Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Klasik Gitara Akustik Tel Taktım Gayet Güzel Ses Veriyor Fakat....
Akort kayma durumu oluyor ve elimi ağrıtıyor bunun tellerle ilgisi olabilir mi ?
12.07.2011 23:17:24, 3930 okunma, 24 cevap, diego54 yazdı
24.
dostum acile çıkar o telleri gitarın kırılır kırılömasada sap atması olur her telin gitara bir çekimi vardır klasik gitar 80 kilo kaldıramaz ki akustik 80 çeker klasik tellerini geri tak çabuk ol her an gitar gidebilir.


ouwyeah | 15 Temmuz 2011 Cuma 16:41
23.
dostum acile çıkar o telleri gitarın kırılır kırılömasada sap atması olur her telin gitara bir çekimi vardır klasik gitar 80 kilo kaldıramaz ki akustik 80 çeker klasik tellerini geri tak çabuk ol her an gitar gidebilir.


ouwyeah | 15 Temmuz 2011 Cuma 16:41
22.
bende akustik gitarıma klasik tel taktım klasiği sevdiğim için, ama şunu bilki, benmkinin gitara faydası var çnkü klasik telleri 40 kg çekerken akustik telleri 80 kg çekiyo ama seninkinin arkadaşların dediği gibi ÇOK ciddi zararı var.. Millete kızıyosun ama sennin iyiliğin için söylüyolar genede sen bilirsin:))


cacala1 | 15 Temmuz 2011 Cuma 15:36
21.
bende akustik gitarıma klasik tel taktım klasiği sevdiğim için, ama şunu bilki, benmkinin gitara faydası var çnkü klasik telleri 40 kg çekerken akustik telleri 80 kg çekiyo ama seninkinin arkadaşların dediği gibi ÇOK ciddi zararı var.. Millete kızıyosun ama sennin iyiliğin için söylüyolar genede sen bilirsin:))


cacala1 | 15 Temmuz 2011 Cuma 15:35
20.
dostum dikkat et başlarda güzel olur ama sonra gitarın tellerin gerginliğine dayanamaz koyuverir ortaya kendini...


MyT | 15 Temmuz 2011 Cuma 15:23
19.


Dostum, bizim orda öyle derdik, bir şey dandikse, hüseyin marka derdik, hüseyin ismine garezim yok, en yakın arkadaşlarımdan birinin de adıdır şayet:) Ama alışkanlık işte:) Bob marka gitar da olabilir mesela:D


onlychords | 14 Temmuz 2011 Perşembe 01:51
18.
@onlychords Abicim senin Hüseyin ismine karşı bi garezin mi var ya ? yazdığın her cevapta Hüseyin marka gitar diyosun :D


hemre349 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 23:37
17.
akordun tutmaması çelik tellerin baskısına zayıf gelen burgular sebep olabilir


ghostspqr | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 20:15
16.

çok sağolasın bu şekilde aradığım cevap veren birileri olması güzel =) dediğin gibi teller biraz yüksek bare basmak ölüm gibi özelliklede F akoru,ayrıca telleri yüksek tutması çok geriyor sanırsam akort bu yüzden olduğu gibi durmuyor.


diego54 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 16:00
15.
gitarın eşiğinden bahsediyorsun sanırsam. Bahsettiğin yer sap kısmındaki mi yoksa yuvarlak boşluk tarafındaki mi? Bildiğim kadarıyla gövdede ki eşiğin ayarı yok. ( şimdi netten baktım, sanırım gövde eşiğide ayarlanabiliyor)

Şimdi şöyle, gövde eşiğini eğelemeye ihtiyacın yok ama aklıma gelmemişti iyi ki sordun: Sap eşiğini ayarlayabilirsin, şöyle ki:

Eğer teller klavyeden fazla yukarıda duruyorsa, ki büyük ihtimal öyle, telleri yaklaştırabilmek için, eşiği ayarlaman lazım. Teller yeterince yakınsa, yapabileceğin hiç bir şey yok unutma.

Sap taki eşiği çıkarıp, alt kısmından eğelemelisin. Dikkat et, eğimli olmasın. Neyle eğeleyebileceğinle ilgili en ufak bir fikrim dahi yok. Zamanında çakılarla denemiştim ve çok fazla eşik ziyan etmişliğim vardır:D

Uygun seviyeye getirdiğinde, daha rahat basacaksın. Rodriguez gitarın klavyesi nasıl bilmiyorum, ben de Valencia var ablamın gitarı, klavye inanılmaz rahat. Hatta alma etme deyip, iyi ki almışsın dediğim nadir gitarlardandır.

Eşiği ayarlamayı dene, ya da yapamazsan bile ( ki kolay birşey ) yapabilecek birine götür, Hazır eşik de alabilirsin, eğer boyları farklı farklı olanlardan bulabilirsen, zahmete girmemiş olursun.

Bol Şans


onlychords | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 15:55
14.
yani gerçek akustik alana kadar böyle idare etmeliyim =) bir şey daha var telleri bağladığımız yerde tellerin eğriliği ayarlayan o beyaz çubuk artık adı her neyse :D bunun alçaltılması sorunu halleder mi ? yani akort olsun ağrı yapması olsun ?


diego54 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 15:39
13.


sonunda iyi bir cevap geldi =) teşekkür ederim cevap için gitarı hediye ettiler Rodriguez markalı dediğin gibi bir ağrı oluyo ve dinlendiriyorum bir süre sonra ritim bile atamaz yapıyor insanı fakat çok güzel solo atılıyor gerçek akustiğim olsa bu kadar zevk alırmıydım solo atarken bilmiyorum =) ritim içinde aynı falan ağrı yapması sorun oluyor dediğm gibi.Yakında akustik alıcam fakat telleri klasik yapmaya hiç niyetim yok sevemedim hiç klasik gitar sesini =)


diego54 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 15:36
12.
Diego54, Elini ağrıtıyor olmasının tellerin aralıkları ve yapısıyla ilgisi var. Birincisi Klasik gitara Akustik tel takmışsın, hem teller çok aralıklı olmalı, hem de çelik teller tabi ki elini ağrıtıcak. Belli bir süre buna katlanmak durumundasın. Ayrıca, eğer acı, ağrı parmak uçlarındaysa sorun yok. Ama parmak aralarında ki elinin iç kısmında ki kaslarda ağrı oluyorsa, ağrımaya başladığı zaman hemen ellerini dinlendir. Pek nadir de olsa, kalıcı hasarlar oluşabiliyor el kaslarında.

Ayrıca akort kaymasının bir çok sebebi vardır. İ.T.Ü de okuyan arkadaşım iyi yapmışsın dedi diyorsun iyi güzelde, senin klasik nasıl bir klasik? Ne kadara aldın? Hüseyin marka bir şeyse tabi ki de o çelik telleri taşıyamaz belli bir süre sonra. Ya sap da kaymalar olur, ya akord tutmaz, sonuç itibariyle, ona ait olmayan telleri takıyorsun.

İlk gitarım klasikti ve Alkan muzikten almıştım - onlarla tanışmaz olaydım o ayrı konu - . Adam gitarı satabilmek için, ki ben akustik istiyordum param yetişmemişti, telleri akustik yaptı, al sana akustik diye kakaladı. Akord hiç bir zaman tam anlamıyla tutmadı. Ama yeni çaldığım için gitarı, bunu anlayamazdım.

Eğer akordun klasik teller varkende kayıyorsa, gitarda sorun vardır, akustik telleri taktıktan sonra olduysa, tellerle ilgili sıkıntı var demektir. Akord teller eskiyince de kayar, 10 liralik telleri 50 liralık gitara takarsan da kayar.

Eğer gitarın 250 300 liralık bir şeyse, hiç zahmete girme, sat o gitarı 100 liraya, git 250 liraya Epiphone nun fıstık gibi akustik gitarı var. Al onunla devam et. Sonuçta ben de çaldım akustik telli klasik, At la Eşşekten olma Katır dan bir farkı olmuyor. Bir yere kadar, sonrası kısır bir hal alıyor

Yine de sen bilirsin

Bol Şans


onlychords | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 15:32
11.


dostum benim açtığım başlığa bir bakında ona göre cevap verin ben size onu öyle mi yapmalıyım diye bir soru sormadım akustik almak daha mantıksızda demedim sadece teller gitara hiç zarar vermedi çok da sağlam ses veriyor.


diego54 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:25
10.
ITÜ'de eğitim gören birinden beklenirdi böyle eğitimli cevap zaten :)
Doğan görünümlü şahinden bir farkı olmaz tabii ki... Arkadaşlara katılıyorum, klasik gitar sapı naylon tel baskısına göre yapılmıştır. Ayrıca akustik gitar teli takmak için ucuz yollu bir akustik gitar temin edip ona takmak bence en mantıklısı...


Dogukan_gs | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:22
9.
İTÜ'de eğitim gören biri kasaplık yapmalı tabi :D:D:D


diego54 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:17
8.
senin eğitim gören arkadaş eğitimini kasapta gördüyse kendi içinde doğrudur. Böyle birşeyin yapılması çok yanlıştır. İyi bir şekilde araştırmadan sakın yapmaya kalkışmayın


furkan007 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:16
7.
ah bir de sorduğum soruya cevap verecek olan olsa iyi olurdu ayrıca furkan araştırdım ve bunun üzerine eğitim gören kişiyede gösterdim çokta iyi yapmışsın dedi neredeyse 1 yıl olucak gitar sapasağlam ;) atıp tutma


diego54 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 14:08
6.
klasik gitarın sapı naylon telin baskısına göre yapılmıştır zira içinde çelik teli taşıyabilecek trossrod denen parça olmadığı için eninde sonunda o gitarda sap kayması olur ve çöpe atmak zorunda kalırsınız. Özetle: klasik gitara çelik tel takılabilecekse neden akustik gitar var ? Oldu olucak hadi bende klasik gitara bas teli takıp slap yapayım millete akustik basım var diye hava atarım. Arkadaşlar birşeyi tam araştırmadan yalan yanlış bilgilerle hareket etmeyin.


furkan007 | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 12:58
5.
Arabada sakın şahin tercih etme.. Neler olacağını hayal bile edemiyorum ))


volcanius | 13 Temmuz 2011 Çarşamba 12:22
Sayfalar:  [ 1 ]  [2] 

Anket
Mediterranean soruyor:
Televizyonda favori müzik kanalınız hangisi?












Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.