Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Gitar çalmandaki Amaç ?
hepimiz biliyoruz gitar çalmak çok zevkli birşey, beni baya sardı :)
yararları ve zararlarını sizlerle tartışmak istiyorum arkadaşlar
daha çok zararı varmı merak ediyorum :)

27.10.2011 14:02:36, 3231 okunma, 22 cevap, happycool yazdı
22.


Bknz U2 The Edge : "Küçükken çok içine kapanık ve kendi halinde göze batmayan bir çocuktum. Gitara insanların ilgisini çekmek için başladım diyebilirim"

Yani senin dediğin gibi 'kadınların' ilgisini çekmek için çalmayanlarda var. Hatta bir çok iyi gitarist ve gerçekten ileride bu işi sürdürmeye devam eden kaliteli gitaristlerin hiç biri, bu işe kadınların ilgisi yüzünden başlamamıştır.

Herkesi kendiniz sanmayın;)


biolab | 29 Ekim 2011 Cumartesi 13:39
21.


nerden bildin :)


togaykurtulus | 29 Ekim 2011 Cumartesi 11:52
20.
1.Bütün erkekler gitar çalmaya kadınların ilgisini çekeceğini düşündüğü için başlar.
2.Baktı çalmayı beceremiyor,hayat memad meselesi yapar en iyi gitarı ben çalıçam arkadaş..!'ı kafasına kor ve gitarı çalmasını öğrenir.Bu süreçte 1. maddeden eser kalmamış ve pekte bişey ifade etmiyordur artık.
3.Gerçekten hayatın anlamın peşine düşmeye ,neden sorusuna kafayı takmaya ve hafif tırlatmaya başlamışsındır,ünlü gitaristleri izlerken kıskanır bende yaparımla olaya bulaşır sende yaparsın ama ünlü bir gitarist olamamışsındır.
Bu 3 madde sürecini geçip neden gitar çalıyorsun sorusunada sallama bir yanıtla
Çok seviyorum abi?? gibi berbat bir cevap verirsin.


Ufuk/\/\ufuk | 29 Ekim 2011 Cumartesi 05:36
19.
:D ne diyim hocam hepsi doğru şuan son senem sınavlara hazırlanıyorum :D heves meves kalmadı artık :D:D eline, ağzına sağlık çok güzel yorumladınız.


happycool | 28 Ekim 2011 Cuma 19:42
18.

Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

happycool | 28 Ekim 2011 Cuma 19:41
17.


pazarli..


axis3ytan | 28 Ekim 2011 Cuma 15:37
16.
gitar çalmak insanın üstüne yakışanı giymesidir :P
Gitar çalmak yemek yemek gibi bişeydir.. ne kadar yersen ye bi kaç saat sonra tekrar acıkırsın.. ama düzgün beslenmezsen ya obez olursun ya da beslenmen geri kalır..

Gitar çalmadaki gitar çalmaktır. şehir trafik iş güç insanların mallıkları, siyaset, savaş gelecek kaygısı geçmiş pişmanlıkları ..... hayat sana bir çok silahla saldırır.. kendini iyi hissetmek için bir şeye ihtiacın vardır.. Evime geldiğimde aklım üst kattaki gitardadır.. Hemen üstümü başımı değişip merdivenlerden çıkarken daha ilk gün ki heyecanı yaşarım. Amfiyi PC yi pedalı açıp distortion u hissettiğim anda tüm o keşmekeşlik uzaklaşır, bilmiyorum belki ben uzaklaşırım..

Zamanında günde 8 saat gitar çalmışlığım vardır, bu hem okul hem iş hem de aşk hayatımı çok olumsuz yönde etkiledi.. ama artık 25 yaş sınırını geçmiş biri olarak, insanların benim bu hobimi dinlerken gözlerinde "keşke ben o kadar ineklemeseydim zamanında" ifadesini görüyorum.

sanıldığı gibi gitar çalıyosan tüm dünya seninle yatmaya çalışmıyor.. böyle bir hedef ile bu işi asla devam ettirme.. hatta sevdiğin insanları bile kaybedebiir, çok sevdiğin dostlarını geride bırakmak zorunda kalırsın..
2001 de Mabet i kurdum, tarihçesini yazmıştık, isteyen baksın, herşeyin bir bedeli var..

http://www.mabet.anatolianrock.com/grup_hakkinda.htm


togaykurtulus | 28 Ekim 2011 Cuma 13:38
15.
Ben gitar çalmaktan korkar ve tiksinirdim aslında.Çünkü bana göre popüler olan bir şeyden zevk alamam korkusu vardı.E tabi bir de yapamam beceremem korkusu.Geçen yıl üniversiteye geldiğimde yurttaki oda arkadaşım gitar çaldığını ve istersem bana da öğretebileceğini söyledi.Ben olmaz desem de denemelisin bence sen de gitarist tipi var ellerin müzik için uygun gibi kelimeler kullanıp elime gitarı verdi ve elleriyle F akorunu basmamı sağladı ilk defa bastığım akordan tam sesi alınca tamam işte oğlum devam et sana öğreteyim dedi.Ben de kendime karşı bir öz güven kazanmış bunu başarabileceğime inanmıştım.Böylelikle sabah akşam gitarla yatıp gitarla kalktım sonucunda sınıfta kaldım ama o kadar da takmadım kafama artık gitar müzik benim için vazgeçilmez oldu.Son bir aydır çalamıyorum gitarım memleketim de olduğu için ve gitar çalmayı özledim.Bu gece memleketime dönüyorum tatil için ve ilk işim gitar çalmak olacak sabaha kadar :)


D4nT3 | 28 Ekim 2011 Cuma 07:30
14.
bundan 4 yıl önce saat 17.30 civarı dershane çıkışında arkadaşlarımın ısrarı üzerine biyerlerde takılalım dedik okadar eğlendik, okadar yer gezdik ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. saat 00.00 olduğunu fark etmemişim bile. Neyse arkadaşlarla vedalaşırtıktan sonra otobüs durağına gidip otobüs beklemeye başladım,bekleyişte ne bekleyiş ! en az yarım saat bekledim, ne gelen var ne giden ! bunun üzerine taksi çağırmak istedim elimi cebime attığımda cebimde ne telefonum ne kimlikliğim nede param vardı. büyük bir telaşla üzerimi ararken zımbırtılarımı ceketime koyduğumu ve ceketimide sinemada unuttuğumu fark ettim sinemaya tekrar dönmeye çalıştıysamda nafile, çoktan kapanmıştı. kimseyi arayamadım, çevrede yardım isteyecek birileride yoktu. tek çarem 5-6 km yürüyüp eve gitmekti (çok gezdiğimi söylemiştim)
Evime doğru yürürken yolda gördüğüm birkaç kişiden telefonlarını kullanmam için rica ettim, çok zor durumda olduğumu tüm eşyalarımı kaybettiğimi ve ailemin geç kaldığım için merak çok edeceğini söyledim. Bahaneleri ise hep aynıydı: "Kontörüm yok!"

Saat 2.30 gibi eve vardığımda ne göreyim bütün ev cemaati, komşular, iri ufak bit yavşak herkes bizim eve toplanmış annemin iki gözü iki çeşme babamın elinde telefon telaşla birileriyle konuşuyor. Eve adım attığımda beni ilk gören annemdi hıçkırarak "nerdesin sen !" diye haykırdı bense çok sakin bir şekilde "burdayım" dedim.

İşte gitara başlamam böyle oldu. Çalma amacımıda başka bir başlıkta anlatırım

Cekete ne olduğunu hiç sormayın bile


TeletabiHüseyin | 27 Ekim 2011 Perşembe 23:28
13.
mertcan kardeş yazdığım zararlardan bir tanesine bile düşmedim.Bu yazdıklarım etrafımdan gördüklerim ve araştırdıklarım.Şu kız işine gelince..Kızlara ben bizzat gelin ben gitar çalıyorum da bana asılın veya bakın vs. her neyse demiyorum.Hatta okula gitarı bile getirmiyorum ihtiyaç duymadıkça.Gitarı getir diyenler olsa bile zar zor getiriyorum.Derslerim gitardan daha önemlidir.Dediğim gibi öyle hava olsun diye değil hobi olarak çalıyorum.


Mediterranean | 27 Ekim 2011 Perşembe 22:31
12.
Olay gitar çalmak değil, Sanat ve Edebiyat içinde ruhunu geliştirmek. Gelişmiş ülkelerde küçük yaşlarda çocuklara tiyatro, şan, müzik ve spor eğitimi verilir. Bizde ki gibi, beden dersi boş aman harika hadi gezelim olayı değil.

Araştırmalara göre klasik müziği anne karnında dinleyen çocuklar, daha sağlıklı, daha zeki ve duygusal açıdan uysal oluyorlar.

Bir çocuğun alması gereken eğitimlerin başında, insan olma eğitimi geliyor. Duygularının farkına varabilme. Ağlayabilme, gülebilme, bağırabilme, duygularını ifade edebilme, kendini gösterebilme ve kendine özgü yeteneklerini açığa çıkarabilme eğitimi geliyor.

Diyafram kası, vucudumuzda ki en güçlü kastır. Çocuklar bunu belli bir yaşa kadar, 4 7 arası olabilir tam hatırlamıyorum, kullanırlar içgüdüsel olarak. Sonra bu kasın kullanımı geriler ve nefes ciğerlerden alınıp verilmeye başlanır ki bu yanlış olandır. Budha rahiplerinin ısıyı ve soğuyu hissetmemeleri - Zamanında savaşların önüne geçmek için bir Budha rahibi kendini canlı canlı ateşe vermiş ve sesi çıkmamıştı ölene kadar-, yüzücülerin su altında çok uzun süre nefeslerini tutabilmeleri vs diyafram kasının sayesinde olur hep. Türkiye de küçük yaşta bu kası geliştirmeye yönelik aktiviteler ancak bilinçli ebeveyn ve eğitim kurumlarında gerçekleştiriliyor ne yazık ki.

Müzik Sanat Edebiyat, ruhunuzu geliştirir. Bedeninizi güçlendirir. Hayata bakış açınızı değiştirir. Zekanızı geliştirir. Empati yeteneğiniz ve "Daha iyi bir Dünya, daha iyi bir toplum nasıl olmalıdır" sorularını sık sık sorup, arayış içine girmenizi sağlar. Kısacası İnsan olmayı öğretir size.

Yani olay Gitar çalmak değil, Sanata yakın durmaktır. Bir insanın öncelikli görevi, insan olmayı başarabilmektir. Bu, Sanat ve Edebiyata ne kadar yakın olduğunuzla ve ne kadar kendinizi bu anlamda geliştirdiğinizle ilgilidir.

İnsan olmayı öğrenmenin hiç bir zararı yoktur.


biolab | 27 Ekim 2011 Perşembe 22:04
11.
yararlarında yazdığın 3. madde yine zararlarında belirttiğin 3. madde beni benden aldı kız düşebilir falan :D gitarın üstüne apaçi styla yazalım mı üstad 5 senedir çalıyomuşsun o yüzden üstad diyorum anladın sen.


mertcann | 27 Ekim 2011 Perşembe 22:02
10.
Dostum ben 5 senedir çalıyorum ve bu yazdığım zararlar etrafımdan gördüklerim şeyler.Ben bi işe başlamadan önce mutlaka herşeyini araştırırım..


Mediterranean | 27 Ekim 2011 Perşembe 21:30
9.
@8 canım benim sanırım sende 1-2 yıldır çalıyosun yazdıklarına bakılırsa seninde çok yolun var bırak işi gitar olan adam cevaplasın.


mertcann | 27 Ekim 2011 Perşembe 21:23
8.
Dostum sana anlatayım.Şimdi ilk önce zararlarından başlayalım:
1-Gitarı ilk öğrendiğinde fazla hava yapmayacaksın.Bırak herşey dozunda kalsın.Bu davranış,seni arkadaşlarından soğutabilir.
2-Gitara gereğinden fazla ilgi gösterip hep onunla uğraşmayacaksın.Yoksa derslerinden veya işlerinden sen farkında olmadan geride kalırsın.Ben şahit oldum lisede arkadaş var.Çocuk gitarı lise 4 te öğrendi,ilk 3 senesinde hep belge getiren çocuk,kendisi şu an son senesinde daha eline bir test alıp çözmüş değil.Ve yazılılarda zorlanıyor.Üstelik hatasını kabullenmiyor.Sürekli okula gitar getirip kızlara hava atmaya çalışıyor.Haa bişiler çalıyor mu ? Yok.Ama bu ya,kızlara küfürlü şarkı bile çal hoş bulurlar.Dediğim gibi herşeyi dozunda bırak fazla ilgi gösterme ! Gelelim diğer maddeye...
3-Şimdi diyelim ki gitarı çalıyorsun.Yazında da belirtmişsin seni bayağı bi sarmış.Şu anda tahminim %95 klasik gitar çalıyorsun.Klasik gitarı biraz daha kullandıktan sonra hevesin kaçacak ve akustik gitar isteyeceksin.Bundan da hevesin kaçtıktan sonra elektro gitar isteyeceksin.Sonra elektro çalarken artık kendini kaybedeceksin.İyice rock takılacaksın.Gitara hevesin bitmediyse daha da ilerletip,kendine şekil yapacaksın(saç uzatma,küpe falan).Hevesin daha da bitmediyse,biraz abartılı olacak ama bu iş satanistliğe kadar gider...Bunlar zararları.Şimdi gelelim yararlarına...
1-Gitar çalmak güzeldir.Dinleyenin hoşuna gider.Tabii çalmana bağlı.Odun olarak yaşamazsın yani sanattır gitar.Çal ama abartma.
2-Gitarı güzel çalıyorsan,sesin de güzelse ilk önce okulda sahnelere çıkıp daha sonra başka mekanlarda çalarken birisi seni keşfedebilir.Bu olay çok olmuştur.Keşfeden kişi sayesinde şarkıcılığa kadar gidebilirsin.
3-Eğer kız arkadaşı sorunun varsa,bu gitar seni bu sorundan kurtarabilir :) Yine abartmamak şartıyla.Kızlara çal.1-2 tane kız düşebilir :) Evet bunlar yarar ve zararları...Şimdi sen soracaksın senin durumun nasıl diye.Ben gitarı hobi olarak çalıyorum.Gitarı 8. sınıfta öğendim ve bu zamana kadar abartmadım hep belge getirdim.Yalan yok.Şu an derslerim süper,kızlar da var.Ama şarkıcılığı düşünmüyorum o ayrı bi konu :) Umarım bi yararımız olur..Hade kolay gele :)


Mediterranean | 27 Ekim 2011 Perşembe 21:20
7.
ekmek parası :)
para olmasada gitarıma aşığım


orkun44 | 27 Ekim 2011 Perşembe 19:40
6.
bence hiç bi zararı yok.... öss sınavını gitarım sayesinde kazandım diyebilirim.. ders çalışırken aralarda gitarı elime alıp bi kaç parça çalmak beni rahatlatıyordu......


cengiz.1090 | 27 Ekim 2011 Perşembe 17:53
5.
abartmadıktan sonra hiç bi zarar yok insanı rahatlatıyo


guitaristjojuk | 27 Ekim 2011 Perşembe 17:31
4.
zararı yok bence , insanı rahatlıyo , dinlemeyi sevdiğin şarkıları çalabilmek insanı mutlu edio müzik güzel bişi nie zararı olsn ki :) tabi abartmamak lazım dersleri yada işleri aksatıcak şekilde


ofk1907 | 27 Ekim 2011 Perşembe 17:04
3.
ben gitar çalmaya başladıgımda derslerime hiç çalılşmadım . bu benim açımdan çok güzeldi ama .d sonra kötü bişi oldunu anladım .


dont_look_at_me | 27 Ekim 2011 Perşembe 16:52
Sayfalar:  [ 1 ]  [2] 

Anket
pelerinli soruyor:
Sizce İlk Gitarım Ve Amfim Olarak Schecter Omen Extreme 6 Ve Line 6 Spider 4 15v Almalı Mıyım?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,23 saniye.