Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ritim Duygusu
arkadaşlar herkes kulağa hoş gelen ritimdir sormayın şarkıyı dinleyin zamanla kendiniz bulursunuz gibi önerilerde bulunuyor da acaba bu şarkıyı dinleyerek ritmi algılama tam nasıl olcak yani dinlerken dikkat etmemiz gereken bir şeyler var mı ? yani müzikteki gitar sesine mi odaklanalım yoksa bütününden mi yakalanıyo bu ritim gibi . bilen birileri yardımcı ola sevabına (yeni başlamış biriyim bilgi almaya çalışıyorum dalga geçecek olan kendi zamanını boşa harcamasın)
30.08.2013 21:54:16, 1763 okunma, 9 cevap, darkhunter yazdı
9.
EciVeciVokke ye katılıyorum. Gitarda nota bilgim yok akorları biliyorum sadece vuruş bilgimde yok ama kendini şarkıya kaptır ritimi kendin buluyorsun başarılar.


HayaleDecen | 8 Eylül 2013 Pazar 16:55
8.


eyvallah birader


darkhunter | 2 Eylül 2013 Pazartesi 15:42
7.
Dostum ritmi algılamayı teorik düşünürsen tamamen matematiksel birşey. Şarkılar müzikal cümlelerden oluşur cümlenin yapısıda bu 4/4 2/4 9/8 3/4 lük diye adlandırdığımız kalıplarla verilir. Oturup kalıpları ezberleyebilirsin karşına çıktığında anlarsın ne olduğunu. Alternatif yol ise kendinin keşfetmesi. Eğer davullu zurnalı bol gitarlı bir şarkı dinliyorsan şarkıda hep bir ritm döner pek boşluk yoktur, burda parçaları algılamaya çalış eğer akor geçişlerini anlayabiliyorsan her akor çalımının içinde eşit sayıda vuruş vardır. Müzisyenler daha güçlü olması için ilk vuruşu aksanlı verirler daha büyüktür basla desteklenmiştir burdan cümlenin girişi anlayabilirsin sonra vuruşları say ve ritmi bul. Eğer çok fazla sus olan şarkılar dinliyorsan enstruman desteği azsa ritm için ozaman boşlukları düşünüp kafanda bölerek ritmi bulabilirsin. Daha sonra gitarını eline alıp elindeki vuruş sayısına göre birazda çalmayı biliyorsan çok rahat bir ritm uydurabilirsin. Tabi ki dinlediğin şarkı çok spesifik bir ritme sahip ise ozaman gitara odaklanıp çalanın hareketlerini algılaman lazım. Uzun lafı bir sürü sayma toplama çıkarma işleminden sonra bulamadığın ritmi bulabilirsin. Zaten bir süre geçtikten sonra hiç uğraşmana gerek kalmadan ritm sana gelecektir, teoriyi bil ama hisset ve vazgeçme.


LoneSoul | 2 Eylül 2013 Pazartesi 14:12
6.


var olanı ortaya çıkarmak ta çaba gerektirir. eğer anasının karnından elinde gitar 4-4 lük ritm atarak doğan birini gördüysen söyle :)


darkhunter | 1 Eylül 2013 Pazar 22:36
5.


eyvallah dinledikçe yavaş yavaş bir şeyler kıpırdıyor gibi , bıkmak yok ...


darkhunter | 1 Eylül 2013 Pazar 22:25
4.
Kardeşim John Petrucci'nin metodlarında görmüştüm;
"Devamlı metronom ile çalışın." diyor.
Metronomdan çıkan "tik-tak" sesleri seni bir raddeden sonra gaza getirir. "tik-tak" sesleri "çal-çal" olur.

Şarkıları istediğin ritim ile çal, istisnalar sırıtır sadece.
Eğer ki cover değil de birebir çalmak istiyorsan dinleyerek çözmen gerek.
Tavsiyem ise dinleyerek çözmendir. Orada burada ritim öğrenerek ilerletemezsin.
Bence dinle, bıkana kadar dinle. Bıkma. Çözersin elbet.


EciVeciVokke | 1 Eylül 2013 Pazar 06:43
3.
varsa vardır yoksa yoktur.


BarışMutlu | 1 Eylül 2013 Pazar 02:03
2.


ritim kalıplarını iyi öğrenmek bu çok önemli anladığım kadarıyla, yardım için teşekkürler :)


darkhunter | 31 Ağustos 2013 Cumartesi 13:59
1.
kulaklığı tak ve kendini vererek şarkılarını dinle.. Zaten belli başlı ritimler var.. Hangisi uygunsa kulağa hoş geliyorsa çal.. Bir şarkı birden fazla ritimlede çalınabilir.. Ritim kalıplarını iyi öğren.. Dediğim gibi belli başlı ritimler var. İyi dinle..


metee | 31 Ağustos 2013 Cumartesi 00:52

Anket
ahmetcan- soruyor:
Hangi Fender Daha İyi ?







Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.