını ayrılıkları ancak dinleme yoluyla en iyi biçimde anlaşılabilir ve birbirinden ayırt edilebilir. Bununla birlikte, değişik tınlayan ses bölgeleri için, aşağıdan yukarıya bir izlenim edinilmesini sağlayıcı birkaç söz söylenebilir.
Kalın ses bölgesi
En kalın sesler ılık, pürüzlü, kadifemsi ve havalı biçimde tınlayabilir. Tek olarak duyulduğunda çok etkili ve dokunaklıdır. Yalnız, bu sesler başka çalgılar tarafından kolayca örtülebileceğinden, orkestralamanın buna göre olması gerekir.
Orta ses bölgesi
Birinci ve ikinci oktav içerisindeki la sesleri arasında kalan oktavdır. Bu sesler oldukça yumuşak ve tatlı duyulur. En güzel ezgiler, doğayı ya da kırları yansıtan flüt soloları bu ses genişliği içerisinde yazılabilir.
İnce ses bölgesi
İkinci oktav içerisindeki la notasından sonraki ince seslerdir. Sesler yukarı doğru çıktıkça sesler parlaklaşır. Bu ses bölgesinde çalınan ezgiler, huzurlu ve sakin bir hava yaratır. En ince sesler ise çok gür ve parlaktır. KıÜÜığı kısımlarda bu sesler kullanılır.. Besteciler bu sesleri kullanmak istediklerinde çoğunlukla pikolo flüt kullanmışlardır.
Orkestradaki Görevleri
Flüte orkestrada solo olarak, geniş, cantabile (şarkı söylenir gibi çalınan) melodilerden en hızlı pasajlara dek her türlü görev verilebilir. Tatlı, duygusal, pastoral (doğayı yansıtan) ezgiler daha çok orta ses bölgesinde verilir, kuş cıvıltıları, neşeli melodiler ve çocuksu pasajlar daha çok ince oktavlarına yazılır. Diğer tahta nefesli çalgılar ile çok uyumludur, iyi kaynaşır. Arka planda gerek armoniyi uzun seslerle ve çeşitli eşlik figürleri biçiminde sağlamakta çok kullanışlıdır. Tutti çalınan kısımlarda ana melodinin kemanlarda olduğu durumlarda ya kemanlarla birlikte ya da bir oktav tizlerde aynı melodiyi çalarak zenginlik sağlar.
Flütün Teknik Özellikleri
Flüt tüm üflemeli çalgılar içinde en çevik ve en hünerli çalgıdır, çalamayacağı çok az şey vardır. Kromatik ve diatonik ezgiler, arpejler, uçarı ve gösterişli pasajlar, bağlı ve dilli olarak çok hızlı tempolarda çalınabilir. Ayrıca, yakın ve uzak atlamalı aralıkların tekrar tekrar gelişleri, stakato (staccato İt.), tril, tremolo, grupetto ve benzeri teknikler flütte çok kolay çalınabilir. Tek dil, çift dil, üç dil ve kurbağa dili tekniği rahatlıkla yapılır.
Flütün crescendo (kreşendo okunur) ve decrescendo (dekreşendo okunur) olanakları, diğer çalgılara göre büyük ölçüde kısıtlıdır. Bazı tril ve tremololar ise olanaksızdır. Özellikle ince seslerdeki gür pasajların çalımında çok nefes harcanması gerektiği için cümle yapısı, flütçüye arada bir nefes alma ihtiyacını giderecek nitelikte boşluklar içermelidir.
Flütün Anavatanı
Flütün anavatanı (pan flüt) Eski Yunan ve bazı Orta Asya bölgeleri de dahil olmak üzere Latin Amerikan ülkelerine dayanır.Orjinal flütün icadı anonimdir.Daha sonra bazı sanatçılar flüt üzerinde değişiklikler yaparak flütü geliştirmişlerdir.
Tüm enstrümanlarda olduğu gibi işçilik ve kullanılan malzeme çalgının kalitesini belirlemektedir.Belli bir bilgiye sahip kişilerle enstrüman teminini tavsiye etmekteyiz.Bu süreçte eğitmenlerimizin bilgi ve deneyimleriyle yardımcı olmaktayız.

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN İLETİŞİM ADRESİMİZ,
Libya caddesi 10/C-D-E Kolej/Kızılay - ANKARA
Tel: 0312.432 13 08 //0555.630 03 02

Web :http://www.ankanom.com.tr
http://www.ankanom.com
E-mail :info@ankanom.com
Anlık İletişim: studio_ankanom@hotmail.com
https://www.facebook.com/studyoankanom
https://www.facebook.com/ankanomstudyo


İçerik Kısa Linki:


Bu ilan 0 kere cevaplandı. | 880 kere okundu.


Aramalar: yan flütte tril nasıl yapılır, genclik merkezi ankara yanflut, yan flüt dersi ankara, ankara pan flüt kursu, yan flüt bilgisi akortlari, her gün yeni bir şarkı yan flüt, yan flüt icindeki sari malzeme, yan flüt akor, yan flütte dil teknikleri, hangi dudak yapısı yan flüt

Bu İlana Verilen Cevaplar   CEVAPLA
Henüz buraya yazan çizen olmamış. Bu ilanı cevaplamak için buraya tıklayabilirsiniz.

İlan Cevapla

İlan cevaplama alanı Akor Merkezi üyelerine özel bir bölümdür. (Giriş Yap / Üye Ol / Şifremi Hatırlat)
Anket
kurdt cobain soruyor:
En İyi Grunge Grubu?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,08 saniye.