Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ses
Arkaşlar sesimi herkes beğeniyor şuana kadar kimse kötü demedi..
Mükemmel harika süper (ayıptır söylemesi):D
hep böyle yorumlar sesimi çok beğeniyorlar ama ben nedense şarkı söylerken yada hareketli çalarken beğenemiyorum yada bazen içime sinmiyor kendime güvenim fazla yok ne yapmam lazım ... ?

10.05.2011 14:02:49, 1587 okunma, 8 cevap, gitar-34 yazdı
8.
Herkesin sesini beğeniyor olması, sesinin güzel olduğu anlamına gelmediği gibi, kimsenin beğenmiyor olması kötü anlamına gelmez. Sesini nasıl kullandığın önemlidir. Ayrıca ne tarz şeyler okuyorsun? Türkçe leş pop sa, zaten sesinin güzelliğinin bir önemi yoktur. Şayet o zaman, Arto ya da Fatih Ürek prim yapmazdı.

Hareketli şarkılardan kastın, yine böyle dıptıs PoP sa, zaten bir şey diyemem. Böyle şarkıları söylerken insanın sesi güzel mi değil mi anlaşılmıyor.

Arkadaşlarının sesini beğeniyor olması da yine kendi sesini sevmeni gerektirmiyor. Hissetmen önemli olan, söylerken hissetmiyorsundur belki de şarkıları. Saçma sapan şarkıları söylüyorsan, içine sinmiyordur belki de.

Bir arkadaş söylemiş. Bir insan kendi sesini iki yoldan duyar, kafa içinde ki boşluk yoluyla, ve dışarıya verdiği sesin tekrar kendi kulağına gelmesi yoluyla. Bu yüzden de, normalde onu dinleyen birisinden çok daha farklı duyar. Kendi sesinin nasıl olduğunu merak ediyorsan, ya kayıt yapıp dinlemelisin bol bol ya da kulaklarını kapatıp söylersin ki bu senin kendi sesindir aslında. Ama bu şekilde anlaman biraz zor olucaktır.

Şunu da unutma ki, arkadaşlar her zaman, bir beğendiyse 5 övgüde bulunurlar. Senin kendini geliştirmen önemli olan. Sesinin güzel olup olmadığını ise, ancak eğitimle ya da sesini geliştirerek anlayabilirsin. Büyük ihtimalle, hiç şan dersi almadın, internetten ses çalışmaları yapmadın tahminim. Ayrıca bir an önce, ingilizce şarkı söylemeye başlasan iyi edersin. Niyetin leş PoP yapmaksa, örn: Serdar Ortaç, Fatih Ürek, Murat Boz, vs vs, o zaman tabi ki ihtiyacın yok. Ama gerçekten kaliteli şeyler söyleyip, sesini güçlü ve güzel kullanmak istiyorsan, o zaman ingilizce şarkılara yönelmelisin.

Bol Şans.


onlychords | 14 Temmuz 2011 Perşembe 15:08
7.
aynı sorun herkesde var galiba sesimi çok beğenirler ama ben şarkı söylerkeni sesimi yükselttiğimde cızır cızır çıkıomuş gibi kısık söylediğimde sesim çıkmıomuş gibi geliyo ses kaydı yaptım baktım ne cızırtı varmış ne bişi boşuna kendimi kasmışım. sanırım önemli olan kasmamak.


-,-,-,-, | 14 Temmuz 2011 Perşembe 11:32
6.
Aslında insan şarkı söylerken kendi sesini iç kulak ile duyduğundan dışardan birinin duyduğundan farklı duyar. O yüzdendir ki ses kaydı yapıp dinlediğinde kendi sesi tuhaf gelir. Bol bol kayıt yapıp dinleyerek bir kanıya varabilirsin.


doğrucu davut | 16 Haziran 2011 Perşembe 22:55
5.
Ah bide sesini duysak :D ona göre bişeyler derdik :D


furkan007 | 11 Mayıs 2011 Çarşamba 09:37
4.
Arkadaşlar saolun .
ama ben mesela daha çok hareketli çalıyorum slowda aynen bende seviyorum ama hareketli çalıyorum kaydediyorum beğenmiyorum ..:Ssizce sesim güzel ama neden beğenmiyorum ?


gitar-34 | 10 Mayıs 2011 Salı 18:45
3.
ayni sorun bende de var.. yani seslim genel olarak beğenilir bende kendime çeşitli kayıtlar yapıp bakarım sesimin durumuna.. özellikle daha slow parçalarda sesim çok iyidir ancak bu sene içerisinde bir grup tarafından denenip beğenildim çalacağımız ortamlar bar ortamı olduğu için hareketli parçalar daha ön planda (allahtan pek yabancı şarkı yok çok fazla scream içerikliler ve sesim çatlıyor).. Benim de böyle bir sorunum var içime sindiremiyorum.. paylaştığın için teşekkürler sen paylaşmasan ben zaten dökülecektim buraya.. umarım arkadaşın gönderdiği video faydalı olur.. :D


cypsef21 | 10 Mayıs 2011 Salı 18:17
2.
sonuna kadar izle faydası dokuncağından eminim

http://www.youtube.com/watch?v=OLX5bRoN6ww


Pesimist Adam | 10 Mayıs 2011 Salı 15:53
1.
öncelikle hergün bi adet çiğ yumurta yutarak işe başlayabilirsin :D
işin şakası bi yana bence sende kendine güven eksiği değilde prova eksiği var gibi geliyo sesini geliştirmek için şan dersleri alabilirsin
eğer güven sorunu varsa sahneye çıkmaya çalış mekanlarda bi kaç defa çıktıktan sonra eğer halk sevmişse ztn senin hoşuna gitmeye başlar sesin merak etme:)
ama unutma iyi bir sesten daha önemlisi onun eğitilmesidir:)


Chidori | 10 Mayıs 2011 Salı 14:17

Anket
Can. soruyor:
Cort X6 Mı Yoksa İbanez Grg170dx Mi ?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.