Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Çok Kötü Gitar Çalıyrum
arkadaşlar merhaba ben yeni yeni gitar çalıyorum yaklaşık 3 ay ismek in gitar kursuna gittim ve temel bilgileri (akorların yerleri , ritimler vs..) öğrendim.
ama gitarı çalarken kendimi hiç beğenmiyorum insanlara zevkten çok bıkkınlık verdiğimi düşünüyorum.
sizce kendimi nasıl geliştirebilirim,nasıl hiç takılmadan kimseyi sıkmadan,sesleri tam çıkartarak gitar çalabilirim ?
bunun başarmak için çok fazla çalışmam gerektiğini biliyorum ama bana bunun yanında ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

18.03.2012 18:52:08, 6700 okunma, 14 cevap, gitaristbrn yazdı
14.
pc ye tak mikrofonu kolay biş şarkı sec (anlasana, aşktan öte felan bu tarz) ac o sarkıyı youtube dan sonrasında sarkının ritmine eşlik et . Senin sorunun sanırsam çalarken söyleyemiyorsun bu şekilde yavas yavas kendınde söylersin.


QZER34 | 14 Nisan 2012 Cumartesi 12:41
13.
Arkadaşım ilk önce yazını düzeltmen lazım. Yazıdan başla gerisi gelir zaten şaka bir yana şöyle diyeyim ben sana gitarın kalitesi bu konuda çok çok önemli ilk öncelikle kaliteli bi gitar alman ve bu gitarın senin için ilk başta en iyisi olacak valencia cg-180 olsun seni idare eder emin ol o gitarla çıkmadığım yer kalmadı.


gitarist67e | 13 Nisan 2012 Cuma 19:32
12.
arkadaslar güzel cevaplar vermiş söylenecek pek bişey kalmamış kasma kendini fazla iyi söyleyebilmek için önce akor gecişlerini düşünmeyi ve ritmi düşünmeyi bırakmakla olur sesin cıkmaz onları düşünürken yada cok kötü cıkar ses cok kısa bir süre senin ki zamanla düzelir oturmasını bekle kolay parçalarla ama söylerken ses için arpej ile şarkı söylemeye gayret göster cünkü sesi daha net alırsın diğer şekilde gitara vurduğun zaman biraz daha zordur doğru sesi yakalayabilmek ama kim ne derse desin bırakma hepimiz geçmişizdir o yollardan şuda varki öğrencigitarı dedikleri o tip gitarların tonları sesleri cok kötü eger gitarın düzgün değilse oda cok etki eder sana bence bunuda dikkate al


onur6687 | 13 Nisan 2012 Cuma 12:28
11.
arkadaşım benimde bir sene oldu arpejleri ,bazı ritimleri atıyorum. bareleri biliyorum .hızlı ve sorunsuz geçmeye çalışıyorum.ama kendimi beğenmiyorum. sesim kötü uyumsuz oluyor. ama ben yinede bir odaya girerek bağırarak şarkı söylüyorum. faydası oluyor. gitardan ses alarak. re , la , fa . sol , do gibi seslerin majör ve minörlerini çıkarıyorum ama çoğu zaman ses geçişlerinde sesi tutturamıyorum.
bazen benimde umutsuzluğa kapıldığım zamanlar oluyor. bu yorumları yazanların hepsine teşekkür ederim . bu yorumlar sayesinde tekrar motive oluyorum.
gitarım çok kötü 50 tl'ye almıştım. bu gitarla çalışıyorum. hakettiğimde kendime takamine akustik gitar alacağım.
bu arada benim en büyük motivasyon kaynağım arkadaşımın biri diğerine özgür gitara başlamış demiş. o da biraz uğraşır. bırakır demiş. inşallah bırakmayacağım 14 ay oldu.bu işi ciddi biçimde yapmayı düşünüyorum hobi olarak tabii...


özgürhoca | 11 Nisan 2012 Çarşamba 11:19
10.
karşdeşim herkesin dediği gibi 3 ay çok kısa bi süre :) akorların nasıl basıldını fln hepsini öğrenebilirsin ancak önemli olan yavaş yavaş ilerleyip parmaklarını çalıştırmak ve bunu yaptığına inandığın an tarzına uygun güzel bi gitar al işte o zaman zevk almaya başlayacaksın :) ve sakın basit akor deyip geçme bare akorlara bende ilk başta önyargılı yaklaştım ancak inan onlarla çalması daha kolay :) hergün 1 saat egzersiz yap çok geçmeden birden geliştirdiğini farkedeceksin :) yardımcı olabilceğim özel sormak istediğin bişi olursa msj atman yeterli kardeşim :)


Eddy412 | 11 Nisan 2012 Çarşamba 01:07
9.
No panik kardeşim herkez öleydi :) Calışmaya devam et meyvesini alacaksın elbet :)


DastlouGuitar | 10 Nisan 2012 Salı 17:24
8.


cok haklı bu öncelikle acele etme 3 ay az bi süre kimse mükemmel olamaz 3 ayda :) en az 1 yıla ihtiyacın var. sevdigin bir iki şarkıya odaklan sadece onları cal solo ritim arpeh hepsini ögren ondan sonra hızlanırsın bol bol parmak egzersizi yap... k.g


JiqSaW | 20 Mart 2012 Salı 12:43
7.
cok haklı bu öncelikle acele etme 3 ay az bi süre kimse mükemmel olamaz 3 ayda :) en az 1 yıla ihtiyacın var. sevdigin bir iki şarkıya odaklan sadece onları cal solo ritim arpeh hepsini ögren ondan sonra hızlanırsın bol bol parmak egzersizi yap... k.g


JiqSaW | 20 Mart 2012 Salı 12:42
6.
İlk çaldığımda bende öyleydim :D kokrmana gerek yok.Bence yapman gereken gitarını alıp kalitesine bakmak gitar kötüyse zaten slash bile gelse çalamaz.Sonra zevk aldığın şarkıları çalman gerekiyr.Kendine güven.Bol bol rock dinle baya bi gaza getirir seni


slashguitar | 20 Mart 2012 Salı 11:14
5.
Basit şarkıları çalmanı tavsiye ederim. Kendine güvenini yerine getirir. Smoke on the water falan dene mesela


Ruawyn | 20 Mart 2012 Salı 02:54
4.


konuyla alakası olmasada bi yanlışını düzeltmek istiyorum. sonuçta forumun amacı bilgi alışverişi yapmak:) azimle şaapandan kastın abdest bozmak belliki. onun doğrusunun "azimli sıçan (fare) taşı delermiş" olduğunu bilmenizi isterim:D yani ortada tuvalet falan yok :D


aytun06 | 19 Mart 2012 Pazartesi 14:39
3.
3 sene önceki halim :) ama fark olarak ben hiç kursa gitmeden başladım. kendimden yola çıkarak sana şunu söyleyim çevrendekilerin düşünceleriyle gaza gelmeye çalış ben 4. ayda bırakacaktım gitarı çok baymıştı arkadaş vardı 2 senedir çalıyodu falan onun dediği gitarla anfi fazla eskimeden sat bence beceremedin gibisinden bi lafla gaza geldim azimle şaapan betonu deldi gibi bişey oldu :) yürümeden koşmaya çalışma daha basit şarkıları dene yavaş yavaş gelişirsin zaten onun haricinden netten bulabileceğin basit parmak egzersizlerini günlük 15 dk metronomla çalış hiç moral bozma hem daha 3 aydır çalıyomuşsun ilk senen dolduğunda büyük olasılıkla bu yazdığını görüp güleceksin :) eğer ankaradaysan yardımcı olmaya çalışırım yada merak ettiğin bişey olursa sorabilirsin . başıral :)


berktun | 19 Mart 2012 Pazartesi 14:19
2.
selam arkadaşım ben hiç kursa gitmedim nota bilgim sıfır ama solo şarkıları tek telde (duyduğum şarkıyı) çalabiliyorum. 1 yıldır kendi kendime uğraşıp duruyorum. Hala tam becerebilmiş değilim. arpej, ritim hepsini kulaktan dolma yapıyorum. arkadaş çevremde çalarsam beğeniliyor. artı olarak iki arkadaşa gitar çalmayı öğrettim onlarda şimdi benimle çalıyor. ankaradaysan gel beraber çalalım, bilgilerimizi paylaşalım. sonuş olarak sana şunu söylemek istiyorum.
1. acele etme mutlaka düzelecek
2. sevdiğin bir iki şarkıya yoğunlaş onları çalmaya çalış.(akor geçişleri, ritim, arpej sorunsuz olsun)
3. göreceksin sen beğendiğin zaman arkadaşların da beğenecek
4. benim fikrim sen bu işi kafaya takmışsın başarırsın kolay gelsin


arananadam1 | 19 Mart 2012 Pazartesi 12:18
1.
Tek başına çal sonra kendini bi parça üzerinde iyi hissettiğin zaman arkadaşlarına ailene felan çalarsın onlarda wayy adam kendini geliştirmiş derler sende kendini psikolojik olark daha ii hissedersin :)


ahmedy00 | 18 Mart 2012 Pazar 19:27

Anket
OOOğUzHaNNN soruyor:
Barış Manço'nun en sevdiğiniz şarkısı ?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.