Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ses Kartı İÇİn Bakabİlİr Mİsİnİz LÜtfen Acİl
Line 6 POD Studio UX1 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7710&gid=2161

Arkadaşlar bu ses kartını almayı düşünüyorum ve yapmak istediğim şey şu : Bu ses kartının mikrofon girişinden 1 adet mikrofon gircem; yanındaki gitar girişinden elektro gitar gircem; arkasındaki line inputs (L - R) girşilerinin L olanından 1 tane akustik gitar gircem; R olanından ise 1 tane bağlama gircem. Ve sorularım şunlar:

1. Bu sistemle bağlama ve akustik gitarı girdiğim Line in girişlerinden nasıl ses alırım; yani ikisi birleştiğinde ses stereo olarak mı gelir ? Ve bu sesin kalitesi nasıl olur?

2. Bu ses kartının yanında verilen programı ile bu line çıkışlarını ayrı ayrı mı kontrol ederim yoksa R ve L yi ayrı ayrı olarak kontrol edebilir miyim? Ya da Cubase programıyla falan? Ayrı ayrı kontrol edebilmek istiyorum bağlama ve akustik gitarı. Ses seviyelerini ayrı ayrı ayarlayabilmek ? Ve de ayrı ayrı efekt ekelebilmek?

ACİL YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM LÜTFEN

  • Dosya Ekleri 1: thumb490x240_line6.line6podstudioux1.jpg (65 KB)
  • Dosya Ekleri 2: ux1_4.jpg (54 KB)
  • 10.04.2013 14:26:33, 810 okunma, 8 cevap, m_turkmen_78 yazdı
    8.

    eyvallah kardeşim sağolasın yorumların için ve ilgin için


    m_turkmen_78 | 14 Nisan 2013 Pazar 17:28
    7.

    Ben de sonradan böyle düşünerekten https://www.webmuzikmarket.com/Fasttrack-C600,PR-8713.html bu karta karar verdim daha sonra. Yorumlarınızı bu kart üzerinden yaparsanız sevinirim yorum başlığı biraz havada kaldı yani. Çok yakın bir zamanda almayı düşünüyorum bu kartı. Ve mikser işine hiç girmeyip bu kartla tertemiz hücum kayıt almak istiyorum


    m_turkmen_78 | 14 Nisan 2013 Pazar 17:27
    6.
    Almak istediğin ses kartı güzel bir ses kartı. Fakat senin yorumuna bakacak olursak Hücum kayıt gibi aynı anda almak istiyorsun kaydı. Bu (R) ve (L) girişlerinde sorun yaratacaktır sana. Ve sonuçta ses işleme cihazı aynı anda ne kadar giriş olursa performansı da o ölçüde düşecektir. Tek tek kanal almayı dene ya da ayrı bir mixer al öyle kayıt al hücum almak istiyorsan. Hem hücum hemde sesler ayrı ayı kanala gelsin diyorsan maalesef bu kart oldukça yetersiz olacaktır senin icin.


    Eren_CAN | 14 Nisan 2013 Pazar 13:59
    5.
    Okuduğum kadarıyla ses kartı fen değil, daha önce hiç kullanmadım ama şuana kadar daima M audio ses kartları kullandım beni üzen olmadı. Fiyatı da gayet makul bence. Umarım hayırlı olur.



    togay_kurtulus | 13 Nisan 2013 Cumartesi 17:28
    4.
    Anladım teşekkür ederim yardımın için. Ve ayrıca aklımda şu anda almışken iyi bi ses kartı almak var ve yüzde 99 olasılıkla şunu alcam https://www.webmuzikmarket.com/Fasttrack-C600,PR-8713.html

    Hücum kayıt açısından beni daha çok rahatlatır diye düşünüyorum; sahip olduğu ekstra özellikler de Lİne 6 nın neredeyse 3 katı. fiyatı da yaklaşık iki katı ama almışken bunu almak var kafamda bi daha boşa para vermiyim diye. uzun süre götürür herhalde ne dersin?


    m_turkmen_78 | 12 Nisan 2013 Cuma 16:44
    3.
    Cevabimbyeniliyim. Evet kullandigin program ile tum girisleri ayri kullanirsin.ses kartinin driver programı da sana bu konuda destek olacaktir. O arayuzde kabaca yapaxagin ses ayari ike bun başarabilirsin



    togay_kurtulus | 12 Nisan 2013 Cuma 09:57
    2.


    evet bunu biliyorum da öğrenmek istediğim konu çok farklı; sorun şu ki bu ses kartının üzerinde 3 kanal preamfi yazıyor ve bu demek oluyor ki 1. si mikrofon 2. si gitar 3. sü ise line in(r ve l stereo) girişleri. Dolayısıyla sorunum da şu ki; bu ses kartının 3. diye tabir ettiğim yani line in r ve l stereo kanallarını bilgisayarda ayrı ayrı mixleyebilmek


    m_turkmen_78 | 11 Nisan 2013 Perşembe 18:30
    1.
    Merhaba

    Dediğin sistem bu veya 4 kanallı olan herhangi bir ses kartı ile mümkün. Bencefiyat performans için m audiıo serileri daha uygun.

    Cubase kullancısıyım ve açıkcası diğer programlar hakkında çok bilgim yok ancak cubasede varsa diğer programlarda da az sonra anlatacağım özellik olabilir.

    Şimdi bu programlarda kanllar kullanılıyor bu kanalların da input output ayarları var. Şöyle ki vokal input 1, gitar da input 2 da olsun. Sen de programda vokal kanalı açtın diyelim inputu direkt 1 yapacaksın ki diğer girişlerden gelen sinyali işlemesin.

    İşin özeti bu aslında


    togay_kurtulus | 11 Nisan 2013 Perşembe 09:55

    Anket
    scnpjwnk soruyor:
    Gitar Çalmayı Bırakmayı Düşündünüz Mü?









    Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
    Yeni Anket | Anketler



    AkorMerkezi.com © 2024
    Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

    GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,23 saniye.