Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Gitarımda Büyük Bir Sorun Var
Arkadaşlar gitarımın tellerinde koyu yeşil küf benzeri şeyler görüyorum bezle temizliyorum çalıyorum ertesi sabah uyandığımda gene çıkmış oluyor sorunumun çözümü ne ?
16.07.2011 18:27:58, 1203 okunma, 10 cevap, Kaan97 yazdı
10.
Adam haklı beyler dağılın :D Artık yazılacak bir şey kalmadı zaten bu konuda böylece kapanır heralde :)


hemre349 | 17 Temmuz 2011 Pazar 15:24
9.


Yeni yetmelerin D'addario sanmasıyla bir alakası yok D'addario nun bu kadar bilinen bir marka olmasının. Orta seviyede teller üretirler ve Dünyanın neresine gidersen git D'addario yu bir şekilde görürsün. Standart bir teldir. Türkiye de bu kadar pahalı olduğuna bakma, normalde 5$ ı geçmez takım fiyatları başka ülkelerde. Kısacası D'addario ucuzdur, sahne almayan, evinde gitar çalan, bütçesi uygun olmayan birileri için idealdir.

Elixir e gelince, evet çok kalitelidir ve her zaman birinci tavsiyemdir. Başka başlıklarda da söylemiştim. Ama fiyatı yüksek. Ben kullanıyorum ama herkese önermiyorum. Sahne alıyorsanız, günde 10 saat gitar çalıyorsanız, düzgün çalıyorsanız (forte değil, ya da yeni başlamamışsanız), Gitarınıza iyi bakıyorsanız vs o zaman Elixir in üstüne tel yok zaten. Hem uzun ömürlü hemde çok güzel tonlara sahiptir. Ancak yeni başlayan, evinde 2 3 saat gitar çalan, gitarı 10 günde bir çalan birisine Elixir önermek ne derece doğru olur tartışılır. Şayet teller paslanmıyor, kopmuyor belki ama ilk aydan sonra kalitesinde dikkati çekecek kadar düşme oluyor. 2. 3. aydan sonra zaten mecburen değiştirmek zorunda kalıyorsun. Tellerden artık ses çıkmıyor neredeyse.

Ben Elixir kullanmayı, israf ve gereksiz görüyorum eğer yeni başlanmışsa ve sahne alınmıyorsa. Şayet D'addario da aynı görevi görüyor bu aşamada. Forte çalan birisine Elixir i de versen, 2 günde koparabilecek şekilde çalıyor zaten gitarı.

Elixir' in 5 ay dayanmasının bir önemi kalmıyor bu durumda. Zaten 3. aydan sonra, kulağı gitar tınısına alışmış birisi, artık değiştirme ihtiyacı hissediyor tellerini. Tabi her zaman temizlik, telleri temiz tutmak, parmaklarda ki pislikler temizlemek vs, tellerin ömrünü uzatır ama bunu yapan bir elin parmağını geçmez. Ben bile bazen aksatabiliyorum..

Elixir' in 35 - 60 arası fiyatları var. Özellikle Akustik telleri 40 dan aşağıya bulamazsınız. İnternet fiyatlarına aldanmayın, Mağazalarda 40 ın altında Elektro telleri bile bulamayacağınızı düşünüyorum. Tahminimce yine 50 60 lira olacaktır genel fiyatlar.

Ama toptan alabileceğiniz, getirtebileceğiniz yerler varsa, hiç düşünmeden Elixir sparişi verin derim:) Ben şayet takımını 15 liraya, Canadadan getirtiyorum yakın zamanda, Daha önce bilseydim konu aşardım buraya isteyen olursa getirteyim diye ama artık çok geç. En fazla 10 takım falan getirir getirecek kişi oda anca bana yeter:)




onlychords | 17 Temmuz 2011 Pazar 15:19
8.
gitarının tellerini değiştirmen lazım :)


dont_look_at_me | 17 Temmuz 2011 Pazar 14:37
7.
Hayır millet paslanmayan tel var.
Fiyat 35 TL fakat 5 ay sorunsuz kullanabilirsiniz.
Bu aralar bütün yeni yetmeler D'addairo en iyisidir sanıyor.
Sonra Ernie Ball görüp ona sarılıyorlar, rahat ediyorlar ama o da paslanıyor.
Benim bahsettiğim marka ise Elixir.Sustain artıyor gitarda ve kutunun üzerinde de paslanmaz yazıyor.
Çok rahat bir kullanımı var ve uzun ömürlü bir tel.
Farkı ise dışındaki nanoweb teknolojisi.Silikon benzeri fakat çok ince bir maddeyle kaplanmış ve bu yüzden paslanmıyor.Fiyat yüksek gelebilir diğer tellere göre fakat d'addario 20 TL ama en çok 2-3 ay dayanıyor.Elixir 35 TL ama en az 5 ay dayanıyor ve aynı zamanda tonu olumlu yönde etkiliyor.


Sayınabonemiz | 17 Temmuz 2011 Pazar 14:05
6.
Telleri değiştirme zamanın gelmiş. Ayda bir telleri değiştirmen tüm sorununu çözer. Oksitlenme gayet doğal ve önüne gecilemeyecek bir sorundur. Daha kaliteli teller kullanım süresini uzatır ve oksitlenmeyi yavaşlatır.
Ama yine küflenir. Bu bir sorundan ziyade, tüm tellerin kaderidir. Teller oksitlenir tınıyı bozar ve değiştirilir. :)


lacivert110 | 17 Temmuz 2011 Pazar 12:38
5.
Onlara biz küf değilde başka bir şey diyoruz. Oksidasyon yani oksitlenme. Ter yaz ayında orada kalınca havayla oksitleniyor ve orada bir çeşit oksit atık oluşturuyor bu da tellerin daha çabuk eskimesine sebep oluyor. Bunun içinde yaz aylarında (keza kış aylarında da) çaldıktan sonra gitarın klavyesini şöyle bir temizlersek hiç fena olmaz. Ben bunu söylüyorum ama ben de temizlemiyorum o ayrı :)


hemre349 | 17 Temmuz 2011 Pazar 03:55
4.
yaz aylarında çalarken ellerin teller orda kuf olusur kardesm gitarını kullandıktan sonra kolanyalı peçeteyle her yerini özenle sil telleri tek tek sil geçer


cebir01 | 16 Temmuz 2011 Cumartesi 19:36
3.
Başka yardımcı olacak yokmu .S



Kaan97 | 16 Temmuz 2011 Cumartesi 19:22
2.
telleri değiştir.


rock n face | 16 Temmuz 2011 Cumartesi 19:20
1.
arkadaşım bende de o sorun olmuşdu özellkikle kalın tellerde bi süre sonra bende anlamadım ama o sorun geçti sanırım tellere çok sert vurduğum içindi.


gitke | 16 Temmuz 2011 Cumartesi 18:50

Anket
Mazoo soruyor:
Gitar çalmayı ilk öğrendiğinizde ne yaptınız?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,22 saniye.