Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Duman
kendisi bir garip melek,ardına düşmeniz gerek..duman sız rock rock sız duman ı kabul etmiyorum.. :P
19.10.2006 21:50:41, 8035 okunma, 60 cevap, grumbling yazdı
60.
Bi dakka bi dakka Duman türk rock müziğine bişey katmadı diyenler var? ne ayaksınız lan siz :D
Adamlar dunyaca bilinen seattle tarzi muzigi yani 'grunge'yi türkiye ye getirdi lan? bilip bilmeden bi bilgi sahipi olmadan lutfen yorum atmayin şuraya evet eeyy aay diye bagirio sen bunu begenmiyosan niye dinliyosun kardeşim??? begenmeyenler sevmeyenler dinlemesin. Kafasına zorla silah tutan mi var? yok. 2002 yilinda frekans adli bi program mi artik her neyse yaptiklari roportaji bir dinleyin bakalim neler diyo? :

- Biz türkiye ye yeni bir stil getirdik begenen arkadaşlarimiz dinler tabikide o tarz şarkılar hoşuna gidenler dinler dediler. şimdi Burda elbet duman fan larida vardir ve duman a laf edenlerden daha çok bilgiye sahipler duman grubuna karşı o yuzden kimse laf etmesin. begenmeyen de dinlemesin.


Dumanyak' | 26 Haziran 2012 Salı 13:54
59.
Zaten Dumana piyasa dendiğinde garipseme sebebimi iki arkadaşımız özetlemiş..Tv programlarına çıkmıyorlar dertleri değil madden de çok ihtiyaçları olmasa gerek ( yaın 4 ayda 32 konser verdiler diye saymıştım sanırım paraya ihtiyaçları yok:) ) evet yaptıkları müzik sözler dediğiniz gibi ama belki adamlar budur bunu seviyodur ve yaptıkları tarz şeyi sevenler de vardır:)
gece çok bozdu hocam ama müzikleri değişti biraz..
Manga nın yol yol değil Gripine doğru hızla gidiyo :)


grrkkmm | 27 Mart 2012 Salı 13:20
58.
Kesinlikle katılıyoruz. Misal gitaristi batuhan, Mojo'nun sahibi Batu'nun oğludur. Para gibi bir dertleri yok adamların :)


exselanstr | 27 Mart 2012 Salı 12:22
57.
burada millet para için falan diyor da diceğim tek şey Türkiye de belkide paraya ihtiyacı olmayan tek gruptur duman üyeleri biraz aileleri araştırın hepsi aileden zengin insanlar ... müziği sevdikleri için yapıyorlar bu adamlar.. son 5 belkide 7 yıldır hangi tv programında gördünüz bu herifleri hiç.. çıkmıyorlar adamlar sadece konser kasıyor ve bu yüzden zaten en çok konser veren rock grubudur


nufyat209 | 27 Mart 2012 Salı 03:25
56.
abi zaten gecenin ilk albümü için diye bastırdım.ikinci albüm dediğin gibi oldu zaten ama hani ikinci albüm olduğu için farklılık olması da doğaldır.manga elektronik ve o kadar sert tonlarla zaten en başta riskle girdi olaya zaten tarziyla bilmiyorum ,tutuyor ama piyasa olduğu için değil ,sanırım açlıktan dolayi. piyasa için kasmaya gerek yok zaten hani ;dumanın tek koruduğu yanı dediğin gibi kendilerini korumaları.şarkıları gayet piyasa dinlemeyen birinin bile aklında kalıyorsa piyasadır.piyasa kötü demek değil bu arada kimse yanlış anlamasın.adamlar öyle yapmayı seviyorlar beceriyorlar da yapsınlar tabi ki mis yani. duman bu ülkede bir fenomen yani sonuçta.şarkıların zorluğu değildir kesinlikle güzel olması.ama ne bileyim dinlerken oh yeah dediğim çok şey olmuyor :D


onder88 | 27 Mart 2012 Salı 02:56
55.
Uhhh be paşam Manga demişsin piyasa değilmi yani?? Yada Gece'nin 2.albümündeki şarkılar piyasa değilmi sence hala aynı özgünlüğünü koruyormu yani?
Enazından Dumanın hala hiç bir albümünde gitarlar ve davuldan başka bir enstrüman yok piyasa kassalardı çoktan neler sokarlardı oraya..Ve en nihayetinde herkes bu işi para ve eğlence için yapıyor milyonda birdir sadece müziği çok sevdiği için yapan


grrkkmm | 26 Mart 2012 Pazartesi 19:20
54.
kim ne derse desin, duman tartışmasız türkiyenin en sağlam rock grubu.


Barış Kayalar | 26 Mart 2012 Pazartesi 17:27
53.
duman piyasa grubudur.adamlar basitçe eğlenmek ve para kazanmak için şarkı yaparlar piyasa şarkı yaparlar.
duman dinleyeceğinize gece dinleyin.en azından daha özgün müzikleri var en azından ilk albüm için.
mor ve ötesi de popüler bir gruptur fakat dumanla karşılaştırılmamalıdır ne tarz olarak ne de şarkılar olarak.piyasa şarkı yapmaya çalışmazlar,yaptılar mı da gayet yaparlar (bknz : cambaz,derdim var,küçük sevgilm:hatta cambaz ı aşk şarkisi niyetine söyleyenler vardır hala).türkiye de popüler olup da dinleyebileceğiniz nadir özgün müzik yapabilen bir gruptur.
gripin falan filan hikaye zaten ilk çiktiklarinda belki bi tarzlari vardi ama şimdi ver yaylıları arkaya bağırsın solist hemen piyasa yine işte.
eşit yaklaşmaya çalişaraktan türkiye de sürekli dinleyebilceğim şuana kadar 3 popüler grup;gece manga ve mor ve ötesidir.hiç bir albümleri bir diğerinin havasında değildir.manga elektronikten dolayi biraz öyle gelebilir lakin tarzdan dolayidir.bunu akustik albümde bile kullanmişlardir.duman ise eğlenmek için olabilir basit akılda kalici sözler ve melodiler benzer tonlar derken akılda kalir dinlenilen şarki.


onder88 | 26 Mart 2012 Pazartesi 16:39
52.
Buraya yorum yazan arkadaşların kaçı canlı olarak bu adamları izledi? Albümleri dinleyerek konuşmak kolay, ama sanatçıları her yönden tartmadan yorum yapmak yanlış. Ben 23 Mart gecesi Ozzy konserindeydim ve içeride binlerce kişi vardı mükemmel ve unutamayacağım bir gece yaşattılar. Konserlerde artık Duman grubunu çalacağım/çalacağız adamların calı performansları çok. Müzikten anlamayıp metal müzik yada ona benzer şeyler dinleyen ve dumanı sevmeyenler ne kadar laf etsede abi. Neyse dumanlı günler :) ^^


exselanstr | 26 Mart 2012 Pazartesi 12:38
51.
Sana senin tarzınla cevap vermemk gerek demek beğenmiyorsun alınıyosun...en adil yargılamayı kendi yaptına karar veren megolaman bir insansın başka sana dicek bişey yok..



grrkkmm | 26 Mart 2012 Pazartesi 03:44
50.
Hea bi ben zeki parlak cocugum yegen
tool dinlemeyi birak mis hemen abi tool da kim oluyormus haklisin.
tamam sen emrettin gitarida yarin cope yolluyorum baska emrin var mi zeki parlak olmayan abi?
olum cik disarida betnine oksijen gitsin az altta ki yazida en adil yargilamayi yaptim hani hayranisinya toz kondurmiyorsun biride aynen demis
tamam siz turkler nasil diyor
Gitarinida al git Yörü!


Ufuk/\/\ufuk | 26 Mart 2012 Pazartesi 02:18
49.


Aynen


rock_in_life | 22 Mart 2012 Perşembe 16:41
48.

Yahu bu duman'ın tarzı nedir abi?
-İlla bi kalıp içine sokman mı lazım Rock de geç death metal deyince çok mu hoşuna gidiyor.
Böyle acıtasyonu bol şarkıları vs. diye giden betimlemeler falanlar var Tool dediğin grubun hayranı arkadaşımın dediği cümle aynen sana ' Oranın Emre aydını işte..'
Her insanın kafasınında death,anathema tool müziğini anlamaya basmayacağını
-Bi sizler zekisiniz dimi parlak çocuklarsınız harikasınız varsayki sadece müzik zevki sana göre farklı biri gerizekalı vay be Albert Einstein dinlermiydi sizin bu efsane müzikleri?

son olsun paşam sana kimse birşey yaratmıyor müzikde herkes etkileniyor bişeylerden üstüne koyuyor bu kadar ne Tool ne Anathema kendi varetti bu şeyleri ne de Duman Seattle a giden adamın Ankaralı Namıkdan etkilenmesini bekleme K.C'den etkilenmesi de gayet doğal ve kimsenin müziğini aşağılama ne dinlerse dinlesin sevmeyebilirsin odur budur. Öyleyse eğer hemen Tool dinlemeyi bırak 5 para etmez bence!!


grrkkmm | 15 Mart 2012 Perşembe 00:47
47.
Duman muman gezdim dozdum amman aman ...
Yahu bu duman'ın tarzı nedir abi?
Bakın forumdaş arkadaşlar şimdi siz böyle varlığı ürettiği müziğin 5 para etmediği grupları sırf popülaritelerinden böyle yıkar yağlarsanız onlar ününe ün banka hesaplarınada para katarlar sizin gibi kapı gıcırtısına müzik diyen arkadaşlar yüzünden bizlerin beklentisi gerçek sanatsal melodilerin şarkıların üretildiği bir grup,sanatcı oluşumu olmaz olmayacak gibide.
Duman rock mu yapıyor ? Beni yak cower ıyla çıkış yaptılar o şarkı sezen aksu'nundur ve ''Bildiğimiz üzere sezen aksu metal tanrıçalarından biridir''Değil mi?
Böyle acıtasyonu bol şarkıları arabesk üstadlarıda yıllarca yaptı hemde sağlam saundlar ve konseptlerle
Ne oldu adı arabesk ti dimi? Varoş müziğiydi? Iyyy bööö aaaa öööö feridin dhayfur dinliyorr ezikk buuuu diye alayda etmişsinizdir (kesin)
Küfredecem şimdide :) Yo yo sakinim
Noldu aynı tür şarkıları alakası olmayan gitar riff konseptleriyle örneğin(Fidaydayı elektro saz da leslie efektiyle değilde lead distortion la çalmak)
Baba ?? BABBB BAAAA ? Bu rock olmuyor tamam mı? bu biçimsiz bir müzik oluyor sadece zevksiz dinleyici kulağına dinlenile bilir bir zırvalık sunmak oluyor anlıyorsun?
Duman üyelerine de olum nirvanayı taklit etmeyin bea yeter deyin(raki çaktırma bu memleket ne bilsin nirvanayı sus sus ses etme)der.
Mor ve öteside anathema yı aynen taklit eder
Bende gitar çalarken birini örnek alırım ama taklide kayan kısımlarda kendimden nefret ederim.
Heh cem karaca barış manco gibi diğer sanatçıların durumu başka
Nedeni ise başlı başına bir Barış manço müziği ve cem karaca müziği yaratmış olmaları artık saz mı çalınır şarkılarında bass gitar mı bu bişeyi değiştirmez
Duman kaan vokali eşittir Müslüm gürses 2012 (Müslüm gürses'i aşağılama yada diğer arabesk sanatcılarını aşağılama gibi hiç bir sözümde yok)
Adam gibi müzik üretilememenin verdiği piyasa boşluğunda iki söz iki notayla sadece boşluğu doldurmak ve popülariteyle para kazanma derdi güden tek grup adı söylemem istenirse oda duman.
Konuya şu açıdanda bakılabilir duman muman dünya gruplarını dinler esinlenir ve bişeyler yapar kendi ülke insanına sunar (arada bir revize durumu söz konusu)
Her insanın kafasınında death,anathema tool müziğini anlamaya basmayacağını hesaba katarsak
O kesimin anlayacağı freakansa uygun bizler için(Kaliteli müzik sever) düşük sizler içinde kulak zevkinize yeterli müziği yapıp gerisine karışmazlar.
Şimdi bu yazıyı okuyup sataşmaya çalışıcak çoçuklar olucaktır ne demek istediğimi mecazi anlatım ve örneklemelerden yukarda ki şeylerde anlayamadıysanız özetle.
Duman üyeleri enstürüman çalamıyor demiyorum çok iyi gitaristte olabilirler belkide öyleler ?
Anlatmaya çalıştığım çok güzel iyi şarkılar yapabilecek yetenekleri varken kolaya kaçıp arkadan biri kovalıyormuş gibi stüdüoda da albüm kayıt edip bizlerin müzik zevkini hayal gücünü hafife alıp alay eder gibi kendilerinden beklenen kaliteyi sunmamaları.
Öff


Ufuk/\/\ufuk | 14 Mart 2012 Çarşamba 23:47
46.

Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

batu-grunge-33 | 14 Mart 2012 Çarşamba 17:17
45.


aynen tamamen katılıyorum bi grup tab'a göre degerlendirilemez kalitesine göre degerlendirilir !


JiqSaW | 1 Mart 2012 Perşembe 18:59
44.
Duman eurovisiona gitsin usta ya :) çıkışta herkes esrarkeş :)


ahmedy00 | 1 Mart 2012 Perşembe 18:42
43.
Türkiye'de elit rock müzik yapan sınırlı sayıdaki gruplardan biri. Ayrıca tablarının basit olması hiç bi şeyi değiştirmez bi grubun müzik kalitesini tablarının zorluk seviyesine göre değerlendiremezsiniz


rock_in_life | 1 Mart 2012 Perşembe 17:31
42.
şarkıları basit olmasına ragmen kaan'ın yorumu ve sahne performansları harika olan bi grup.


kkkorayyy | 12 Ocak 2011 Çarşamba 03:57
41.
arkadaslar dumanın olmadı yar şarkısında kullandığı o efekt pedalını bilen warsa söyleyebilir mi hayran kaldım bulmam lazım


zkorkmaz | 22 Ağustos 2010 Pazar 13:38
Sayfalar:  [ 1 ]  [2]  [3] 

Anket
HELLOOO soruyor:
En çok sevdiğiniz dizi?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,27 saniye.