Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Yalın - Ki Sen ( Yardımınıza İhtiyacım Var )
Bana bu şarkıyı çalmam da yardımcı olacak bir abime, kardeşime ihtiyacım var. Bu şarkının yeri bende çok farklı ve çalmayı istediğim ilk parça bu.

Öncelikle gitar deneyimimden bahsedeyim. Müziğe karşı olan ilgimden dolayı 100 TL lik bir gitarla bu işe gönül verdim. Henüz gitar sahibi olalı 1 aydan az oldu, ve kursa gitmeden internetten uğraşıyorum. Sesime ve kulağıma az da olsa güveniyorum bu konuda ancak gitarla bişeyler yaparken zorlanıyorum :)

Devam edecek olursak F akorunu basamıyorum BARE den dolayı. Onun yerine ilk perdeyi kapatmadan basıyorum, ses olarak fark ediyor ancak bu F akorunu illa bareli mi basmak gerek ?

Bir diğeri de, Arpej veya ritim konusu. Hangi kısmı nasıl çalmalıyım ? Arpejlerim ritimlerim kadar iyi değil.

Ve ritmi A-AYXYAY şeklinde yapıyorum [A- aşağı Y- yukarı (-) es X- kapatma] Ancak demolarda değişik şekillerde yapanlar var. Sizce en uygunu hangisidir ?

Tüm sorularımı sabırla cevaplayacak gitarist arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum :)


11.02.2013 18:41:36, 776 okunma, 1 cevap, Ruvale yazdı
1.
F akoru bareli olarak en net ve en lezzetli sesi verir bareye çalış derim ben yinede F akorunun alternatiflerine bakabilirsin ritme gelince diğer arkadaşlarımızın demolarda kullandığı ritimler ile senin verdiğin ritimin ölçüsü uyuşuyor kafana nasıl eserse çalabilirsin o ritim uyar mesela benim bilgim bu kadar ama ben de yeniyim daha daha büyük üstatlarımızında yardımını isteriz :)


Alves | 11 Şubat 2013 Pazartesi 21:16

Anket
beatlesforever soruyor:
sizce sanchez nasıl bir marka ?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.