Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Sitenin Büyük Avantajı, Siteyi çöplüğe çeviriyor.
Öncelikle forumların admin tarafından okunup okunmadığını çok merak ediyorum. Okuyorsa konu hakkında fikrini de çok önemsiyorum.

Türkiye'de amatör müzisyenlere "şarkı upload-stream" özelliği sunan çok site yok..Eskiden Anatolianrock vardı, akormerkezi diğer bir çok yan hizmetiyle bence önemli bir boşluğu dolduruyor.

Ancak eksikleri çok, öncelikle böyle bir site en fazla 200 kişi online oluyor, artması lazım. Nasıl artar?

Amatör müziğe önem vererek.

ARTIK DEMOLARIN KATAGORİLEŞTİRİLMESİ ŞART!
İnsanların istediği tarz ve teknikle kaydedilmiş demoları dinlemesine imkan verecek bir düzenleme olmalı. sıradan bir insanın 3 ay evvel bir demoya ulaşması şuanki listeleme tekniği ile imkansız. bu durum müziğini yaymak isteyen müzisyene alternatif yollara sefk ediyor.

Kayıtları "kayıt tekniği-tarz-ensturman zenginliği" şeklinde katagori etmek lazım. dinleyici istediği özellikleri doldurarak kendine özel bir arama yapabilmeli..

30.03.2012 14:29:32, 1203 okunma, 5 cevap, togaykurtulus yazdı
5.
yakında düzenleme yapılacak demiştiniz. Lütfen süreci hızlandırınız. Çok kaliteli eserler gözlerden kaçıyor. Sitede ciddi bir demo kirliliği var, ve burda o kötü kayıtları dinleyip cesaret alıp ondan da kötü kayıtla kendini rock starı sanan tipler türedi.

Demo bölümlerini kaliteli hale getirelim, neden alternatif isimleri dinlemek için bile bir öneri olmasın bu sayfa? ama elindeki cep telefonu ve akordsuz gitarıyla saçmalaya tipler aınlık olsun artık.

Not: ben böyle deyince bana kızıyorlar, amatör nasıl geliştirecek kaydı koysun işte diyenler var.. google a "cep telefonu ile kaliteli ses kaydı" diye yazıp 10 dakika okumadan şarkı yükleyenleri savunuyor onlar.. garibime gidiyor






togaykurtulus | 16 Ekim 2012 Salı 00:36
4.
Öncelikle erken geri dönüş için teşekkür ederim..

Benim aklımda bazı öneriler var, tabiki arkadaşların yorum ve fikirleri ile gerçekten işlevsel ve amaca yönelim bir şey ortya çıkartabiliriz.

Öncelikle listeleme, üyenin demo eklediği zaman başlayacak. demo ekleme modülü farklılaştırılacak. Seçenekler seçilecek ve sonra da ses dosyasının upload bölümü aktifleşecek. diğer bilgileri tamamlamadan uopload edemeyecek.

Örn; arkadaş cep telefonu ile akustik gitar ve voklinden oluşan bir kayıt yapmış. Demo ekleme modülüne giriyor. Kayıt İsmini giriyor, alttaki soru kayıt tekniği; cep tel-ses kaydedici cihaz/hucüm kayıt/kanal hucüm/ kanal-profesyonel kayıt seçeneklerinden birincisini seçiyor.
İkinci soru kullanılan esnturmanları ekle (burda ensturmanları ana isimleri ile yazabiliriz, elektro gitar,akustik,klasik gitar/ bass gitar/ davul/ klavye/üflemeli/ perksüyon...... (çeşitlenebilir)
üçüncü soru tarz; demolara bakıyorum "akustik" diye bir tarz benimsemişler.. şarkının çalındığı teknik ile tarzı karıştırır durumdalar.
Sonraki soru da Şarkının Durumu : beste, cover, orjinal cover, deneme (şarkıyı albüm kaydı gibi çalmışsa adam cover demesin orjinal cover desin, sayfadaki çoğu kayıt tek gitar kaydı olduğu için de deneme seçeneğini tıklasınlar. çünkü bunlar cover falan değil. ancak deneme olamabilir.
Diğer sorular doldurulması opsiyonel olsun, internet adresi, açıklamalar vs.

Tüm bunları doldurduktan sonra upload edebilsin. ve o zaman elimizdeki ses dosyası hakkında dinleciyi ce istatistik tutan adminin elinde çok tanımlayıcı bilgiler olacaktır.

Beğen butonu eklenmeli. şuan şarkı dinlerken yıldız vermeye kalkarsanız sayfa yenileniyor.. bu olmamalı. beğen butonu ile şarkı yenilenmeden pratik şekilde şarkıyı onure etmeli.

Tabi dinlenme sayısı ve beğeni sayısı önemli.. gelelim dinleyici nasıl şarkılara ulaşacak..

Sayfayı güncellemeliyiz. sayfa açıldığında direkt en üstte arama modülü olmalı.
demo adı, kayıt şekli, tarzı, şarkı durumu gibi yukardaki tüm seçenekleri aynen dinleyici de girerek istediği tarza ve duruma uygun demoları listeleyebilmeli. Dinlediği herşarkı için ona da puan vermeli ve puanı sayesinde de site içinde ünvan vermeliyiz. herkesi demo dinlemeye ve desteklemeye yöneltmek gerkiyor.

Bu modül sayesinde dha profesyonel kayıt yapan kiişlerde sayfaya girecek ve demo zenginliği artacaktır.

Teşekkür ederim









togaykurtulus | 1 Nisan 2012 Pazar 10:30
3.
Herşeyi güzelce anlatıp bilgilendirmişsin fakat daha 2 ay önce gönderdiğim içerik hala kontrol edilmedi yayında değil yazıyor. Bence bu sitenin adminlerinden çok da birşey bekleme...


Inferno | 1 Nisan 2012 Pazar 09:36
2.


O kadar çalıp, söyleyip, kaydedip buraya atan adamların 3 kelime yazmaya üşenip 1 kelime başlık atmasını anlayamıyorum.


MarioPuzo | 31 Mart 2012 Cumartesi 00:36
1.
Evet katılıyorum amatör demolar bölümü çok yalın bu bölümle ilgil bizde düzenleme yapmak istiyoruz.
Demo dinlenme istatistiklerini tutmaya bile yeni başladık yani 1 ay kadar oldu. Kategorizasyon ve popüler isimleri popüler parçaları ön plana çıkartmaya başlayarak düzenlemeler yapmayı planlıyoruz. Bununla ilgili önerileri alabiliriz.

Ancak demo ekleyen kişilerin açıklama bölümüne bile pek bişey yazmayacak kadar üşengeç olduklarını söylemeliyim. "Ev" ""Amatör" "Cep telefonu" gibi açıklamadan bihaber hiç bi haltı anlatmayan açıklamalar ile diğer müzisyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalışmayan arkadaşlarda oldukça garibime gidiyor..


AdminEmmi | 31 Mart 2012 Cumartesi 00:03

Anket
ahmet061 soruyor:
Manga Nasıl Bir Gruptur











Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.