Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ses...
Şarkıda İnişleri Çıkışları filan cok rahat yapıyorum ama sesim kalın oldugu icin pek güzel olmuo sesimi nasıl biraz incelteblirm...
4.02.2012 21:25:05, 6835 okunma, 10 cevap, ŞevkeT. yazdı
10.


Üzerime alınmamın nedeni - benim de yorumumda capo ve transpoze konusu vardı (ki ben senin anladığın anlamda yazmamıştım onu) ve ayrıca genel olarak " Cevaplar ise komedi =)" demeni de üzerime alındım, çünkü tüm yorumlar hakkında yazmış gibi oldun. Bu kadar. Bundan daha açık ifade edemem... Tartışma bununla başladı ve niye haksızım, niye de kendimi savunmaya hakkım yok onu anlamadım. Çünkü sen genel olarak "cevaplar" diye yorum yaptığında ben bilemezdim benim cevabıma "komik" denilmediğini. Neyse;

Yoksa en nefret ettiğim şeydir birisiyle tartışmak, kavga yapmak. Zaten 1-2 saattir canım sıkılıyor; burası internet, aslında ne sen beni, ne de ben seni tanımıyorum ve buna rağmen moralim bozuldu seninle tartıştığım için, çünkü sevmiyorum dediğim gibi. Hayatta en çok korktuğum şeyler de; Yanlış anlaşılmak ve birisinin kalbini kırmak...

Konuyu açan arkadaştan da özür diliyorum, çünkü konusu dağıldı, berbat oldu...


nick_(RuMuZ) | 5 Şubat 2012 Pazar 21:13
9.


Bak hala daha aynı şeyi yapıyorsun. Gereksiz yere yorum yazıyor ve kendini savunmaya çalışıyorsun. Her şeyden önce transpoze yi biliyorsun ve ya bilmiyorsun bu beni ilgilendirmiyor zira senin için açıklamadım onu. Konuyu açan arkadaş 'kapoyu ses tellerime mi takacağım' gibi bir soru sormuş. Cevabım sana değil onaydı. Senin benim yazdığım her şeyi niye üzerine aldığını da anlamış değilim açıkcası.

Bilgiliyim ve ya değilim olay bu da değil. Benim bilgili olmam kimseyi bağlamıyor ya da diğerlerinin benden daha fazla ya da az bilgili olması beni ilgilendirmiyor, ne zaman birisi 'benim yazdığım' bir şeyleri alıntı yaparak '???' tarzda bir üslup içine girerse o zaman ben hak ettikleri cevabı veriyorum onlara mümkün olduğunca saygı sınırları içinde kalarak. Ama nedense sonra karşıma geçip 'insanlara yukarıdan bakıyorsun' gibi iddialı bir yorumla hadlerini aşan şeyler yazıyorlar cevap olarak ve bunun örneği de burada sensin.

Üstelik üzerine alınmanı gerektirecek bir şey de söylemedim. Komik dediğim sen değildin. Senin yazdığın kısaca 'olsa da olur olmasa da olur' bir yorumdu benim için. Bir 'bilgi' içermiyordu. Üzerinde durmadım. Saçma dediğim 'kapo' kullan mantığıydı ve hala duyduğum en saçma şey.

Tekrar edeyim eğer gerçekten anlamanı sağlayacaksa, benim yazdığım hiç bir şeyin senin yazdıklarıyla alakası olmadığı gibi, senin yazdığın hiç bir şey gerekli değildi. Bunu, sen benim yazdıklarımı alıntı yapıp haddini aşana kadar da dile getirmedim.

İstersen sabaha kadar böyle devam edelim. Ben bir şeyleri sana ifade etmeye çalışayım ve sen de kendini savunmaya çalışırsın değişen hiç bir şey olmaz. Oysa anlaman gereken tek şey 'senin yazdığın şeyler üzerinde durmadığım'. Benim için bir bilgiden uzak şeyler ve benim fikrimi soracak olursan fazlasıyla da 'gereksiz' şeyler. Ama istediğin yere istediğin şeyi ve istediğin kadar yazmakta serbestsin buna karışmam.

Son olarak, ben seni 'Alıntı' olarak kullanmadıkça söylediklerimi üzerine alınmazsan ortada bir problem kalmaz. Eğer özellikle seni kast edersem, söylediklerimi direkt olarak sana yöneltirim zaten. Alınganlık yapmaya inan ihtiyacın yok.


biolab | 5 Şubat 2012 Pazar 19:25
8.


Konu başlığındaki soruya "Sesini nasıl incelte bilirsin ki? Yani Allah sana öyle bir ses vermiş. Sesine uygun bir müzik tarzı seçebilirsin..."den fazla ne cevap yazabilirdim? Ben nerden bileyim iniş-çıkışlardan, falsetlerden bahsettiğini ki daha belli değil neyi kasteddiği konuyu açan arkadaşın.

Bu konularda bilgilisin, evet. Sitede sesle ilgili konularda gördüğüm en iyi, açıklayıcı yorumları sen yazıyorsun. Ama insanlara yukarıdan aşağı bakıyorsun bu konuda bilgilisin diye.

Ayrıca ortada falset ve s. konusu yok, kendin anlatmaya başladın; yani benim yazdıklarımdan faklı yazdıkların onlar. Diğer yazdıkların benim yazdılarımın biraz açık olanı. Transpoze'yi biliyoruz ne olduğunu, 2 paragraf yazmana gerek yoktu yani bilmeden yazmışız gibi.


nick_(RuMuZ) | 5 Şubat 2012 Pazar 18:58
7.


Yazdığın şeyin yanlış anlaşılacak bir tarafı yoktu ki yanlış anlayayım. Herhangi bilgi de içermiyordu söylediğin şeyler. Komik ve saçma olanlar daha çok senin altındakilerdi, kapo diye bir şey duydun mu gibi bir soruya kapoyu ses tellerime mi takayım gibi bir cevap vs. komikti yani eğlenceli anlamında.

Ayrıca sana benden bir tavsiye, '???' böyle ifadelerden vazgeç. Tek soru işareti ya da ünlem istediğini anlatman için yeterli, gereksiz yere görüntü kirliliğine ihtiyacımız yok.

Ayrıca altını çizerek tekrar belirtmeliyim ki, gereksiz yere yorum yaptığını hissediyorum. Yani açıklayıcı bir bilgi ya da konuyla ilgili bir içerikten uzak yazdıkların. Ya kendini savunmaya çalışıyorsun, ya da sırf cevap yazmak için cevap yazıyorsun. Benim yazdığım hiç bir şey 'senin yazdıklarının daha açık şekli' değil.



biolab | 5 Şubat 2012 Pazar 18:45
6.


"Ama bu sorun sadece mesela gitarla çalıp söylerken varsa..." dedim.


nick_(RuMuZ) | 5 Şubat 2012 Pazar 18:06
5.


Arkadaşım, yazdığım yorumu okuduğundan ya da yanlış anlamadığından gerçekten emin misin acaba??? Sen de benim söylediklerimi daha açık bir şekilde yazmışsın işte. Neresi "saçma", ya da "komedi" acaba???



nick_(RuMuZ) | 5 Şubat 2012 Pazar 17:54
4.
Soruda ki ifaden yanlış ama sormak istediğin şeyi anladım ben. Cevaplar ise komedi =)

Bir şarkı üzerinde sesimi nasıl kullanabilirim, şarkı içinde inişleri çıkışları - gerekirse falsetleri- nasıl verebilirim vs gibi bir soru anladığım kadarıyla.

Cevaplar transpoze etmeyle ilgili ki alakası yok. Bir şarkıyı transpoze etmeniz demek, sesinize rahat gelen yeri bulmanız demek. Sesi kalın olan birisine - bariton ya da gerçekten çok kalınsa bas- transpoze edip kapoyu takarak daha ince seslerden söyle tavsiyesi ise, şimdiye kadar duyduğum en saçma şey.

Tenor lere nazaran bariton ve bas ların kullanıp aralığı daha kısıtlıdır. Ve yüksek sesleri rahat basamazlar. Bu yüzden transpoze edilmeye ihtiyaç duyulsa bile bu ancak sesinin rahat olduğu yere çekilmeli ki buna ihtiyacı olanlar genelde Tenorler dir zaten.

- iyi eğitimli bir ses bir çok aralığa basabilir bu ayrı konu

Öte yandan sesin kalınsa onu genel olarak inceltmen zaten mümkün değil. Ses rengin buna elverişli değil - Ama mesela şunu da söylemeliyim. Kontrtenörler genellikle Bariton ve Bas seslere sahip insanlarda olabilir. Bunu anlaman için ise tabi ki bir uzmana başvurmalısın. Örnek olarak Ugo Farell gösterilebilir Kontrtenör e :
http://www.youtube.com/watch?v=S2A59vAtT54

Sesinin doğasıyla oynayamazsın. Neyse odur, sadece kullanmayı öğrenebilirsin. Kafa sesi, falset gibi sesleri verebilirsin tabi bunun için egzersize ihtiyacın olacak. Yanlış kullanıp sesini bozacağından eğer kastettiğin inceltme şarkıyı söylerken üzerinde oynama ve böyle ara sesler vermek ise, o zaman yine bir şan eğitmenine gitmelisin.



biolab | 5 Şubat 2012 Pazar 15:04
3.
Sesini nasıl incelte bilirsin ki? Yani Allah sana öyle bir ses vermiş. Sesine uygun bir müzik tarzı seçebilirsin... Ama bu sorun sadece mesela gitarla çalıp söylerken varsa, akorları transpoze ederek çalabilir ve ya capo kullanabilirsin...



nick_(RuMuZ) | 4 Şubat 2012 Cumartesi 23:10
2.
KApoyu ses tellerimemi takcam :S


ŞevkeT. | 4 Şubat 2012 Cumartesi 22:36
1.
Kapo diye birşey duydun mu ?


gtrstokan | 4 Şubat 2012 Cumartesi 22:10

Anket
NightMarez soruyor:
Prince marka bi bas gitar almayı düşünüyorum sizce almalımıyım ?








Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.