Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Glassarmonika !
Arkadaşlar size yeni nickimle garip bir konu açmak istedim.Bu konuda size glassarmonika adlı enstrümanla ilgili bilgiler vereceğim ve bir örnek.

18.yy da Benjamin Franklin tarafından bulunan "Glass armonica" enstrüman dan çıkan notalar yüzünden müzisyenler ve dinleyicilerin delirdiği gözlendiği için tamamen yasaklamıştır(yada korku yüzünden insanlar çalmayı bırakmıştır). Armonica dan çıkan sesin insan beyni ve kulaklarıyla bilinmeyen bir etkileşimi olduğu varsayılıyor çünkü çıkan ses 1000 ve 4000 hertz aralığında. 4000 hertz altında sesleri insan beyni sağ ve sol kulak arasındaki tam nirengi noktası bulamadığı "katman/safha farklılığına"(phase differences) yol açıyor. Yani sesin nereden geldiğini anlayamayan beyin ambale oluyor buda duyma problemlerine yol açıyor. Bazı insanlarda deliliğe, depresyona ve birbirleri arasında iletişimde kavgaya kadar götürdüğü söyleniyor.

Buyrun size bir video örneği.(Yalnız sesi çok güzel.)

http://www.youtube.com/watch?v=eQemvyyJ--g&feature=share

27.10.2012 22:40:36, 894 okunma, 2 cevap, Thunderpantz yazdı
2.
Asıl sen sağol zahmet edip cevap yazmışsın :)


Thunderpantzz | 4 Kasım 2012 Pazar 11:44
1.
ana ben bunun sesini biliyodum da ne adını ne şeklini bilmiyodum :)) çok ilginçmiş:)) çok değerli paylaşım eline sağlık dostum :))


pinkfloyd06 | 3 Kasım 2012 Cumartesi 19:40

Anket
oxtay soruyor:
Cem Adrian Nasil?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.