Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Duman
Önce Herkese S.a ---Sonra şunu açıklayayım başlık neden duman? : daha çok duman dinliyor onun solo ve ritimlerini atıyorum.

1-Arkadaşlar Gitarda Solo Konusunda yeteneğim var fakat kulak ve hız açısından Gelişmem gerekiyor tecrübeli arkadaşlar ne önerirsiniz?

2-Ritim çıkartmak Solo çıkartmak grubun diğer elemanlarıyla beraber gitmek yani gitarın ruhunu ortaya cıkartmak icin ne yapılabilir

3-Elimdeki gitar Rock'a yatkınmı sizce?

3.11.2011 19:06:11, 3893 okunma, 6 cevap, aCemi-Usta yazdı
6.

malesef bilmiyorum



orkun44 | 30 Kasım 2011 Çarşamba 20:46
5.

Güzel bir site paylaşmışsın teşekkür ederiz ama buna benzer ve türkçe şarkıların da olduğu bir site var mı? Ya da bunları yapabileceğimiz bir program?


binalicelik | 29 Kasım 2011 Salı 15:10
4.
öncelikle kaliteli bir metod edinip (troy stenia'ın metodları mesela) sıkılmadan hergün düzenli bir şekilde egzersizlerini yapman lazım Yalnız yaparken metronom mutlaka kullan zira nota değerlerine göre çalamazsan senin için çalmak bir süreden sonra can sıkıcı hale gelebilir: çaldığın gitarı koşucuya benzetirsek kafası kocaman ayakları küçücük bi yarışçıya benzer.
Grubun ruhunu ortaya koymak için öncelikle grup edinmen lazım :D evde bir iki guitar pro çalmakla kendi kafandan ritim çalıp solo yapmakla olmuyor. Dışarı çık, gitar kurslarına fln katıl ordan yetenekli arkadaşlar bul, kaynaş, bir kaç kere grup denemeniz olsun, dağılın,tekrar grup kurun sonra tekrar dağılın anlayacağın sosyal olup seni yarı yolda bırakmayacak arkadaşlar bulman lazım. Yapacağınız şeyde istikrarlı olun, pireyi deve yapmayın. Biraz klişe olucak ama; eğer kendinizi müziğin ritmine verirseniz ister istemez koordine oluyorsunuz.
Son olarak arkadaşın dediği gibi duman şarkılarını bırakıp daha gitar gruplara bakmalısın Avenged sevenfold,megadeth,dream theater,pentagram,lamb of god,machine head vb...

gitarının rock'a yatkın olup olmadığını söyleyemiycem çünkü gitarın markasını ve modelini vermeyi unutmuşsun. (elektro gitara göre değerlendirme yaptım bende)


TeletabiHüseyin | 4 Kasım 2011 Cuma 09:23
3.
duman dinlemekten vazgeçmek de yerinde bir adım olabilir. Daha "gitar" gruplarının parçalarına çalışabilirsin..


togaykurtulus | 4 Kasım 2011 Cuma 00:28
2.
http://www.guitarvoice.com/ bu sitede gitar sesi çıkartılmış ses dosyaları var o ses dosyalarını açıp gitar çalabilirsin ufuk arkadaşın dediği gibi gitar egzersizleri var o egzersizleri yap bu egzersizleri yaparsan hız olarak gelişirsin müzik kulağını geliştirmek içinde solfej dersi alabilirsin seviyene göre elektro gitar metodları al onlara çalış


orkun44 | 3 Kasım 2011 Perşembe 22:43
1.
Arkadaşım insananların el parmakları arasında yüzük ve serçe olanlarda bir lanet vardır.
Sıralamaya göre gitar klavyesinde baş parmakla sonlara doğru değilde gezinmeler ve egzersizlerde serçeden başlayarak baş parmağa doğru çalış.
Bu süreçte biraz kopucak gibi olucak parmakların fazla zorlatmadan ağrı başladıkca dinlene dinlene egzersizleri artır.


Ufuk/\/\ufuk | 3 Kasım 2011 Perşembe 20:10

Anket
B.B. KING soruyor:
Sizce Hangisi Daha İyi Bir Gitarist ??








Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2025
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.