Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Sarkinin Akorlarini Nasil Cikariyorlar Sarkiyi Dinleyerek???????
Merhabalar .ilk once soyliyeyim Ben Azerbaycanli Turkum.yani sizin dilinizle desek Azeri Turkuyum.Azerbaycanli Turkum.Azerbaycan Bakuden yaziyorum.eger yazimda herhangi gramer veya anlam bozuklugu olursa kusuruma bakmayin.bunu belirteyim ki yoksa gecen bir soru yazmishim adamlar soruma cevap yerine bashlamishlar turkcemi tartishiyorlar.yok sen git ilk once turkce oyren sonra beste yaparsin.veya ilk once turkce yazmayi ogren falan filan.neyse.....hep merak ettigim shey var : bu sarkinin akorlarini sarkiyi dinleyerek hemen nasil cikariyorlar ?
aslinda bence her kes ichin faydali bir konudur.yani Allahin verdiyi kulak yetenegine dayanarak mi chikariyorlar ? yoksa bazi teknikleri v ar ben bilmiyorum. ornegin bir sarkiyi aldik : ve dinliyoruz.onu herhangi kurala gore veya teknige gore mi akorlarini chikariyoruz yoksa oyle kulagimiza nasil hosh geldiyse chikariyoruz.kach senedir gitar chaliyorum ne sari gelinin ne sen gelmez oldunun akorlarini bi turlu chikaramadim gitti.bazen gitari atmak istiyorum.diyorum bu ne yaaa gitar chalcan ama bi akor chikara bilmicen.kisaca : benim ogrenmek bilmek istedigim shu : akorlari nasil buluyoruz ? yani sharkiyi dinleyerek hemen chikaran insanlar kulaktan iyi insanlar saglam insanlar mi yoksa bi sirri bi teknigi mi var? acaba ?????
bilgili insanlar yazsin lutfen .yoksa turkcemi tartishacak insanlar diil.biri tam komik yazmish arkadashlar turkcemize sahip chikalim turkcemizi baltaliyor.ya geri zekali sen benim turkceme niye bakiyorsun sen benim sordugum soruya achtigim konuya bak belki okursun ogrenirsin akillanirsin.benim sorum bilgili turk gardashlarimadir.sarkinin akorlarinin bulmanin bir yolu bir teknigi var midir yoksa tamamen kulak ishi mi ?

16.07.2011 01:25:29, 1445 okunma, 3 cevap, Javid yazdı
3.
şarkı diyelim 4/4lük se şarkının her 4 vuruşluk ölçüsünde en baskın olan notayı buluyosun , bu üstüne söyleyen vokalin bastırarak söylediği heceye denk düşen nota da olabilir , en uzun nota da olabilir , dinleyince biri sana baskın gelicektir zaten . bu notanın kök sesi oldugu akorlardan biri o ölçünün akorudur. diyelim la yı buldun (A) , o ölçünün akoru A , Am A7 vs. vs. bir sürü şey olabilir bunu da kulakla karar vericeksin bundan sonrasının bi tekniği yok


acemibasci | 18 Temmuz 2011 Pazartesi 04:05
2.
Kardes tonu belirleyen akoru bulduk.sora ? sen oyle dedin ki sanki chok kolay.eeee tonu bulduk oturduk bakiyoruz sharki da gidiyor.eee sorasini nasil bulcaz? kulagimizi nasil gelishtircez ki devamini bula bilelim ? kisaca ornegin oturduk bi yabanci sharkidir.tamam turklerde biliyoruz ya ispanyol dortlusudur ya da ne bileyim armonik minor akor dizisi veya minor akor dizisi.kisaca bilinen bi shiy.peki ya bu yabanci sharkilarin akorlari ? onlari nasil bulcaz ? tamamen karishik.bi teknigi bir sirri olmali bence. kisaca tekrar soruyorum : sarkiyi dinledik hoshumuza gitti chalmak okumak istiyoruz.sharkinin akorlarini nasil bulcaz?tamam tonu belirleyen akoru da bulduk.ya sonra ? nasil devam etcez gerisini bulmak ichin ? bilen yazsin.


Javid | 18 Temmuz 2011 Pazartesi 03:03
1.
önce şarkının hangi tonda olduğunu bulmalısın kardeş. Tonu bulduktan sonra gerisi geliyor zaten.


YaziTura28 | 16 Temmuz 2011 Cumartesi 01:45

Anket
hybridsd soruyor:
Rock-Metal müzikte En güzel yabancı bayan vokal kim?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,14 saniye.