Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

MÜzİk KulaĞı
ARKADAŞLAR YAKLAŞIK 5 6 SENEDİR GİTAR ÇALIYORUM AMA HALA ŞARKILARI KULAKTAN ÇALAMIYORUM VAR MI YARDIMCI OLMAK İSTEYEN BU KONU HAKKINDA BANA GERÇEKTEN ÇOK İHTİYACIM VAR KAFAYI YEMEK ÜZEREYİM NERDEYSE
9.10.2018 13:19:11, 8631 okunma, 3 cevap, onuruince yazdı
3.
Selamlar, oncelikle ayni sorundan uzun sure muzdarip oldum ben de. Bendeki sikinti interval (aralik) uzerinden dusunmek yerine notalar uzerinden dusunmekti. Caldigim bir notanin tam olarak dogru olmasi gerektigine kendimi sartliyordum ki bunu ben aileden, cevreden vesaire yeterli muzige maruz kalmamaya bagliyorum. Intervalleri calisabilecegin mobil uygulamalar mevcut bunlari kullanabilirsin bana cok yardimci oldu. Kolay gelsin.


msegmen | 8 Şubat 2019 Cuma 23:44
2.
20 yılı aşkındır gitarım var ve az çok bir şeyler çalıyorum. sizin bahsettiğiniz şey müzik kulağından ziyade "absolute kulak" veya "Perfect pitch" olarak adlandırılan özel bir durum. kulaktan şarkı çalamamanız gayet doğal. çünkü bahsettiğim özellik doğuştan gelen bir genetik durum. duyduğu tüm notaları tek tek ayırt edebiliyor bazı insanlar. benim 7 yaşındaki yeğenim de şansılı olanlardan.
bizim durumumuz ise rölative kulak olarak adlandırılan sıradan, çoğu konservatuar mezunu ve öğrencisinin durumu. mihenk (tonik) bir nota üzerinden bulunup onun üzerinden yürünmesi yani.

durum şu, ister absolute kulak sahibi olsun, ister normal kulak sahibi olsun her müzisyen müzik bilgisine sahip olmalıdır. zira bugüne kadar duyup işittiğiniz tüm parçalar, evet tüm parçalar, belirli akor dizilişleri, gamlar ve gamlar üzerinde oluşturulan armonizasyona bağlı olarak yapılmıştır. bunun içinse müziği dinlemek, çalmak ve söylemek kadar armoni bilgisine sahip olmanız, tıpkı ders çalışır gibi armoni çalışmanız gerekmektedir.


clariss | 8 Aralık 2018 Cumartesi 17:15
1.
kardeşim gitar çalıyorumdan kastın akor ve ritim muhtemelen. nota bilgini arttırman lazım. mesela gitarda bastığın la ile farklı enstrümandan çıkan la sesinin aynı olduğunu anlaman lazım. yani herhangi bir enstrümandan çalınan notayı bilirsen olay çıkar. bir de bas yürüyüşlerinden akorları bulman kolay olur ona dikkat et. gitarın kalın mi telinden bas yürüyüşüne göre akor bulabilirsin.


muhcoskun | 7 Aralık 2018 Cuma 21:19

Anket
meçhul rockçı soruyor:
Sizce Hangi Grubun Solo Gitarcısı Daha İyi?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.