Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ses Kartının "lİne GİrİŞİ" Hakkında Acil Yardım Lütfen
Öncelikle şu ses kartını almaya karar verdiğimi belirteyim: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=17744&gid=658

Ve bu kartın arka panelinde yer alan *** İnput 1-4 (Mic or Line) *** 4 adet giriş var. Yani anladığım kadarıyla 4 tane mikrofon ve Line seviyesinde cihaz bağlayabiliyoruz ?

Şimdi gelelim kafamı karıştıran şu yazıya: Ön paneldekilerin yanı sıra arkada yer alan diğer girişleri kullanarak aynı anda kaydettiğiniz kanal sayısını dörde çıkarabilirsiniz. Ancak arka paneldeki girişlerin ‘line’ giriş olduğunu unutmayınız. Line girişlere doğrudan mikrofon bağlayamazsınız, harici bir preampli kullanmalısınız. Line girişler, örneğin synthesizer’ların analog çıkışlarını veya gitar/bas prosesörlerini veya DI Box’ları bağlamak için uygundur.

Bu yazıda arkadaki bu 4 adet giriş Enstürman değil de Line girişi olduğu için bu yazıya göre gitarımı buraya bağlayamıyorum ? Size bu doğru mu; Ben bu 4 girişin 2 tanesine 2 adet gitar bağlamak istiyorum. Doğrudan gitarımın jakı ile bağlayamaz mıyım ? Eğer bağlayamayacaksam her an bu ses kartından vazgeçebilirim de acil yardımlarınızı bekliyorum. Saygılar...

  • Dosya Ekleri 1: c60017744.jpg (32 KB)
  • Dosya Ekleri 2: c60017744(1).jpg (32 KB)
  • 18.04.2013 02:48:15, 849 okunma, 2 cevap, m_turkmen_78 yazdı
    2.


    Tamamdır üstad bilgiler çok açıklayıcı sağolasın. Ve ayrıca http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu-sistemleri/focusrite-scarlett-18i6-ses-karti-muzikhobim-82869646 bu ürün hakkında ne söylersin? C600 mü focurite mı? Focusriteın arkasındaki line girişler 6 tane m-audioda 4 tane. Ve m-audioda toplam 6 giriş olmasına rağmen iki kanalı front/rear olarak seçtiğimiz için hücum kayıt yaparken maximum 4 kanal hücum kayıt alabiliyormusuz. Ama focusrite 'da front/rear diye bir seçenek olmadığı için hem öndeki hem de arkadaki kanallar yani toplamda 8 kanal aynı anda hücum kayıt alabilir miyim?


    m_turkmen_78 | 25 Nisan 2013 Perşembe 16:05
    1.
    O kafanı karıştıran yazı tam olarak nerede sayfada bulamadım ama teknik olarak doğru söylüyor bence.

    Ürünün arka tarafına da baktım evet 4 adet mic or line olarak input'lar var. Neticede buraya mic yada gitar vs. bir cihaz bağlayabilirsin. Birden fazla kanalı aynı anda bu cihaza sokabilirsin. Ama adamların dediği şey şu: tek başına bi mikrofon bağlarsan bu iş olmaz, çünkü cihazın dahili bir ekolayzerı yok. Sesi yükseltmiyo. Eğer mikrofonu bi amfiye bağlayıp, amfiden bu ses çıktısını ses kartının o arkadaki " mic or line " girişlerine aktarırsan verim alırsın demeye getirmiş. Pre-amp olayı budur.

    Yani yazıdaki özet şu buraya alet edevat bağlarsın ama pre-amp yapmadan düşük ses alırsın.

    Senin soruna da gelince düşüncemi aktarayım:
    4 girişin 4 üne de gitar bağlarsın. Ama bir prosesörden yada bir amfiden geleni buraya aktarırsan daha iyi verim alırsın. Neticede elindeki gitar direk olarak ses kartına bağladığın zaman hangi yükseklikte sesi input'a aktarır bilemeyiz pek. Ama gitarını bi amfiye bağlarsan ve amfideki sesi cihazın input'una aktarırsan enstrümanından ses kartına aktardığın sesin verimi artar. Dolayısı ile mixer gibi çalışan bu alete de daha kalite ses aktarmış olur, ses kartından aldığın verimi de yükseltirsin.

    Tabi bunların hepsi doğru olabileceği gibi, tamamı yanlış da olabilir. Kesin bilgiyi daha fazla deneyimi olan arkadaşlar aktarırsa daha iyi olacaktır.

    Bununla umarım kafanda bişeyler şekillendirmeye yardımcı olmuşumdur :)


    AdminEmmi | 25 Nisan 2013 Perşembe 06:57

    Anket
    SarıPapatyam16 soruyor:
    Mabel matiz'in hangi şarkısı daha hoş ?









    Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
    Yeni Anket | Anketler



    AkorMerkezi.com © 2024
    Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

    GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.