Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Sitenin Nimetinden Yararlanılıyor Mu?
Merhaba,
akormerkezi, alt yapısı ile amatör müzisyenlerin kayıtlarını site üyeleri ile paylaşmasına imkan sağlıyor.
Peki sizce üyeler bu nimetin farkında mı?
Ya da müzisyenler cep telefonu ve akoru bozuk klasik gitarlarıyla yaptığı kayıtlar sitede demo kirliliği mi oluşturuyor?

26.10.2011 23:50:13, 1823 okunma, 12 cevap, togaykurtulus yazdı
12.
kayıtı yaptığı alet önemli değil adı üstünde ''amatör demo'' herkesin elinde ses kartı, ekolayzır, mikser ve çeşitli mikrofonlar yok. ayrıca neyle kaydedildiği değil sorun üyelerin özgüveni demoların yüzde 80 i ton dışı vokallerle dolu bence demo gönderilmeli ve site editörleri adminleri tarafından onay beklemeli


hoobastankk | 16 Ekim 2012 Salı 09:25
11.
BU sayfada ciddi konular konuşuluyor, en kaliteli eserleri veren bazı isimler fikir beyan etmesine rağmen admin den ses yok..
Bir ara anatolianrock vardı, onlarda başı boş bırakıp siteden umudunu yitirmişti, pek farklı göremiyorum siteyi..ve bu beni üzüyor.


togaykurtulus | 16 Ekim 2012 Salı 00:31
10.
ben belli bir kaç kişini haricinde demoları dinlemiyorum sırf kötü kayıt ve bozuk akorttan dolayı


orkun44 | 16 Şubat 2012 Perşembe 16:13
9.
Bende togaykurtulus abinin dediklerine tamamen katılıyorum.
Hem kendine güvenen ve yeniler diye bir ayrım yapıldığı zaman bence bu bazı gitar çalan yada çalmaya yeni baslamış, uğraşan arkadaşların heveslerini kırabilir de. Düşünsenize sen yeni başladın diye kişiye direkt bir tabir var, demolarını senden daha iyi bilenlerle aynı yerde paylaşma gibi bir tabir var. Bu küçümsemek olur birazcık.. Akord konusunda tabi haklısınız kesinlikle. Ama yinede bir şeyler çabalayan arkadaşlarımızıda hoş görmek lazım kimse çok iyi gitarist olarak gelmedi dünyaya. Herkez ilk attığı ritmi ilk söylediği şarkıyı paylaşmak kendini göstermek ister. O demolar için kirlilik falan demek yerine o anki hevesle '''dikkatsizce yapılan kayıtlar'' falan desek biraz daha sempatik yaklaşsak daha teşvik edilmiş olunur bence..


La La La. | 16 Şubat 2012 Perşembe 15:22
8.


sevgili genç arkadaşım, konuyu okursan fikir şudur, "kayıt eklenirken bir iki daha sçenek eklenir, kayıt tipi gibi. oradan müzisyene seçmesi için seçenekler sunulur, ev kaydı amatör ekipman, ev kaydı yarı prof ekip -stüdyo hucüm-stüdyo kanal ...vb gibi 10 a yakın seçenek sunulur ve eklenen demolar katagorize edilir. böylece dinlemek istediğin kayıt tipine göre şarkıları da listeleyebilirsin.
Ve şu var; bir müzisyen akorları yanlış çalabilir, yolun başındadır eksikleri olabilr. ama eğer yaptığın şey müzikse esturmanı çalmadan onu akord etmeyi öğreneceksin. notadan önce onu öğreneceksin ve akordu tam bir ensturman ile çalacaksın. bunun özrü olamaz. kulaktan yapamayabilirsin, verirsin 30 lira alırsn bi tuner gitarı akordlarsın olur biter.. marsa adam göndermek değil. Eğer bunu bile satın almak sana külfet geliyorsa kendine amatör bile diyemezsin..
Ve amatör demek yeteneksiz beceriksiz demek değildir. amatör yaptığı işten kar amacı gütmeyen bu işten para kazanmayan insana denir. yani amatör kayıt kar amacı gütmeyen her kayda verilen genel addır. "kendini profesyonel" gören diye bir tanım da saçma olmuş, profesyonel olan profesyoneldir yani bu işten para kazanır. ve dediğin gibi o burda demo falan paylaşmaz, gider albüm yapar veya barda çıkar vs, burdaki demolar satışa sunulmadığı için tüm demolar amatördür, her müzisyen de amatör müzisyendir. Siteyi daha kullanıcı dostu yapmak, dinleyiciye daha fazla arama seçeneği ve aradığını bulma seçeneği sunmak kötü bişey değildir. Bozuk akoru ile 5 dakika emek verilmeden yapılan bir "demo" ile saatlerce emek harcanmış ve dinleyiciye ualaşana kadar defalarca filitreden geçmiş bir demonun aynı sayfada yer almaması gerektiğini düşünüyorum.


togaykurtulus | 16 Şubat 2012 Perşembe 00:33
7.
Katılmıyorum kesinlikle. Bölümün adı "Amatör Demolar" tabikide cep telefon kayıtları vs de olucak. Cep telefonu ile kayıt alan mic&mixer vs ekipmanları varda kendi isteğiyle mi cep telefonuyla kayıt alıyor? Veya akoru bozuk gitar ile kayıt alan farkındamı akorunun bozul olduğunun bilerek mi bozuk akorla alıyor kayıt? Bunlar çok normal. Kendini profesyonel görenler, çok büyük uğraşlar verip prof. kayıt alanlar zaten burdan çok şey kazanamaz daha farklı yerlerde kendilerini göstermeliler.


GitaristSmt | 15 Şubat 2012 Çarşamba 18:57
6.


Yani kendine güvenenler iddialı bi başlık bence şu şekilde olmalı..
Demo eklenirken bizden bazı bilgiler isteniyor ya, o kısımda "kayıt tipi" diye bir başlık olmalı, amatör kayıt-hucüm kayıt-kanal kayıt şeklinde;
ardından bir alt başlık da tarz olmalı ve demo ekleyen tarzları kafasına göre yazmamalı, seçeneklerden seçmeli.

Eğer bu olursa dinleyici de aradığı şeyi kolayca bulabilir; mesela "hucüm kayıt ile kaydedilmiş rock şarkılarını arayan kişi arama bölümünden aynı başlıkları seçer ve araya basar .. böylece dinleyici de yorulmamış olur, amatör müzisyen de kendi hedef kitlesine ulaşmış olur.

Hatta o arama bölümü zenginleştirilebilir, bir çok parametre ile dinleici ne arıyorsa direkt bulur.


togaykurtulus | 28 Ekim 2011 Cuma 13:21
5.
o zaman dediğin şöyle olabilir yeni başlayanlar ve kendine güvenenler şeklinde iki ayrı bölüm olabilir bu sayede profesyonel seviyede hazırlanmış demolar ikinci bir bölümde yer alabilir.


by_CEA | 27 Ekim 2011 Perşembe 19:27
4.

Aslinda ben fikrimi belirtmedim, insanlarin fikrini sordum. Senin fikrinde katildigim ve katilmadigim noktalar var. Oncelikle sitede demo dinlenme orani dusuk, bence bunun en buyuk nedeni paylasilan demolarin "ozensizligi". Rastgele dinledigim cogu demo cep teli ve klasik gitar kaydi. Eminim ki bu imkanla bile super bir paylasim yapilabilir ama ozensizlik var. Dinledigim cogu demoda gitarin aloru bile yok. Bunu tecrubesizlik veya bilgisizlikle aciklayamayiz. Bu once yaptigin ise sonra bunu dinleyene yapilan saygisizliktir. 2 onerme sundum biri de dinleyenlerin bu nimetin farkinda olmamalari. Senin fikrine gore yapici elestiriler ile kisi kendini gelistirir. Ama dinlenme. Orani dusuk (muhtemel ozel mesajla yonlendirmeye ragmen) olan bi durumda elestirilerin de objektifligi de sorun.. Ozaman aklima cozum olarak demolari katagorize etmek gerekiyor. Kanal kayit amator kayit vs .. Mesela tur kismi da coktan secmeli olabilir herkes kafasina gore tarz yazamaz (orn melakolik rock?!?)


togaykurtulus | 27 Ekim 2011 Perşembe 16:39
3.
önemli olan demonun "KENDİNİZE" ait olduğu ve sesinizin, gitarınızın ve diğer enstrumanınızın ne kadar iyi olduğudur. Kötü kayıtların bir önemi yok. Kaliteli olan kayıdın içinde ki sound zaten.

Altını tekrar çizeyim de: Sadece "KENDİNİZE" ait olan kayıtları ekleyin. Kendinize ait olmayan bir sesi bu ses benim diye millete yutturmaya çalışmayın. As_ arkadaşımızın yaptığı gibi örneğin.


biolab | 27 Ekim 2011 Perşembe 15:18
2.
cea sana katılıyorum...tamam çok gereksiz kayıtlar da yok degil..sadece ses koymak mesela bence çok mantıklı sayılmaz...ama cep telefonu olsun uyduruk mikrofon olsun insanlar kayıt yapsınlar eksik ve yanlısları soylendikce geliştirebilirler kendilerini....


emrektunca | 27 Ekim 2011 Perşembe 14:37
1.
katılmıyorum zaten başlık Son Amatör Demolar/Kayıtlar dolayısıyla amatörlerin demolarını paylaşabileceği bir platform. yanlızca iyi kayıt yapanlar paylaşsın demek haksızlık olur. bu işe yeni başlamış birisi hem imkan itibariyle hem de beceri ve bilgi itibariyle iyi kayıt yapamayabilir. ama eskiklerinin dinlenenler tarafından söylenmesi durumunda kendini geliştirebilir.


by_CEA | 27 Ekim 2011 Perşembe 11:27

Anket
marsh soruyor:
En iyi baterist kim?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,11 saniye.