Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ses
Selamın Aleyküm hocalarım, ben gitara başlamadan önce sesimi çok beğenenler oldu, arkadaşlar arasında vs bazen 1-2 cafede çıkarıp şarkı söylettiriyolardı, sonradan abilerim vasıtasıyla gitara başladım, ses+gitar çok iyi biryere gelirsin dediler fakat bi sorunum var, gitar çalarken şarkı söyleyemiyorum, ritimler vs hep birbirine karışıyor, 1 seneye yakındır gitarla uğraşıyorum, bunun sebebi ne olabilir?.
31.01.2012 14:53:16, 1820 okunma, 9 cevap, bedirkaany yazdı
9.
sunuda ekleyeyim bu ritmi cok rahat calabilsen bile yeni ritimlerde qene aynı sorunu yasaycaksın.. aynı metodda her yeni ritimde aynı sekil calısırsan rahatlıkla calabilirsn


ParoiSt | 1 Şubat 2012 Çarşamba 13:45
8.
refleks denen birsey var kardesm saq el calısırken beynin sol tarafı calısır sol elde saq taraf.. öncelikle sunu öneririm sarkının ritmini calıs daha sonra ritimle birlikte akor qecislerini calıs daha sonrasında ne kadar rahat söylediqinin farkına varacaksın.. önce ritim ve akora qecislerine elin alıssın..


ParoiSt | 1 Şubat 2012 Çarşamba 13:40
7.


hocam böyle ritimleri youtubeden bakıyorum, elimden geldiğince çalışıyorum, öğrendiklerimde hata çıkarmıyorum.


bedirkaany | 1 Şubat 2012 Çarşamba 10:59
6.


Alakası bile yok olayla ya da konuyla. Gitar çalarken şarkı söyleyememek, Koşarken konuşamamak gibi bir şey ya da egzersizler vardır bir elini başka bir tarafa çevirirken diğerini ileri geri hareket ettirmek aynı anda vs.

Bu gibi şeyler beynin birden fazla şeyi yapabilmesiyle ilgilidir. Bazı şeyleri aynı anda yapmak zordur. Örneğin aksak bir ritm atarken aynı anda şarkı söylemek gibi ya da davul çalmak gibi.

Yapman gereken şarkının normal metronomu zorluyorsa biraz daha yavaş bir metronomla hem ritmi hem sözleri düşünerek ikisini aynı anda yapmaya çalışmak. Pratik yaptıkça oturacaktır. Pes edersen hiç bir şey gibi bu da olmaz. Çok çok zorluyorsa şarkının sözlerini söylemeden sadece melodisini hmmm diye mırıldanarak ritm çal, yavaş yavaş sözlere de geçersin.


biolab | 31 Ocak 2012 Salı 23:12
5.
şarkının sadece 1 bölümünü çalış sonra diğer bölümünü yavaş yavaş düzelir


orkun44 | 31 Ocak 2012 Salı 22:46
4.
teknik olarak çalarken bir takım hatalarda yapıyo olabilirsin bunun birden fazla nedenleri olabilir.. ama genelde yeni bir parça çalmaya başlanıldığı zaman söylerken ya şarkıyı yanlış çalarsın yada sözleri yerinden söyleyemezsin.. kordinasyonu senkronu tam olarak ayarlayamamaktan, daha doğrusu alışık olmamaktan dolayıdır... daha yavaş daha ağır bir şekilde söylerek başla.. buna alıştıkça sorunu ortadan kaldırabilirsin


emresoysal | 31 Ocak 2012 Salı 21:18
3.
Dostum tam olarak öğrenmek istiyorsan ya bir kursa git.Ya da benim öğrendiğim gibi internet üzerinden öğren.İnternet üzerinden Öner Yavuz derslerini dinlemeni tavsiye ederim.


Mediterranean | 31 Ocak 2012 Salı 20:49
2.
gitarı kendin mi öğrendin? 8/8 lik ritm nasıldır 5/8 lik nasıldır bu gibi ritmlerin açılımlarını biliyo musun ve hatasız çalıyor musun? kısacası eğitim aldın mı gitarda ?


cücü | 31 Ocak 2012 Salı 16:53
1.
Gitarla daha çok uğraş..Ritmin karışması kafanda oturmaması şarkıların.Öyle bir yere gelmelisinki hiç düşünmemelisin hangi akora bastığını,hangi ritm attığını ki sesine sahip çıkasın..


imsol | 31 Ocak 2012 Salı 16:02

Anket
s_e_r_d_a_r soruyor:
En çok hangi gitarı seviyorsunuz ?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.