Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Yeni Gitarist
Merhaba arkadaşlar. Ben Tolgahan. Gitar öğrenmeye 2-3 ay önce başladım. Ancak bulunduğum bölgede herhangi bir gitar hocası bulamadığımdan dolayı evde kendim çalışmaya karar verdim. İlk olarak notanın öğrenme zorluğundan dolayı akorlara başladım. Şuanda Am , Dm , C , G , E , Em akorlarına rahat basabiliyor ve aralarında arahat bir şekilde geçiş yapabiliyorum. Ancak tabi ki bu kesinlikle yeterli değil. Gitar çalmayı gerçekten istiyorum . Bunu kız arkadaşına hava atmak için değil hobi olarak yapmak için öğrenicem. Acaba bana önerileriniz neler. Hangi sitelerden başlamalıyım. Hangi konudan başlamalıyım . Önerilerinizi kesinlikle bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
8.10.2011 18:56:44, 973 okunma, 5 cevap, SpeedHit yazdı
5.
Dediğim gibi 2-3 ay sonra bırakmıyacağıma eminim. Emin olmasam zaten eğitim almak istemezdim . Kimileri gibi artislik olsun diyede çalışmıyorum zaten :) .. Selim Işık'ın derslerine başladım . Yavaş yavaş ilerliyorum . Bareli akorlr evet gerçekten zorladı beni ancak dediğiniz gibi şimdilik sadece derse konsantre olup akor çalışmalarına ara veriyorum. Sadece terste öğrendiklerimi uygulayacağım. Umarım çalıştıklarımla birlikte herhangi biriniz ile ilerde çalışma yapma şansımız olur :) bunu gerçekten isterim :)


SpeedHit | 8 Ekim 2011 Cumartesi 22:51
4.
akor öğrenmeye başlayarak kötü yapmışsın bence.kötü olmasının nedeni öncelik soloda olmalı her zaman bence çünkü akor'u basmak soloya kıyasla daha kolaydır .akorlar parçanın melodisindeki(yani solo çalınan kısmı sizin tabirle)notalara göre çıkartılır o yüzden solo parçalar araştır nota okumayı öğrenmeni tavsiye ederim ama uğraşamam diyosan tab okusanda olur basit solo parçalardan başla selim ışık'ın derslerini izle arkadaşların da dediği gibi bare basamıyosan dert etme kolay gerçekten ilerde yaptığında çok basit olduğunun farkına varacaksın zaten ve en önemlisi gerçekten istiyosan başla bu işe 2-3 ay sonra bırakacaksan hiç başlama daha iyi =)


Le0NiDaS | 8 Ekim 2011 Cumartesi 22:14
3.
Teşekkür ederim . Dediklerinizi uygulayacağım. Peki nota öğrenmem kesinlikle gerekiyorm mu ?


SpeedHit | 8 Ekim 2011 Cumartesi 21:56
2.


selim ışık gördüğüm en iyi gitar hocası üstüne tanımam. Çok geç kalmadan notaları öğren. Minör ve majör akorları tamamla aralarında rahatca geçebilir vaziyete gel. Bareli akorları günde 1-2 saat bıkmadan usanmadan çalış. Zaten bir süre sonra onları da basabilecek duruma geleceksen. Ritmin yanında solo çalışmayı da unutma ama. Tab okumayı öğren. Halledersin onu da kolaylıkla. Serçe parmak alıştırmaları yap. O çok önemli özellikle. Baya kolaylaştıracak gitar çalmanı serçe parmağını kullanıyor olman.. Kolay Gelsin :)


merterci | 8 Ekim 2011 Cumartesi 21:22
1.
selim ışık ve öner yavuzun videolarına bakabilirsin . youtubede ikiside var


code509tr | 8 Ekim 2011 Cumartesi 20:10

Anket
merhamet soruyor:
Hangi kalınlıktaki Elektro gitar telini kullanırsınız?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.