Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

İnternet üzerinden Gitar Alımı
Ben yaklaşık 7 ay önce ilk gitarımı aldım ve internet üzerinden öğrendiklerim ve alıştırmalarım sayesinde kendimi geliştiriyorum fakat elimdeki 90 tl ya aldığım gitarımın artık bana engel olduğunu düşünüyorum çünkü verdiği tondan rahatsız oluyorum bu yüzden hevesim kırılıyor şimdiye kadar pek rahatsızlık duymamıştım ama artık yeni bir gitar vakti geldi . Şimdi sorum şu internetten gitar almak ne kadar iyidir yani gitar marka modelini görüyorum araştırıyorum hoşuma gidiyor fakat bana fabrikasyon hatası olan çeşitli sorunları olan bir gitar gelme olasılığı varmıdır? Şöyleki elimdeki gitarı çok acemilikle yani hiçbir bilgim olmadan aldım ve eşiğinin yüksekliği 9 ve ileri perdelerdeki cızırdaması bana çok sorun çıkardı ve ben bu gitara 90 tl verdim fakat şimdi elimde olsa 20-30 tl bile vermezdim :) yani internetten aldığım herhangi bir gitarda bu sorunla karşılaşabilirmiyim karşılaşırsam ne yapmam gerekli bir bilgi verirseniz sevinirim :)

Ayrıca 200-400 tl arasında önerebileceğiniz akustik gitar varmı? Yani masterwork, clariss nasıldır? Veya Takamine'nin Jasmine , g220 g320 gibi modelleri nasıldır?

Ve son olarak konyada olup gitar çalan arkadaşların benimle irtibat kurmasını rica ediyorum maksadım bilgi alışverişi gitar konusunda sohbet vs.

Cevap verenlere şimdiden teşekkürler...

23.10.2012 15:42:34, 1153 okunma, 11 cevap, MehmetDoğan42 yazdı
11.
tamam arkadaşlar çok sağolun yardımcı oldunuz gerçekten artık ne yapalım iyi bir yer bulup gözüm göre göre kulağım duya duya deneye deneye bir gitar alacağım :)


MehmetDoğan42 | 27 Ekim 2012 Cumartesi 00:02
10.
mehmetdoğan42, kardeşim sen pinkfloyd06'yı dinle, doğru söylüyor..


AhoTheGamer | 26 Ekim 2012 Cuma 17:53
9.


pek yazılanı okumadığını veya okuduğunu net anlayamadığını dşünüyorum. 200-400 Tl arası alınabilecek gitarların hemen hemen hepsi aynı kalitedir. Arkadaş fabrikasyon ile ilgili sıkıntı yaşarmıyım diye sordu; ben de sesi duymadığın eline almadığın gitara yaklaşma dedim. Burda pahallı gitar almasını önerdiğim yok. ancak bütçe ne olursa olsun, olay bir ayakakabı almak değil. gitar alınıyorsa eline aldığında ounla bir bağ kurabilmen önemli. tınızı seni cezbetmeli. sağına soluna bakıp "tamam" deyip almalısın.

Bunu anlamak okadar zor olmasa gerek. Yazımda "burda racon kesen çok olur- git bildiğin gitarı" al dedim. Yeni başlayan bir insana yapılabilecek en düzgün yorumdur. Eğer MusicMan 7 telli elektro alacam dese ben "internette sipariş ver canavar gibi gitar" diyebilirdim, ama bu fiyat aralığı uzak doğu üretimi, muhtemelen herhangi bir garanti kapsamı yok ve kuvvetle muhtemelen de dandik bir gitar olacaktır. O yüzden BİLDİĞİN YERDEN al dedim.. yarın öbür gün bir sıkıntı olunca direkt muhattap olabileceğin bir yer olsun..

Bence sen de yazılan yorumun mantığını anlayıp cevap vermelisin.

Son sözüm (daha uzamasın); gitarı mağazadan eline alarak dinleyerek almak da bir risktir, ama görmeden almak çok büyük bir risktir. 300 tl ye aynı marka aynı model 100 gitarı yanyana koy 100 den de farklı tını çıkmıyosa ben müziği bırakırım. arasından da en az %30 u problemlidir.
Arkadaş eşik sap ayarsızlığından, fret sesiden rahatsız. Butip sorunlar (entonans tutmaması akor kaçırma tını bozukluğu sap ayarsızlığı) malesef bu dandik gitarların çoğunda olur.

Saygılar sevgiler..


pinkfloyd06 | 26 Ekim 2012 Cuma 17:00
8.
pinkfloyd06, fikir isteyen arkadaş 3000 tl lik gitar aramıyor , 200-400 tl arası gitarlardan bahsediyor... ayrıca mehmetdoğan42 gitara yeni başladığından bahsediyor, bu etkenleri göze alarak yorum yapmalısın bence..
ben de gitarı deneyerek, eline alarak, sesini duyarak satın alma taraftarıyım ama imkan yoksa yapacak bişey yok, internetten alışverişe mahkum kalıyoruz


AhoTheGamer | 26 Ekim 2012 Cuma 12:52
7.


tabiki netten alırsan bu riskler var.. ankaradan alsan da aynı riskler var.. erzurumdan alsan da.. gitarlar ne kaliteliyse fiyatı artıyor. ankaraya gel dememin sebebi, çok çeşit var, denersin, fikir alırsın, en önemlisi garanti alırsın.. satan adam bellidir. burda türkiyede isim yapmış dağıtımcıların dükkanları var ki çoğu kurumsaldır..


pinkfloyd06 | 26 Ekim 2012 Cuma 00:54
6.
pinkfloyd kardeşim neyin muhalefetidir derken demek istediğini anlamadım kusura bakma :S diğer söylediklerinize gelince ben bu gitar işine yeni başladım öğrenmeye çalışıyorum kendimi geliştiriyorum hemen olacak diye birşey yok ve bende alacağım şeyden dediğin gibi bir fender kalitesi tabiki beklemiyorum ama elimdeki gitar artık paçavraya döndü diyebilirim hem standım olmadığı için çoğu zaman düştü sapı çatladı felan o yüzden yeni bir gitar istiyorum ama işte dediğim gibi internetten alıpda ilk gitar aldığım gibi tongaya düşme olasılığım varmı internetten alan arkadaşlar varsa onun için sordum dediğiniz çok doğru tonunu duymadan gitar almayı bende istmiyorum fakat yaşadığım yerde iyi bir gitar bulmak çok zor neyse cevap verdiğiniz için teşekkürler


MehmetDoğan42 | 26 Ekim 2012 Cuma 00:30
5.


sana çok net bişey diyim; "o masrafı yapacağıma" diye cümleye başlıyosan ve bu mantıkla hareket ediyosan git al bi gitar dostum..
müzik işi kaliteli ensturmanla yapılır. işler bu kadar düşük maliyetlerle kurtarılsa kimse 3000 tl gitara vermez.. 200 tl harca ama bildiğin gitarı al..

ayrıca sen fikir istemişsin verişiz, neyin muhalefetidir? o zaman al gitarı netten.. çok güzel de çıkabilir. zaten o bütçeyle alacağın gitardan fender akustik sesi almayı bekleme


pinkfloyd06 | 26 Ekim 2012 Cuma 00:24
4.
ben erzincanda oturuyorum, ve kaliteli gitar alabileceğim en yakın yer ne yazıkki ankara, benim oraya gidip gelmem yaklaşık 200 tl'ye mal olacak, o kadar masraf yapacağıma, bu parayıda gitara ayırdığım bütçenin üzerine koyup çok daha kaliteli bi gitar alabilirm, bu açıdanda bak bence... eğer sende benim gibiysen iyi düşün..


AhoTheGamer | 25 Ekim 2012 Perşembe 22:49
3.
pinkfloyd06 haklı sesini duymadığın gitara yaklaşma


antuhari | 25 Ekim 2012 Perşembe 22:14
2.


dostum alırsan alınır.. ama gitarı ne için alıyosun? çalmak için? tonunu duymadığın bir gitarı neden alasın?
ben ilk gitarımı almak için istanbula gitmiş tünelden almıştım..

burda racon kesen çok olur, sen sesini bilmediğin gitar alma arkadaşım..


pinkfloyd06 | 25 Ekim 2012 Perşembe 20:47
1.
bir tane cevap verecek bir kişi yokmu arkadaş bu sitede 2 gün oldu gitar alacam güvenipte alamıyorum yav


MehmetDoğan42 | 25 Ekim 2012 Perşembe 16:39

Anket
dumanik soruyor:
en iyi gibson sg modeli









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.