Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Bu Nasıl Ses Yahu
arkadaşlar gitara başlayalı 6 ay falan oldu kursta ki hocam yetenekli oldugumu söylüyor yani gitarda iyiyim daha iyi oılmaya çalışıyorum ama bu sesim beni öldürecek..

söylerken on numara sesim var sanıyorum bi kayıt alınca bu ne la diyorum inanın gitarı bırakasım geliyor..

henüz 17 yaşındayım ve malesef burnumda et var genizden konuşuyorum anlıcağınız onunda etkisi var mı bilmem tabi neyse siz değerli üstadlara sorum şudur ki

sizde gitara başlarken aynı sorunları yaşadınız mı ? yaşadıysanız nasıl çözdünüz ? tavsiyeleriniz nelerdir ?

26.12.2011 15:16:28, 2174 okunma, 11 cevap, fatihck123 yazdı
11.
Bunun sebebi tamamen insanların kayıt alana kadar kendi seslerini iç kulağı ile duymuş olmalarıdır. Bu yüzden kaydı dinlediklerinde kendi sesini tuhaf bulurlar çünkü ilk kez duyarlar en iyi mikrofonla da kaydedilse. nokta.


bestekralı | 16 Şubat 2012 Perşembe 17:01
10.
Öncelikle çoğu kişi bunu yaşıyor çünkü gitara başladığında notaların farkına varıyorsun fakat en önemlisi de bu notalara uyumlu iniş ve çıkışları yakalayabilmek. Yani senin için önemli olan akorlara göre iniş ve çıkışları mesela majörde çıkışı minörde inişi yakalamak ve yorum hatalarından mümkün olduğunca kaçmak olmalı. Bu da o şarkıyı sanatçısından dinlemekten geçiyor. Zamanla yerine oturacaktır. Şu an için böyle olması normal denebilir fakat yine de 6 ay uzun bir süre ve başladığından beri sesinin bir kademe atlamış olması lazım. Sesin çok kalın geliyorsa da yumurta akı öneririm. Genizden konuşmamaya gırtlaktan sesi çıkartmaya çalış farkı göreceksin.


Tones | 9 Ocak 2012 Pazartesi 16:48
9.
intihar et dostum


ahmedy00 | 28 Aralık 2011 Çarşamba 20:52
8.
benim sana söylicem şudur ya mikser yada amfi bası tizi ayarladımmı sesin mükemmel çıkacaktır ve profesyonel mikrofon bendede aynı sorun var bende öyle şeyler düşünüyorum paranı biriktir mikser yada anfi al


emre_0044 | 28 Aralık 2011 Çarşamba 14:23
7.
burnundaki eti aldır bence ama aldırdıktan sonra da düzelecek diye bişey yok şan dersi al


Cedar | 28 Aralık 2011 Çarşamba 09:20
6.


Hocam kimse şana gerek yok demedi. Gitar çalarken şarkı söylerken, yeni başlayan bir kişi sesleri tam duyamaz ve ona göre ses veremez. Bu nedenle arkadaşın sorusunun yanıtı söyledikçe duyduğun ses göre söylemeyi öğreneceksin. Ayrıca sesinin değişme çağında. Tabii ki şan dersine ihtiyacı var eğer bu işi yapmak istiyorsa ya da hobi bile olsa bu işi profesyonel olarak yapmak istiyorsa. Fakat bunları istemiyorsa, sadece söyleyip sesini keşfetmesi yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Kesinlikle şan eğitimi almasına gerek yok gibi bir şey demiyorum yanlış anlaşılma olmasın.



AloneGitarist | 28 Aralık 2011 Çarşamba 08:35
5.


Yanlış. 9 10 yaşından itibaren şan hocasına ihtiyaç her zaman vardır. Kesinlikle sesini kendin keşfete katılmıyorum zira eğer doğuştan -doğru yerden- konuşmayı bilemeyen birisi, kendi kendine şarkı söylediği vakit, ya ses kasları dinamiğinde sorun olur ya da daha da ciddisi nodül polip ve düşük bir ihtimalde olsa ses kası felci olabilir. Bu yüzden şu yaş da şana gerek yoktur vs gibi ifadeler tamamen yanlış şeyler.

Öte yandan bahsedilen şey detone olmak ya da yanlış yerden söylemeki sesin gelmemesi vs den öte, kendi sesini duymayla ilgili bir olay. İlk defa kendi sesini kaydeden herkes böyle hisseder çünkü normal de her insan kendi sesini ilk önce kafasının içinde sonra kulakları aracılığıyla duyar. Ama bir kayıt aletinden müzik aletinden vs dinlediğinde sadece kulak yoluyla duyduğu için kendisine çok farklı gelir kendi sesi.

Hiç birinizin duyduğu ses değil ses kaslarından çıkan ses aslında. Bebeklerin 'Brrrrr' yapışları gibidir ses tellerinden çıkan ses ki bu teller ses kasları içine gömülüdür. Boğaz da ki diğer kaslar ve bu kasları yanlış çalıştırırsanız sonuçları çok vahim olabilir.

Sese karakteristlik katan boğaz, ağız burun boşluğu, yanak çene yapısı vs dir. Sesi oluşturan ve yöndendiren buralardır, buraların kullanımı sonra öğrenilebilir ki nitekim taklit yeteneği olanların seslerini değiştirmelerinin sebebi bu kısımlardır. Eğer kendim geliştireceğim diye ses kaslarınıza yüklenirseniz belli bir süre sonra sesinizi kaybedersiniz.

Soruna gelince, kendi sesini farklı duyman ve hiç beğenmemen çok normal. Benim sana tavsiyem bu işi hobi de olsa ciddiye alıp yapmak istiyorsan, diksiyon ya da şan dersi alabilirsin. Ses aralağını öğrenip ona göre kontrollü geliştirmek doğru olandır. Şana gerek yok vs gibi şeyler düşünüldüğü için genelde, sesim çok güzel şöyle böyle diyenler bile kendilerini kandırırlar. Ne ses aralıkları esnektir ne de sesleri güzeldir. Leş PoP çuların bir çoğu da böyledir örneğin. Bazıları hatta konservatuar mezunudur ama burundan söyleme dışında onlara da bir faydası olmaz eğitimin. Eğitim ve bilinçli gelişmek önemli olan.

Sana özel olarak son söyleyeceğim şey, ilk başta tabi ki rahatsızlığının üstesinden gelmen. Burnunda ki et sağlığınıda etkileyeceğinden ilk başta onu aldır. Ve sonra bir şan hocasına gidip neler yapabileceğini gör. Bu konuda senin extra dikkat etmen gerekiyor.


biolab | 27 Aralık 2011 Salı 17:32
4.
Aynı sorun bendede var. Sesimi canlı olarak dinleyenler gerçekten beğendiklerini söylüyorlar fakat ses kaydı yaptığımda sesim kötü çıkıyor. Sanırım kayıtların amatörlüğünden kaynaklanan bir sorun.


GuitarHero1903 | 27 Aralık 2011 Salı 17:31
3.
Ben 17 başladım gitara, 4 sene olacak 1-2 aya kadar, ilk kayıtlarımı videolar kısmından görebilirsin. Daha sonrada son eklediğim demolara bakarak ses değişimini görebilirsin. Sana şarkıyla uyumlu söylüyormuşsun gibi gelir ama öyle değildir.

Sürekli söyledikçe sesini daha iyi kullanmaya başlarsın, nağmeler eklersin şarkılara, her şarkı her sese gitmez. Her şarkıyı söyleyebilecek bir ses olduğuna zaten inanmıyorum ben. O nedenle çok takılma öyle şeylere.

Kısacası şuan daha sesin açılmadı, burnundaki etide aldır. Şuan içinde şan hocasına gerek yok bence. Söyleye söyleye önce bir sesini keşfet. Bir şarkısın sen diye bir programa 8-9 yaşında çocukları çıkardılarda ne oldu, kim bilir onların sesi 10 sene sonra ne olacak. Ses insan hayatının belirli bölümlerinde değişir. Tarkan'ın 15 sene önceki sesiyle şimdikini karşılaştırın en basitinden.


AloneGitarist | 27 Aralık 2011 Salı 15:09
2.
amatör kayıt yapan kimse seisini adam gibi kullanamıyor merak etme sesini güzel sanma herkezde olan birşey sen öncelikle burnundaki eti bir hallet doktora felan git sonra sesini adam gibi kullanabilmekmi istiyorsun direk bir şan hocası bul kendine


orkun44 | 26 Aralık 2011 Pazartesi 21:33
1.
aynı şey bendede var dostum bende 17 yaşındayım 1.5 senedir çalıyorum,bazıları beğeniyor bazıları begenmiyor.herkesin sesi her şarkıya gitmez sesine göre şarkı söyle veya söyleme sadece çal :O


freedom593 | 26 Aralık 2011 Pazartesi 21:24

Anket
mr.sa soruyor:
Sizce Duman'da En Çok Öne Çıkan Kim









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.