Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Elektro Gitara Amfi Tavsiyesi
arkadaşlar ben 2 yıldır klasik gitar çalıyodum elektro gitara geçmek istiyodum. Gitar olarak Squier Bullet Stratocaster aldım.300-350 tl gibi amfi bütçem var. Alternatif Rock,grunge , Soft rock ,hard rock ve anadolu rock çalmak istiyorum iyi ve efektli bir amfi almak istiyorum yardım ederseniz sevinirim.teşekkürler.
10.11.2012 14:16:06, 2164 okunma, 9 cevap, solopro yazdı
9.
Slm size kesinlikle ama kesinlikle Roland Micro Cube öneririm. Asla ve asla pişman olmaz birde bana bol bol dua edersiniz. İleride çok sağlam bi amfide alsanız bile micro cube'ü satamazsınız. Tam bi atom karınca. Üzerinde efektleri ve eq seçenekleri mevcut. Aklınıza takılan bi durum olursa mesaj atın yardımcı olmaya çalışırım..


Modernize | 13 Nisan 2013 Cumartesi 14:10
8.
HighWay Blues


CortXco | 13 Nisan 2013 Cumartesi 12:43
7.
Bu arada arkadaşım kusura bakma cevap senin aradıklarınla amfiden beklediklerinle biraz alakasız oldu ama en azından konuyla ilgilenen arkadaşlar için öğrendiklerimi paylaşmak istedim başlığı görünce:)


wolkan07 | 14 Kasım 2012 Çarşamba 02:58
6.
Arkadaşlar son zamanlar da ampliler konusunda oldukça fazla araştırma yaptım bir çok seçenek mevcut ama asıl gitaristin tarzı ve ne beklediği önemli ve ne yazık ki bütçe en büyük sıkıntı bu işte ama bi bakış açısı olur diye bende fikrimi yazmak isterim. Ben prosessörlü amplilerden hiç haz etmem ve ayrıca transistör çıkışlı yerine lambalı ampli de önceliğimdir sıcak ve parlak tonlar konusunda çok başarılı ve organik amplilerdir yani kendi tonları olan size tarz katan amplilerdir. Marshall Mesa Fender gibi firmaların elbetteki kalitesi tartışılmaz ama fiyatları da ulaşılmaz olmalarını sağlıyo zaman zaman tabi marshallın ve fenderin lambalı modellerinden bahsediyorum. Blackstar firmasına da göz gezdirmenizi tavsiye ederim diğerlerine oranla yeni bi firma sadece lambalı modeller üretiyor ve yelpazesi çok geniş 5 wattlık amplisiyle bile klasik rocktan metale kadar bir çok ton alabiliyorsunuz. Bu arada efekt almak istiyosanız blackstara bakmayın marshall ve fender de hibrit modeller olsa de mesa ve blackstar da bulamazsınız. Ama alacağınz drive tonlarını da hiç bir analog pedal veya ses işlemcisiyle kıyaslayamazsınız.


wolkan07 | 14 Kasım 2012 Çarşamba 02:48
5.



Line 6 nın kutusuna para vereceğime , Marshall'ın bunca yıldır tecrübelerine dayanarak hoparlörüne para veririm :) Ve fikrimdende gayet memnunum .


weercoltt | 13 Kasım 2012 Salı 13:34
4.
line 6 spider IV , vox pathfinder 10, laney lg20r

line 6 ile her tarzda müzik yapabilirsin. özellikle drive konusunda kaliteli olacağını düşünüyorum. üzerinde clean'den metale 4 farklı amfi modeli var.

vox ise daha çok klasik rock,alternatif rock türlerine uygundur ve kendine has,çok orijinal bir tonu vardır.

laney denemişliğim vardı önceden. çok temiz ve güzel clean tonları vardı. overdrive tonlarını da beğenmiştim ama drive yetersizdi. bu amfi denediğimden farklı. yeni amfi modelleri ve farklı equalizer koymuşlar. daha iyi olabilir.

bunları bir yerde bulursan dene bence.bir de roland'ların distortion tonlarına benim gibi bazıları ısınamıyor.
internette kayıtları da dinleyebilirsin.


paul_gilbert | 13 Kasım 2012 Salı 01:35
3.
yardımcı olduğun için teşekkürler.


solopro | 11 Kasım 2012 Pazar 13:36
2.

Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

solopro | 11 Kasım 2012 Pazar 13:35
1.
350 liraya Roland Cube 15 XL var üzerinde over drive, distortion, metal zone gibi efektler mevcut daha çok efekt arıyosan 600 lira gibi bi parayı gözden çıkarıp 20XL alabilirsin üzerinde chorus, flanger, phaser, delay, reverb gibi efektlerde mevcut. efektleri boss tarafından yapılan bu amfinin footswitch özelliği de var yani amfinin üzerinden ayarladığın efektleri ekstradan alacağın bir pedal yardımıyla gitarı çalarken değiştirebilir veya kullanabilirsin


osman74 | 11 Kasım 2012 Pazar 08:38

Anket
RiVa soruyor:
Hangi Akustik Gitarı Almalıyım ?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.