Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Moral Eksikliği
Arkadaşlar gitara başlayalı 1 aydan fazla oldu her hafta 1 saat ders alıyorum pop gitarla başladım fakat elektroya geçicem fakat şuan çok büyük bi ilerleme kaydettiğimi sanmıyorum günde en az 1 saat gitar çalışıyorum çalabildiğim 3-5 parça var onlarda o kadar abartılcak şeyler değil ama kafaa koydum yapıcam bu işi ama insanda yapamayıncada bir moral eksikliği oluyor bu konuda ne yapmam gerek
14.04.2013 18:34:02, 1129 okunma, 10 cevap, ismtszr yazdı
10.
Boşver benim bir arkadaşım 1 ay boyunca folk ritmini çatlamadı


Gitarcı Fırat | 17 Nisan 2013 Çarşamba 15:26
9.
Bu işin temeli sabır ve istek dostum. 2000 den beri gitar çalıyorum eğitim almadım. O zaman internet imkanları da böyle değildi kulakla çıkardım her şarkıyı. Çok kez gitarı sağa sola vurup kırasım geldi, ama ozaman deli gibi metallica hayranıydım ve bir şarkısını tam çalmadan bırakmayacam diye kendime söz verdim.

Eğer gitarda bir teknik öğrenmek istiyorsan belki de arkadaşların dediği gibi aylarca çalışman gerekiyor, bu bir dil gibi. Yeni şeyler öğreniyosun ama kullanmazsan geliştiremiyosun ve pratik yapmazsan da unutuyorsun.


togay_kurtulus | 17 Nisan 2013 Çarşamba 08:29
8.
Dostlar yanlış anlamayın ama ben 2 yıldır gitar çalıyorum. Bende arkadaş gibi elektro gitar çalmaya heves ettim ama eve gelince dandik bi klasik gitarım vardı. Ara ara apartmanımda oturan bir abiden elektro gitarlarından bir kaçını istemiştim. Ama sana söyleyeyim altyapı şart, gitarı 25 sene dahi çalsan öğrenemezsin.Gitar öğrenilmez.Çünkü gitar'da öyle taktikler vardır ki sen bilmiyosundur.


İsmailVeCort | 16 Nisan 2013 Salı 13:45
7.
Bunun için ilk elektroya geçiş 1 ayda olmaz 3 yıl çalıcan 10 yıl çalıcan şöyle böyle diyenlere kulak asma,içinden geldiği gibi yap tarzın ne ? elektromu çalmak istiyorsun elektro al,klasik mi çalacaksın klasik al,hepsinde notalar aynı hepsi aynı gitar öğrenime hangisinden başladığının bir önemi yok ve moralini bozmamalısın,çok güzel bir söz vardır "Pratik mükemmelliği yaratmaz,mükemmel pratik mükemmelliği yaratır" Günde 1 saat dedin,daha fazla vaktin varsa ekle bir aralar çok azmettiğimi ve 2 hafta boyunca 14 saat gitar çaldığımı (gerisinde uyuma yeme içme vs) çalışıp çabalayıpta çalamayınca,ağladığımı bilirim.Sadece yılmamak önemli bu konuda ve 3 ay bir abimden öğrendim gitarı (o da bilmiyordu aslında) "p" parmağıyla 3 ay çaldım ve yalnızca 1 ve 2. parmakları kullanarak daha sonra kursa başladığımda (ismekte) karşıma çıkabilecek en hoşgörülü hocayla biraz daha ilerlettim kursa gittikten sonra 2. ayın sonunda konserde yarım yamalak ritmiylede olsa malagueña çalabiliyordum,şu anda ritimleri,tremoloları tam uyuyor ve ben de gitara başlayalı sadece 1 yıl 4 ay oldu.. Daha fazla çalışmak daha iyi olmak anlamına geliyor,tek yapman gereken çalışmak ve unutma her büyük gitarist ilk başladığında aynı senin,benim gibiydi.


sr.Furious | 16 Nisan 2013 Salı 03:15
6.
"beyler gitar aldım 1 haftadır çalıyorum. günde yarım saat felan çalışıyorum. şu anda sadece mendili eline'nin solosu çıkıyor. çok pis moralim bozuk benim de. n'olur yardım edin.. :/ " kardeş 1 ayda ne bekliyorsun kendinden... adamın biri 10 senedir çalıyor, sorduğumda daha %5 ini bile öğrenemedim diyor. ne diyeceksin buna?


gitaristt38 | 15 Nisan 2013 Pazartesi 21:16
5.
Dostum Ben 1 yıldır çalıyorum Klasik gitar ile başladım ve Ritim'i ve Akor Ları çözdüm bir farkım var sende ben günde 6.5-7 saat çalıştım şuan solodayım ve Dandik bir elektro gitar aldım(Ashton ag131) bir cep amfisi solo konusuna çalışıyorum,nota öğrenmek falan kasıyor biraz ama bir süre sonra gitar kolun gibi bir organın olucak,bunu bana başarılı bir abim söylemişti ve dediği gibi oldu pes etme,kimse 1 Ayda mükemmel çalamaz,tavsiyem ritimleri oturt ve sabırlı ol.


mertcanceza09 | 15 Nisan 2013 Pazartesi 17:58
4.
1 aydır çalıyorsun ve elektro gitara geçeceksin güldürme beni. :D Elektroya keçmek için en az 7 ay gitar öğreeenimi görmen lazım sen bi selim ışık gitar derslerini bitir ondan sonra geçersin.


İsmailVeCort | 15 Nisan 2013 Pazartesi 16:45
3.
Dostum senden kimse eric clapton olmanı istemiyor. Eminim sende "ben gitar çalıyorumm uleyn" demek için çalmıyorsun. Gitarı zevk aldığın için çalıyorsun o yüzden zevk almaya devam et. Zevk alarak yaptığın sürece ulaşabileceğin noktanın sonu olmayacak.


Modernize | 15 Nisan 2013 Pazartesi 04:28
2.
ders alıyorsun en azından temelin sağlam olacak :) ama 1 ayda gitarı öğrenmeyi düşündüğünü söyleme bana :) en az 4 5 ay sürecek sabretmen lazım . hergün eline alman lazım . herkez anasının karnında çalmayı öğrenmiyor . %97 si çalışmak işin % 3 ü de yetenegine kalmış :) . ben hocasız öğrendim bilgisayardan bi arpej atmayı 1 ay araştırarak buldum :) en azından bi hocan var :) sabret sabrın yolu selamet :)


Sophistic | 15 Nisan 2013 Pazartesi 00:51
1.
hiç kafana takma ilk başlayan herkeste olur bu durum. unutma ki çalışan insanın başaramayacağı şey yoktur.


alper46 | 14 Nisan 2013 Pazar 20:54

Anket
anilarif61 soruyor:
sizce en saçma akor hangisi?








Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,19 saniye.