Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Notaya Göre Akor Bulmak
Merhabalar

Notalari bildigimiz bir parçaya nasil akorlarini nasil bulabiliriz ? Dogal olarak bir çogunuz kulaktan çikartarak bul diyecek. Fakat daha teorik bir yöntem ögrenmek istiyorum. Yardimci olabilir misiniz ?


28.04.2012 21:33:09, 2561 okunma, 2 cevap, DaktiLo yazdı
2.
Teorik yöntem dediğin, yaptığın işte bilgi sahibi olarak yapmak demektir; senin istediğin pratik bir yöntem olmalı. Ancak şu var ki, pratik için de "majör ve minör akorlar" hakkında temel bilgilere sahip olman gerekiyor ki, algıladığın notaların(bemol ve diyezli halleriyle de) hangi akorun içinde kullanıldığını bulabilmek/tahmin edebilmek için. Kulaktan tonu yakalayabilmek önemli tabi ki, elinde her zaman akor veya notaları olmayabilir ve çalman gerekiyordur vs.. Arkadaşın dediği "nota mi. İÇİNDE Mİ NOTASI OLAN BİR AKOR BULMALISIN" her zaman doğru değil, çünkü içinde her mi notası olan akor, şarkının çalındığı kök akorun gamında olmayabilir. Şöyle yapabilirsin(akorları temel olarak bildiğini farz ediyorum); şarkıyı dinlerken ilk önce "bas" notalarını bulmaya çalış, giriş kısmını veya nakaratı solo şeklinde çıkarmaya çalış; çaldığın ölçünün sonundaki "son nota", sana şarkının "kök akorunu" verecektir..;) Bunu dene dinlediğin şarkılarda, sonra sonucu yaz tekrar, unutma ama;)


bedboyy88 | 29 Nisan 2012 Pazar 19:30
1.
Diyelim ki nota mi. İÇİNDE Mİ NOTASI OLAN BİR AKOR BULMALISIN. Selim Işık bir dersinde bunu anlatıyordu, ama kaçıncı ders olduğunu hatırlamıyorum. Bulabilirsen daha iyi yardımcı olur.


dodiezminör | 28 Nisan 2012 Cumartesi 21:40

Anket
afcn06 soruyor:
Hangi Gitarınız Var?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.