Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Meşhur Konu "ev Stüdyosu"
arkadaşlar benim ses yalıtımı yapılmış bir odam var içinde bagır çağır kimse duymaz.... davul seslerini biraz veriyor olsada fazla bi sıkıntı yok.... asıl konu kayıt, kayıt yapıcam ve enstruman sorunu yok mikrafonlama da da sorun yok ama ilgisiz ve bilgisiz olduğum şeyler var

1. sadece gitar ve microfon u aynı andan kaydetmek istiyorum... aynı zamanda iki kulaklık sayesinde iki kişi rahatca akustik bi kayıt yapmak istiyorum... bunun için ne yapmam gerekir ? hangi ekipman, donanımlara ihtiyacım olacaktır detaylı bilgi verirseniz sevinirim

2.rock kayıtları için gitar,vokal,bas gitar,bateri ve org... bunlar için hücum kayıt yapmayı düşünüyorum ve bunun için de hangi donanım ve akipmanlara ihtiyacım olucanı detaylı bi şekilde sölerseniz sevinirim

3. ve sonuncu bi durum da şu ki ;

gitar,vokal,bas gitar,bateri ve org... bu entrumanları kanal kayıt şeklinde yapsam bu sefer gerekli donanımlara ve ekipmanlara ihtiyat duyarım...
NOT:bu 3 soruma direk olarakta çözümleride söleye bilirseniz sevinirim veya ayrı ayrı çzüm leride söylersenzde olur... eğer bu yazıyı okudursanız teşekür ederim :)

2.08.2011 14:35:49, 3805 okunma, 22 cevap, hoyrat58 yazdı
22.
Gerçekten tartışması bol bi konu olmuş, bayılırım :D
Öncelikle yalıtımlı bir odan olması harika bişey. 3 soru sormuşsun aslında birbirinden çok da farklı öneriler sunmayacağım.

Kayıt için öncelikle sağlam bir pc ve ses kartına ihtiyacın var. mixer öneren arkadaşlar olmuş, ben M audionun fasttrack ultra usb sini önereceğim. 8 kanallı bir ses kartıdıt. 4 mikrofonu davul için ayırsan 4 mikrofonu da diğer esnturmanlara ayırırsan sanırım hucüm kayıt olayını sorunsuz aşarsın.ses kartı 900 tl civarında.

Ama daha teknik ve bence eğlence barındıran kanal kayıt için monitöre ihtiyacın var. 4+1 ler önerilmiş ama o hoparlörler kendinden EQ içerir. yani ham sesi duyamazsın bu hoparlörler sesi işlerler. ama çok elzem değil, kayıtlarını yaptıktan sonra bi kaç yerde dinlersin araba,laptop, başka hoparlör ona göre tekrar masterını yapabilirsin. yorucu ama maliyetsizdir.
Eğer bütçen varsa 2000 tl civarında ses kartı ve mixer özelliği taşıyan ses kartları da var.
Peki PC nin kendi girii varken niye ses kartına kadar para vereyim diyebilirsin.
VST ve VSTi teknolojileri konusuna hafiften gireyim ve bitireyim. Bu teknolojiler sayesinde virtual ensturman veya virtual efekt elde edebiliyorsun. Cubase-cakewalk-sonar vb gibi programlar ile b irlikte kullanabildiğin b u teknoloji inanılmaz gitar tonları, süper davul setleri, gerçek klasik müzik esnturmanlarına ulaşmanı sağlar.
Mesela elektro gitar kaydı yapıyosun (ben 6 kanal kulanıyorum), her kanala farklı distortion ve ton efekti verebiliyorum ve çalarken aynı anda duyabiliyorum, bu ne şimdi?? Eğer pc ye direk girersen latency denen olay başına bela olur. sen penaya vurursun ses 1 saniye sonra gelir. ama işte önerdiğim ses kartları bu gecikmeyi o a yaklaştırır (sıfır olmuyor ama insanın anlayamacağı noktaya kadar çeker). veya davulcunun elektro davulu var, midi ile pc yhe bağladın EZ drummer superior diye bir davul programı var akıllara zarar hiçbir akustik davulda yakalayamayacağın tonlar ve zenginlik var (25 gb). işte tüm bunlar ile gerçekten profesyonel bir kayıt alabilirsin.
Vokal kaydı için condanser mik almalısın-120 liraya behringer aldım kulanıyorum bence hiçbir sorunu yok ama paran varsa 400 liraya güzel şeyler bulursun dikat etmelisin conderser mic phantom power lı bi ses kartı ile çalışır.


togaykurtulus | 17 Eylül 2011 Cumartesi 15:57
21.


"Burdakileri de kandırma" havası içindesin demek istiyorum orada. Şimdi onuda yanlış anlayıp saçma sapan birşeyler yazma diye açıklıyorum. Yani bu şu demek. Sürekli bana burdakileri kandırıyormuşum gibi bir hava içerisine giriyorsun demek. Umarım insanlar kandırılmayacak kadar bilinçli olma yoluna giderlerde, bende senin gibi ucuzcu mantığıyla olaya bakan birileriyle tartışmak zorunda kalmam onları bilgilendirmek için.


onlychords | 5 Ağustos 2011 Cuma 21:18
20.


Volcanius sence hangi konuda sallıyor olabilirim. TC Heliconum olduğu konusunda mı? TC Electronic in diğer ürünlerini denediğim konusunda mı? Cort un Ürün kalitesi, üretim fabrikaları, OEM parçaları konusunda mı? Behringerin kalitesizliği konusunda mı? Mixerle ilgili birşey söylemedin ki, sadece Mixerlerde birşey farketmez gibi genel bir şey söyledin ki buna yorum yapmam mı gerekiyordu? Ben sana onlarca soru sordum bir tanesini bile adam gibi cevaplayamadığın halde gelmiş burda cevabı olmayan hatta ortada soru olmayan birşeylerin cevabını bekliyormuş gibi bir tavıra giriyorsun.

Zaten senin bakış açında olan birisinin benim yazdıklarımı algılamasına imkan yok. Hala daha Adama Mixer'de Behringeri ilk seçenekte öneren birisi olarak TC Heliconla MOTU ya da RME yi kıyaslamak karşılaştırmak sana kalmaz sen kafanı yorma boşuna. Ayrıca nasıl bir fantazi dünyasında yaşıyorsun ki hala daha TC Electronic 'i - daha bir tane ürününü bile denemeden - bu şekilde karalayacak cesareti kendinde buluyorsun? Cahil cehaleti diye birşey vardır bilmem duydun mu hiç.

TC Heliconla ilgili yorumum seninle alakalı değildi, sen yine dayanamayıp sırf birşeyler söylemek için yazdığıma karşılık verdin. Senin probleminde bu zaten. Benim yazdığım şeyler fazlasıyla dokunuyor sana ve cevap verme ihtiyacı hissediyorsun. Seni bu şekilde tanıdım zaten ben yoksa umrumda bile değil yazdıkların.

Ortada verdiğin bir tane tutarlı ya da düzgün bilgi yok hala daha yok birşeye cevap vermedin vs gibi şeyler söylüyorsun. Yahu sana TC Helicon Voicelive Touch var diyorum sen bana gelmiş aynısından VST plug ins olarak da var diyorsun. Ben bu kadar saçma bir mantık daha görmedim gerçekten. Hani sözün bittiği yerdeyim ve birde karşıma geçmiş saçmalamıyormuşsun gibi bir tavır sergiliyorsun.

Sen ayrıca Behringer in sadece Mixerini değil Mikrofonunu da önerdin. Ve önerdiğin Mikrofon Condenser fiyatıda 100 lira. Yani şaka gibisin gerçekten Volcanius. Dopler marka dynamic mikrofonların fiyatı 100 lira. Sence Behringerin Condenser Mikrofonu yeterli olabilir mi? Ama cevap vermene gerek yok ben ne söyleyeceğini biliyorum. Bana kalırsa senin ciddi bir sorunun var.

Ayrıca sürekli bir burdakileride kandırma havası içindesin. Ben kimseye birşeyi ıspatlamak için yazmıyorum. Çarşaf çarşaf yazıyor olmamda açıklama ihtiyacı hissetmemden çünkü sen gerçekten anlayamıyorsun bazı şeyleri. Buda benim sorunum değil artık. Ben bildiklerimi gördüklerimi yazıyorum, sana uymuyorsa okumadan geç yazdıklarımı. Cevap vermeye çabalayıp kendini boşuna rezil etme.

Şimdiye kadar söylediğim şeylerin hiç biri vahiy yoluyla gelen, anlaşılması imkansız şeyler değil. Azıcık ilgisi alakası olan birisi, acaba böylemiymiş diye google da başka bir yerde araştırsa, Muzik marketlere gidip sorsa insanlara görücekler neyin ne olduğunu. Ben sadece insanlara iki üç şey yazıp düşünmelerini sağlıyorum. Cort almayın derken gidip araştırsınlar istiyorum. Cort un fabrikalarıyla ilgili bile yazı yazdım. OEM parçalardan bahsettim. Samick den bahsettim, sen tek kelime etmedin bunlara. Ortada birşeyleri bilmeyen birisi varsa oda sensin bununda farkında ola ola hala daha neyin çabası içindesin onuda anlamış değilim.

Yazdığım hiç birşeyi kulaktan dolma bilgilerle yazmadım. Kendim denedim hepsini tek tek. Oysa sen en basitinden bir tane bile TC Helicon ürünü denemeden yok Amerika forumlarında bilmem neymiş onu yazıyorsun. İşte bu kulaktan dolma bilgidir. Daha bunun ayrımını bile yapmaktan acizsin. Ayrıca o çok övdüğün Amerika sitelerinde bir tane yorumunu görsem içim yanmıycak. Neredeyse yazılanları google translator la çeviriyorsun diyeceğim yani gözümde o hale getirdin kendini.. Bu da hoş olmadı ama sorumlusu ben değilim.

İyisimi ne ben senin yazdıklarını okuyayım, ne sen benimkileri. Gerçekten seninle uğraşacak vaktim yok. İsteyen açsın okusun yazdığım herşeyi. Sonra gitsin araştırsın, söylediğim yazdığım bir tek şey yanlışsa gelip söylesin bana, bir daha foruma tek kelime yazı yazmayacağım. Bu kadar da söylediklerimin arkasındayım.

Mümkünse benimle ilgili ya da benim yazdığım birşeyle ilgili birşeyler artık yazma isabet olsun olmaz mı? Ya da çok meraklıysan özelime yazarsın. Bu da benim insanlara birşeyleri ıspatlamaya ihtiyacım olmadığı anlamına geliyor. Yok bu lafımdan sonrada birşeyler yazacaksan pes diyorum ve bu kafayla devam etmeni diliyorum. Sen zaten olmuşsun dostum, varsın yani, tekrardan var olman, birşeyleri görmen pek mümkün görünmüyor. Anlaşmış olmak dileğiyle artık..



onlychords | 5 Ağustos 2011 Cuma 21:06
19.
Kesinlikle bilip bilmeden konuşan biri var ve kesinlikle o ben değilim :) zira çarşaf çarşaf saçmalayan da o zatı muhterem.. ben hiç bir yarış içinde değilim sadece sen kusura bakma da sallıyorsun.. hem de iyi sallıyorsun.. şu foruma bir bak klasik gitar ve kayıt olaylarından başka bir tane yorumum var mı tavsiye olarak.. sonra bir de kendi yaptığın yorumlara.. Eğer içindeki megalomanlık zırhını zerre delebilirsen susma diye bir erdem de var bilmediğin şeyler de susacaksın hafız bunu öğrenmen gerek.. Ordan okuduğun bundan duyduğunla dönmez bu dünya ki sana da günah bana da.. Son olarak hiç bir aleti karalamam sadece amerika da rme ve motu dururken bu markanın ürünlerini översen dalga konusu olursun.. Neden mixer le ilgili yazdığım şeye bir cevap yazmadın? çünkü bilmiyorsun hafız kendini de burdakileri de kandırma artık yetti.. yetti


volcanius | 5 Ağustos 2011 Cuma 20:29
18.


Elimde ki sadece Efekt aleti değil kardeşim. Bir Vokalin ihtiyacı olabilecek herşey mevcut. Aynı zamanda Loop geri kayıt çalma vs bir çok şey yapabiliyorsun. Yani kısacası normalde 2 3 dakika da bir orkestranın çalabileceği şeyleri bu aletle çalabiliyorsun eğer biliyorsan nasıl yapılacağını. Hala daha bir laf yetiştirme peşinde olman komik bir durum.

Ayrıca soruyu soran konu başlığında ücret aralığı yok. Belki adamın 10.000 lirası var. Adama tabi ki iyi aletler önerilecek. Kimisi senin yaptığın gibi ucuz olsun mantığıyla yaklaşıyor, kimiside bizim yaptığımız gibi gerçekten kaliteli ürünleri öneriyor. Sen TC Heliconu RME MOTU ile kıyaslayıp yok esamesi bile okunmaz gibi saçma sapan bir yorum yapıyorsun ki TC Helicon bu konuda çok çok kaliteli bir markadır, bir tane ürününü alıp denemeni tavsiye ederim ondan sonra gel konuş bir zahmet - hani denemeden kulaktan dolma bilgilerle sallamayan biriyim diyorsun ya -. Sonra da çıkıp Cort la Jose Ramirez i kıyasladım deyip Cort u övüyorsun. Nasıl bir çelişkidir bu anlamış değilim?

Mikrofonlarını ve Preamplarını deneme şansım da oldu, Zaten aletin fiyatı 1500 lira neredeyse, bu kadar fiyata almışken diğerlerinide tabiki denedim yerinde. Denemediğimi nerden biliyorsun? "hedele hödölö" gibi yine seviyesiz bir muhabbet içine girme çabası içindesin.

Vokal prosesörümün aynısının VST programı birşeyi değiştirmiyor. Bütün efekt ve enstrumanların loopları mevcut ona bakarsan. Madem Kaliteli bir Davul almak yerine gidip Cubase ya da Nuendo da kullandığımız hazır looplardan çalalım nede onsa programı mevcut. Böyle bir mantık olabilir mi? Ben bu aleti herhangi bir Ses sistemine bağladığım vakit, istediğim yerde senin Orkestrayla yaptığın müzikten daha kaliteli müzik yapma şansına sahibim, istersen örneklerini açıp internetten bakabilirsin. Bak bakalım TC Helicon Voicelive 2 ve Touch la insanların neler yaptığına, ondan sonra gel aleti karalamaya çalış.

Volcanius dostum senin olaylara yaklaşımında bir problem var gerçekten. Bu tavrını değiştirirsen senin için iyi olur. Tavsiyem pek emin olmadığın konularda çok yorum yapmaman. Yoksa zor durumda kalan yine sen oluyorsun tekrar ve tekrar.

Son olarak şunuda ekleyeyim. Dediğim gibi belki de adamın 10.000 lirası var. Tabi ki birileri bu işte gerçekten kaliteli ve iyi marka ve modelleri önerecek. Ama sen hala çıkıp behringer gibi ucuz ve kalitesiz, başarısız bir markayı önerip sonrada çıkıp TC Helicon a laf atmaya, yetiştirmeye çalışıyorsun ki, ben Behringeride denedim, TC heliconuda, MOTU RME yazılım ve donanımlarınıda, Boss Vokal Prosesörlerinide. TC Helicon da niye karar kıldığımı biliyorum, o yüzden bilmediğin konularda yorum yapma sonra kendi söylediğin lafla çelişme.

Seninle tartışmaya çalışmak artık komik gelmeye başladı çünkü görünen o ki, bilip bilmeden konuşmaya meğilli birisin. Amerikan forumları vs den bahsetmişsin. Ne güzel, ben forumlarıda inceledim alırken bu aleti ama birebir de görüştüm kullananlarla, Amerikalı, İngiliz, Norveçli ve hatta benim çok yakın bir arkadaşım Avusturalyalıdır kendisi onun özellikle önerisiyle TC Helicon a yöneldim ve saolsun beni yanıltmadı. Ve adamın TC heliconla yaptıklarını sana dinletsem, ağzın açık kalır. O yüzden gerçekten bilmediğin konularda yorum yapma.


onlychords | 5 Ağustos 2011 Cuma 14:52
17.
ben sadece örnek olsun diye onu önerdim.. usb bi mixerde alabilirsin ki aynı anda mixere giriş yapıp tüm kanalları bilgisayarında farklı bir kanala kaydetmiş olursun.. zaten senin için önemli olanda bu olucak..


djyuya | 5 Ağustos 2011 Cuma 13:40
16.
Usta adama önerdiğin alet 2000 tl den fazla.. insaf.. ve onlychords vokal prosesörünün aynısının vst programı var tc helicon adı da.. Bu arada hiç bir marka her şeyde iyi değildir.. bilmem nesinden bilmem nesine mükemmel olamaz kısaca ki amerika forum sitelerini ya da sweetwater gibi siteleri aç bak motu ve rme dururken esamesi okunmaz bahsettiğin markanın.. ve elinde efekt aleti varken preamplarından mikrofonlarına hedelerinden hödölerine bayılırım doğrusu mmm.. gibi bir yorum da çok ilginç çok..


volcanius | 5 Ağustos 2011 Cuma 11:25
15.
TC Electronic bu konuda uzman zaten. Preamlarından Mixerlerine, Vokal Prosesörlerinden Pedallara Mikrofonlarına kadar çok başarılılar. Bende VoiceLive Touch var ve yapılacak şeyler neredeyse sınırsız:)


onlychords | 5 Ağustos 2011 Cuma 02:45
14.
hiç kasma home studio diyosun.. cok kanallı bi ses kartı al..

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6931&gid=822

t.c electronic studio konnekt 48 veya benzeri..

farklı kanallara kayıt yaparsın ve hepsinin üzerinde mixaj yapabilme imkanı eline geçer..

8 kanal falan bi kulaklık pre anfisi al kendine 200 lira falan.. kulaklıklarını da tabi.. istediğin kadar adama kulaklık ver nedir yani..

ama 2 kulaklık diyosan kulaklık çoklayıcılardan al..

bitane de sağlam kulaklık al.. referans kulaklık ki sesleri mixaj da flat duyabilesin.. bu kadar işte..


djyuya | 5 Ağustos 2011 Cuma 02:15
13.

ile :)


volcanius | 4 Ağustos 2011 Perşembe 21:09
12.
Mixer de iyi kötü diye bir şey yoktur tc electronic de kullansan yamaha da soundcraft da kullansan bu değişmez.. Sana farklı gelen sanırım içindeki efektler olabilir(senin bahsettiğin marka efekt aletleriyle meşhur bildiğim kadarı ile..) ki ben de beğenmem behringer efektlerini ama gayet iş görür.. Bir cihazda dip ses varsa da bu ya elektriksel bir arızadan meydana gelir ya da çalışma düzeni farklı aletlerin birbirine bağlanmasından ama bu da dia boxlar veya akım regülatörleri kullanarak çözülecek basit sorunlar.. Hiç bir sıfır cihazda dip ses olmaz.. varsa da arızalıdır.. Cihazları almadan önce karşılaştırmaları elektronik mühendisi bir abim var onunla yaparız.Diğerlerinden donanım olarak farkı çok az tamam bir Soundcraft veya Allenheat olmayabilir ama Behringerin fiyasko olduğu veya diğer cihazların süper oldukları sadece şehir efsanesi.. Ben bu güne kadar hiç karşılaşmadım behringer in yarıyolda bıraktığı birini..


volcanius | 4 Ağustos 2011 Perşembe 21:05
11.


Bunun ciddiye alıp almamakla ilgisi yok. Herkes kendi deneyimlerini yazıyor nasıl olsa. Kulaktan dolma bilgilerle sallamayan birisiyim diyorsun ama Behringer gibi bir markayı öneriyorsun. Eğer dışarda, programlarda vs kullanma düşüncesi yoksa, mixere para vermek o kadar gereksiz birşey ki, helede Behringer. Benim anlamadığım neden senin önerdiğin herşeyin sürekli hep 2. hatta 3. alternatif ürünler olduğu. Behringer bu konuda başarılı bir ürün değil.

Hem senin bundan daha kötü sistemlerde bu işi yapmış olman ya da daha prof ses kayıt stüdyolarında çalışman bir şeyi değiştirmiyor. Kötü kayıt kötü kayıttır. Kötü sistemden iyi kayıt alınamaz, teknik olarak imkansız. Ama deep sesi, ambiance sound u seviyorum diyorsan ona birşey diyemem. Bu konuda oldukça başarılı -ki senin duymadığından neredeyse eminim- bir grup var. CocoRosie. Melodikayla, saçma sapan aletlerle, tarak, banyo ortamı vs kayıt yaparlar. Sadece çok kaliteli bir kayıt aleti kullanırlar ve yaptıkları eserler bir çok prof studyolardan çıkanlardan daha kaliteli ve muhteşemdir. Ama bu konu dışı tabi ki - kullandıkları kayıt sistemleri son derece kaliteli olduğundan ambiance sesler harika çıkar..

Bu işi az çok bilen herkes ayrıca 5+1 2+1 vs gibi sublı sesleri kayıt ortamlarında asla tavsiye etmezken, benim senin bu önerinin yanlışlığından bahsetmem bir şekilde rahatsız ediyor seni ama yanlış bilgilendiriyorsun insanları.

Git düğün salonlarına bak, cafelere, barlara, bir bak bakalım hangi markayla karşılaşacaksın. Sıklıkla Behringer vardır. Sen hiç Behringer bir mikrofonla Shure ya da TC Electronic in ürünlerini karşılaştırdın mı? Bu karşılaştırma yapılmışsa şayet, Behringeri hala öneriyor olmana diyecek lafım yok. Behringer ses sistemleri konusunda diğer markalara kıyasla başarılı değil hele ki uygun ucuz modelleri tamamen fiyasko. Öneriyor olmana bir şey demiyorum ama eleştiriyor olmamada gocunma. İşin gerçeği böyle malesef.

TC Electronic diye bir markayı duydun mu dostum sen? Hiç deneme şansın oldu mu? Eğer denediysen hangi ürününü denediğin yazarsan sevinirim, kıyaslamanı ona göre yaparsın.

Olay ben ya da sen değil sadece markalar ve ürünler, hangisi iyidir, hangisi kötüdür olay bu. Olayı kişiselleştirip sırf laf söylemek, işte ben denedim iyidir mantığıyla yaklaşmak kimsenin bir işine yaramaz. Kaldı ki hala ben senin önerdiğin ürünlere karşı bir şeyler yazıyorken senin benim şahsıma "tutarlı vs" gibi cümleler kuruyor olman biraz seviyesiz kaçıyor...





onlychords | 4 Ağustos 2011 Perşembe 19:31
10.
evde ev studyosu kurmak icin ne kadar para gerekiyor ? ne kadar masraf etmek gerekiyor ?


Javid | 4 Ağustos 2011 Perşembe 10:12
9.
Bir mikser edin çok uygun fiyata 4 kanallı mikserler var.
Kaydı bilgisayardan yaparsın mikseri bağlayarak .Tüm ekipman da bir bir miksere bağlanır zaten o işler kolay.
Mikserinin arkadaki çıkışına da istersen kulaklığını takarsın zaten.Çok pahalı bir şey almana gerek yok.


Sayınabonemiz | 3 Ağustos 2011 Çarşamba 23:52
8.


:)))


sinusx | 3 Ağustos 2011 Çarşamba 22:22
7.
Evet tutarlı cevap yine gecikmeden gelmiş :) benimkini ciddiye alma kardeşim.. Sadece ben bu sistemden daha kötü sistemlerle de bu işi yaptım.. Yanlış anlaşılmasın prof. ses kayıt stüdyosunda da çalıştım. Ve bu işi gerçekten yapan kulaktan dolma bilgilerle sallamayan biri olarak diyorum ki önerdiklerim sana fazlaaa fazla yeter..


volcanius | 3 Ağustos 2011 Çarşamba 12:59
6.


- Ayrıca Condenser Mikrofonlar sadece belli bir fiyat aralığında önerilir. Örneğin 500 lira ve üstü para verecekseniz seçim Condenser olmalı, ama bu fiyat altında bir Condenser, Dynamic bir mikrofondan farklı olmayacağı için, Behringer yerine Shure tercih edilmeli her zaman.

Olaya "ucuzcu" mantığıyla bakmak yerine, "ucuz ama kaliteli" mantığıyla bakıldığı sürece, maliyeti pahalıya gelmeyen bir Home Studio kurulabilir. Diğer türlü harcadığın paraya bile değmez.


onlychords | 3 Ağustos 2011 Çarşamba 12:44
5.
5+1 ler yada benzeri oyun+sinema vs ses sitemleri, Logitech olsun diğerleri olsun iyi bir kayıt için referans olmaya asla yetmez. Kayıt yaparken olaya ne kadar kaliteli baktığınla ilgili birşey tabi ki bu. Normal kayıtlar için zaten Kulaklık kullandığın sürece sorun yok. 5+1 asla referans sistemi olamaz şayet kayıdı yaptığında sesler sana canavar gibi gelir. Basslar harika gelir, sonra gider bir muzik setine ya da daha profosyonel bir sisteme takıp dinlersin şarkını, inanamazsın aradaki farka. O yüzden referans monitörü hemen şart değilse bile illa ki şarttır. Home Studio nun bir nevi kulağıdır. Doğru duymadığın zaman asla dengeli bir kayıt yapamazsın.



onlychords | 3 Ağustos 2011 Çarşamba 12:32
4.
Unutmuşum bir de kulaklık amfisine ihtiyacın olacak hücum kayıtlar için
http://www.muzikborsasi.com/Behringer-MICROAMP-HA400-Processor,PR-164.html


volcanius | 3 Ağustos 2011 Çarşamba 12:21
3.
http://www.muzikborsasi.com/Behringer-XENYX-X1222-USB-Mixer,PR-12.html
http://www.muzikborsasi.com/Behringer-C-1-Mikrofon,PR-186.html
http://www.muzikborsasi.com/Behringer-TRUTH-B-2030P-Monitor-Hopalor,PR-129.html

Mixer usb özellikli olduğundan ses kartı görevini görüyor. Bu set senin her türlü işini fazla fazla görür (hücum kayıt vs..) Toplam 1000 tl yi de bulmaz.. Ayrıca bunlar pazarlıksız fiyatlar bilgin olsun.. stüdyo monitörü de aman aman elzem bir olay değil. Kaliteli bir 5+1 veya onun gibi bir şeyin varsa gayet yeter. Öyle servet harcamana hiç gerek yok.. Hem mixer her zaman lazım hem stüdyo hem piyasa işlerinde bulunsun elinde ;)


volcanius | 3 Ağustos 2011 Çarşamba 12:17
Sayfalar:  [ 1 ]  [2] 

Anket
60qençlik soruyor:
Niçin müzik dinlersiniz?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,25 saniye.