Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Konservatuar Hazırlık Yardım Edin Arkadaşlar ..
Selam arkadaşlar çok ciddi bir şekilde önümüzdeki sene konservatuar okuma arzusu içersindeyim. Nasıl hazırlanmam gerekli ne yapmam gerekiyor kursa mı gitmeliyim hiçbirşey bilmiyorum ve çok kararsızım .. Sizlerin yardımlarını bekliyorum arkadaşlar .. ; )
14.08.2012 20:36:51, 4285 okunma, 7 cevap, alfonsoneco yazdı
7.
Üsküdar Halk Eğitim Merkezi'nde ücretsiz konservatuar müzik bölümlerine hazırlık kursu açılacaktır. Kayıtlar başladı.


elanore | 20 Şubat 2014 Perşembe 11:02
6.
Branş olarak hem ses hem gitardan girmeyi düşünüyorum pek bilgim yok bu konuda yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum : )





alfonsoneco | 18 Ağustos 2012 Cumartesi 19:50
5.
Branş olarak neyle gırmeyı dusunuyorsun cunku EGE DE turk 9 EYLUL DE batı muzıgı var. Ayrıca guzel sanatları lısesı cıkıslı degılsen mutlaka komısyondan bırınden ders alman lazım. Almadan bıraz zor gırersın .. Hadı basarılar sormak ıstedıgın bı soru varsa yardımcı olurum.


Cici_kafa | 16 Ağustos 2012 Perşembe 03:26
4.
eyvallah çok sağolun hiç üşenmeden uzun uzun verdiğniz aydınlatıcı bilgileriniz için !! İzmir dokuz eylül ve ege üniv konsrvatuarları ilk tercihlerim olacak izmirde ikamet ediyorum beni yönlendirebileceğiniz kişiler yada bir hazırlayıcı kurs varmı acaba İzmir de ? Birde kafamda bu bölümü bitirdikten sonra ne şartlarda nasıl bir iş bulabilirim tereddütleri var yardımcı olabilirmisiniz ??


alfonsoneco | 16 Ağustos 2012 Perşembe 02:02
3.
merhaba dostum
gerçi benim sınavlar hakkında bilgim 10 sene önce ait ama sordumğumda arkadaşlara bir değişiklik yok diyorlar.
ben İtü türk musıkısı devlet konservatuarı mezunuyum türk müziği konsevarvatuarlarının bildiğim kadarıyla ege ve ankarada dahiil olmak üzere sınavları aynı gibi . 2 yetenek sınavı var .1 sınav senin kulağının yeteneği üzerine piyanodan sana 1 ses verilir sen bunun 2 3 4 lülü seslerini kendin vermeye çalışırsın, ayrıca birde ritim var sıranın üzerine kalemle bir melodi tıklarlar sende bunun aynısını yapmaya çalışırsın. arkadaşların dediği gibi bu böyle kendi yeteneğinle falan kazanılacak bir sınav değil ağır hazırlık dönemi var ben 4 ay bu sınavlara hazırlandığımı bilirim ..2 ci sınav gireceğin bölümle alakalı bir sınav ben iki bölüm sınavına girdim biri çalgı yapım bunun sınavında bir enturuman kara kalem çalışması ve kıl testere kulanarak birşeyler kestiriyorlar .ikinciseçtğim bölüm temel bilimler oradan sana bir şarkı söyletip yine piyana ama daha zor bir ses, ve kalemle daha zor bir tıklama gibi sınav tekrarlanır. yani bunları malesef sen kendin yapamazsın.
böyle konservatuara hazırlık kursları falan var ama nedir bilmem araştırman lazım gireceğin okuldan bir hoca bulursan seni çalıştırmsı için daha iyi
şimdiden başarılar
Luthier Hüseyin Fırat


lutiye | 15 Ağustos 2012 Çarşamba 21:17
2.
sana en iyi yardımcı olacak kişi benim lakin güzel sanatlar lisesi müzik bölümü çıkışlıyım ve bu sene inönü üniversitesi güzel sanatlar fakültesi müzik teknolojileri bölümünü kazandım. Sınavlar üniversiteden üniversiteye değişir. Mesela mimar sinanda çok sesli dikte varrken akdeniz üniversitesinde yok. Sana sınavda piyanoyla ses sorulacak ve sadece ses vermek için 2 aylık hazırlık gerekir (minimum). ve bunu tek başına yapamazsın yani kursa gitmek zorundasın. mutlaka hazırlayan bir hoca olmalı. kursun yanı sıra çalışmalısın :D ben bu sene sana samimi söylüyorum günde 2 saat imi kursta 2 saatimi piyanoda 1 saatimi gitarımın başında harcadım. Birde sürekli klasik müzik dinle. Bu senin ezgisel belleğini güçlendirir.


hoobastankk | 15 Ağustos 2012 Çarşamba 10:02
1.
yetenek önemli. eğer yeteneğine falan fazla güvenmiyosan konservatuvar hazırlık kursları var onlara gidebilirsin. zira bazı ünilerin mülakat sınavları aşırı zor olabiliyomuş. mesela ege.

tabi türk müziği mi yoksa batı müziğimi tercih edeceksin bu da önemli.

mülakat sınavlarına gelince standart müzik soruları yanında piyanodan 16 notalık bi melodi çalıp bu melodiyi senin ağzınla yapmanı isteyebiliyorlar mesela. notaların adlarını değil (do re mi gibi) notaların tonlarını ağzınla vermeni istiyolar. tonlar bire bir tutmalı. yanı duyduğun notayı (tonu) ağzınla yapabiliyo musun ona bakıyolar.

tabi üniden üniye, yada türk mü batı mı olduğuna göre değişir bu mülakat sorularının zorluğu yada çeşidi. ama başta da deiğim gibi müzik yeteneğin iyi değilse kursa gitmeni tavsiye ederim.


choopterasive | 15 Ağustos 2012 Çarşamba 03:28

Anket
fantrostam soruyor:
Duman vs Mor ve Ötesi







Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,22 saniye.