Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Akustik Gitar Tercih Konusunda Yardımınıza İhtiyacım Var
Merhaba,
Uzun zamandır gitar sesine ve gitar kullanabilme arzusu vardı , şu an o arzumu yerine getireceğim ancak
İlk başta Akustik gitar mı? Klasik gitar mı ? başlasam diye düşünüyordum ama bulunduğum ilde parmak sayısı kadar müzik alet satan mağazalar var, ve bana klasik gitarla başlamamı akustik gitarla çok zorlanacağımı öneriyorlar ancak bende klasik gitarla akustik gitar arasında bulunan ses farkından dolayı akustik gitar kullanmam gerektiğine inanıyorum ve araştırmam sonucunda bunun akustik veya klasik gitar arasında kullanım açısından fark olmadığının kanaatine vardım ama ilimde bulunan müzik aleti satıcılarının bu yorumlamaları beni başka bir kararsızlığa sürükledi .
O da alacağım akustik gitarın marka ve model konusundan kararsız kalmam bu konuda beni çıkmaza sürükledi .Malzeme kalitesinden bahsediyorlar ama bunu anlayabilmek için gitar kullanmış olmam gerekti ki , ben elime hiç gitar almadım bütçem kısıtlı 200-300 tl arası ilimdeki satıcılar ellerinde ki malzemeleri satmak çaba göstermelerini anlıyorum ancak bana dürüst davranılıyor mu ? örneğin gitar özelliklerinde bahsediliyor : sapı ,gövdesi, klavye köprü….. şu malzemelerden deniyor ama ben mobilyacı değilim , bana başta klasik gitar almama zorladıkları beni her konuda sanki yalan söylüyorlarmış gibi hissettirmeme neden oldu. Bu sebepten internet üzerinden alacağım veya Ankara dan jumbo model geniş gövdeli akustik gitarımı temin edeceğim diye düşündüm . Bu konuda internet üzerinde ayırdığım bütçeye uygun akustik gitar marka ve model önerilerinize ihtiyacım var , ve internet üzerinden doğru ve sağlam ürünü nerden temin edebilirim yardımcı olabilirseniz sevinirim .
Yorum Ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim

17.05.2012 10:52:24, 1985 okunma, 3 cevap, FRANSIZb yazdı
3.
Ben Viper marka bi gitarla başladım. Klasiğe çok az alıştım akustiğe direk geçtim. Viper kalite olarak çok üst düzey bi gitar tam jumbo olmasa bile çok güzel tonları var. Sadece parmaklarında ufak sıkıntılar oluşuyo onları da zamanla aşabiliyosun. Özetle: istediğin gitarı al ve çalmaya başla. Ben sana ibanez'in başlangıç modellerini önerebilirim. Ya da arkadaşın dediği gibi takamineler çok güzel gitarlardır


bckizmaz | 7 Haziran 2012 Perşembe 19:28
2.
Elimde elektro akustik gitar var İbanez AEG10E canlı müzik yaptığım bir gitar cokda memnunum tavsiye ederim


RomantiKK | 7 Haziran 2012 Perşembe 18:54
1.
selamlar arkadaşım..klasik gitarla başlanmalı hurafesi yavaş yavaş etkisini kaybediyor artık..sen de buna çok fazla kulak asmamalısın bence..istediğin gitar türü neyse ona göre karar verip almalısın..
mobilyacı değiliz tabi hiçbirimiz fakat kullanılan ağaçların cinsi ve kalitesi gitarın karakterini oluşturur..bu yüzden biraz da olsa bunları araştırmış ve incelemiş olarak seçmen daha iyi olacaktır..ya da çevrende senden tecrübeli bir arkadaşından yardım isteyebilirsin..
akustik gitarın telleri bildiğin gibi çeliktir ve ilk zamanlarda canını oldukça yakacaktır..klavyesi klasik gitara göre daha dardır ama bir zorluk çıkarmaz..hatta bana göre kolaylık sağlar..parmaklarının biraz paralanmasını ve nasır tutmasını göze alabiliyosan akustik ya da elektro gitar tercih etmende hiç bir sakınca yok..
eğer iyi bir akustik gitarla başlamak istersen çalışmaya, ki bence önemli bir şey iyi bir gitarının olması; sana takamine g320-g 321 tavsiye edebilirim.. elektro modelleri pahalıdır ama bu modeller sanırım 400 lira civarında..
umarım yardımcı olabilmişimdir..


tom.bombadil | 17 Mayıs 2012 Perşembe 15:55

Anket
r-k-a soruyor:
En sağlam Türk gitarist sence hangisi?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,19 saniye.