Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Mikrofon
Ses kaydı için mikrofon almak istiorum ama bu konuda hiç bilgim yk yani smdi almaya gttm mikrofonun neyine bakıcam hangi özelliğine bakıcam ki güzel bi ses alayım ?
16.09.2011 00:51:59, 1102 okunma, 9 cevap, BomB yazdı
9.
condanser için sessiz bir ortam olmalı-kayıt mutlaka kanal kayıt olmalı-vokal filitresi olması vs.. dediğine katılıyorum, ikinci mesajla daha iyi anladım. arkadaşa önerdiğim emiz kayıt için bir fikir. dinamikle de akustik gitar kayıtlarında ciddi efek ve EQ ayarı gerekecek


togaykurtulus | 19 Eylül 2011 Pazartesi 07:19
8.


Tamam doğru söylüyorsun da, Condenser microfonlar aşırı hassas oldukları için, yalıtım olmazsa, atıyorum diğer odalardan ufak bir ses dahi gelse ya da dışarıdan, onlarıda alma kapasitesi dynamic mikrofonlara oranlar çok yüksek olduğu için, yalıtım şart dedim. Yalıtımdan kastım studyo yalıtımı değil zaten, bir kaç parça sünger olması bile yeterli ama sonuçta bütçesini bilmediğimden sadece altını çizmek istedim. Benim için yalıtım yoksa bir anlamı yok.


biolab | 19 Eylül 2011 Pazartesi 01:58
7.
condanser mikrofonun amacı yalıtımlı alanlarda çalışmak için değil, kendi içindeki pre-amp sayesinde yüksek kalitede ses transferi yapmaktır. elbette yalıtım önemlidir (akustik kayıtlar için), ama yalıtımım yok condanser mikrofonla çalışmam diye bir kural yoktur.
behringer marka olarak en ekonomik olanıdır, kalite bakımından arkadaş gibi yetersi olduu görüşürü vardır, bu tamamen ekonomi ile alakalı. 200 lira verip saç baş yoldurabilir dinamik mikrofonlar. çünkü dinamik mikrofonlar iyi power amfilere bağlı güzel sonuç verir


togaykurtulus | 18 Eylül 2011 Pazar 22:52
6.
iyi kötü ufak bir yalıtım vs yapmadığın sürece condenser mikrofonun bir anlamı olmaz. Daha hiç bir şeyi düzenlememişken zaten gerek de yok. Tabi en ucuz uygun dynamic shure 200 lira, arkadaşın önerdiği behringer 130 lira(condenser), ben tavsiye etmem behringeri ama senin tercihin. Behringerden mümkün olduğunca uzak dur derim sadece.

İhtiyacın olan en başta bir ses kartı, yine sana maliyeti aşağı yukarı 500 lirayı bulur mic+ses kartı.



biolab | 18 Eylül 2011 Pazar 16:19
5.


Şİmdi "olmaz"diyemem ama çok kötü olur. akustik (veya klasik) gitarı dire pc ye bağlarsan direkt tiz teller çok abartılı sinyaller oluşturur. Ses kalitesi oldukça düşük olacaktır. Arpejde belki sıkıntı olmaz ama ritm attığında gerçekten başına ağrılar girer..



togaykurtulus | 18 Eylül 2011 Pazar 11:26
4.
anladm çok güzel anlatmışşın teşekkürler :D peki söle bişi sorucam elektro klasik bi gitarı direk pcye bağlarsak nasıl bi ses alırız ??


BomB | 17 Eylül 2011 Cumartesi 20:16
3.
Dediğim gibi condanser mik alabilirsin ama onu direk PC ye takamazsın, phantom power lı bi ses kartına ihtiyacın var, m audio mobile pre usb alabilirsin sıfırı 450 tl civarındatemiz ikinci eli bulunuyodur. 200 civarında.

Ama 40-50 lira civarında dinamik bir mikrofon da alabilirsin ama yine bir ses kartına ihtiyacın var çünkü tek başına dinamik mikrofunu pc ye takarsan çok düşük bir volümde kayıt yaparsın sıkıntı yaratır.

Hiç para harcamayacam dersen sana tavsite masa üstü pc mikrofonlarından al. CUbase yazılımı edin, klasik veya akustik gitarını çoklu kanal kaydı yap. nasıl yapacağını da anlatabilirim.

Ama geleceğe yatırım için ilk seçenek önerilir :D kolay gelsin


togaykurtulus | 17 Eylül 2011 Cumartesi 18:35
2.
ewet amatör olarak evde ses kaydı yapıcam gitarım jaklı deil o yüzden yaprak mic. aldm ondan istediğimi alamadm bnde güzel bi mkrofonla hem gitarı hemde sesim kayıt yapıcam fazla tantanaya girmicem Teşekürler


BomB | 17 Eylül 2011 Cumartesi 18:26
1.
Öncelikle mikrofonlar ensturman-ortam-insan sesi gibi farklı frekanslı sinyalleri kaydetme konusunda da farklılıklar gösterir. ama anladığım kadarıyla evinde amatör kayıtlar yapacaksın. Dinamik ve condanser mikrofon tiplerine bakacaksın. Eğer daha detaylı bilgi istersen kaydı nasıl alacağını (kullandığın ses kartı-program vs) gibi detayları vermelisin.
saygılar


togaykurtulus | 16 Eylül 2011 Cuma 13:53

Anket
serkan1903 soruyor:
Sizce Türkçe Müzik mi Yabancı Müzik mi Daha Dinlenebilir









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,19 saniye.