Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Bu Travmayı Atlatabilecek Miyim?
Arkadaşlar yaklaşık 7-8 aydır gitar caliyorum.. Bugün ilk defa bilgisayar kamerasından, gitar çalıp şarkı söylerek videomu çekeyim dedim ki demez olaydım.. Videoyu çekip dinledikten sonra hayattan, şarkıdan, gitardan herşeyden sogudum.. Acaba bu normal midir? Herkeste olan bişey mi? İnsanın kendi sesi kulagina çok mu kötü geliyo? Bi yardim edin..
3.09.2013 18:50:34, 3297 okunma, 32 cevap, ugurlordworld yazdı
32.


Yahu asıl sen atıyorsun, sen bilmeden konuşuyorsun. Bir kere "vocal genişliği" diye bir kavram yok. Ayrıca aynen dediğim gibi oktav sayısı doğuştan kaç tâne geldiyse öldüğünde de o kadardır. Eğitimle yapabileceğin, bu oktavları düzgün kullanmaktır. Ha nereden biliyorsun diyorsun da kendimi bildim bileli canlı müzik yapan insanım, sen ne yaptın yahu? Kendi adına bile konuşamıyorsun, yok bir arkadaşın varmış bilmem ne…

Dipnot: Anlamadığını söyleyen arkadaş, şan eğitimi alırsan varolan oktav/oktavlarını en iyi şekilde kullanmayı öğrenirsin. Bu senin şarkı söylemeyi öğrenmen demektir. Yani bir yerde söylersen falan rezil olmazsın, kendini dinlettirebilirsin. Ses rengi ise olayın değiştiği nokta, kişiye has bir mevzu o, Allah vergisi. Ayrıca ses güzelliği diye bir kavram da yoktur, bir insanın ses rengi kimine göre çok güzel, kimine göre çok kötüdür. En basit örnek Mabel Matiz.


Kintama | 20 Aralık 2013 Cuma 11:43
31.
Pek hoşuma gittiği söylenemez ama rahatsız da olmuyorum şikayet eden de yok :) Alıştım bende kendi sesime bu yüzden sıkıntı da yok :) Başka tavsiye bilemem ama sorun sesine alışana kadar sürecek bundan emin ol :) hayko cepkin bile kendi sesini kaydedip dinleyince rahatsız oluyomuş bu da bi örnek işte herkese sesi farklı geliyo sadece alışmak önemli :)


ByStick | 2 Aralık 2013 Pazartesi 17:17
30.
Hocam peki siz alıştınız mı? Şuan sesiniz hoşunuza gidiyo mu? Hemen hemen hergün sesimi kaydediyorum.. Başka ne tavsiye olabilir?


ugurlordworld | 2 Aralık 2013 Pazartesi 15:00
29.
Öncelikle seni çok iyi anlıyorum bende böyleydim. Şarkı söylerken kendi sesimizi stereo duyarız yani hem dışardan hemde içerden. Örneğin kulaklarınızı tıkayıp konuşun, duyduğunuz ses içte ki sesinizdir. Biz çift ses duyduğumuz için güzel gelebilir fakat kayıt altına aldıktan sonra ses mono olur, yani tek ses. Bize garip gelen de bu kısım. Bunu atlatmak istiyosan önce kendini geliştir her gün çalış ve kendi kayıtlarını sürekli dinle. Hem hatalarını bulacaksın hemde kendi sesine alışacaksın. Kötü veya güzel ses yoktur, kullanılamayan ses vardır. Kendi sesine uygun şarkılar oku. Özetlemek gerekirse çok çalış, kayıtlarını sürekli dinle, sana verilen tavsiyelere kulak ver. Altta arkadaşın dediği gibi atlatamayacaksın evet kimse atlatamadı zaten ama alıştı , sende alıştıktan sonra sesine sorun kalmayacak :)


ByStick | 2 Aralık 2013 Pazartesi 11:42
28.
Gitarı sesime uydurmam gerekmez mi acaba? Yani bazı şarkılar var ince sesle okumak lazim galiba.. O zaman çook komik bir ses cikiyo benden sanırım :)


ugurlordworld | 1 Aralık 2013 Pazar 20:27
27.
Sesini gitarla ve şarkıyla uyumlu hale getir.sesini gitara uydur.herkese kendi sesi başlarda kötü gelir ama zamanla üstesinden gelebilirsin diye düşünüyorum.


heroftheday | 28 Kasım 2013 Perşembe 10:10
26.
Tramvay mı :)) Tramvayı atlatırız travmayı atlatabilirsek :P


ugurlordworld | 27 Kasım 2013 Çarşamba 23:16
25.
atlatamayacaksın


mgdmgd | 27 Kasım 2013 Çarşamba 12:17
24.
abi tramvay diye okudum ne alaka lan diyorum içimden :D ben de 2 senedir çalıyorum, sesimi kaydedip dinlediğimde kim lan bu diyorum. o kadar alakasız geliyor yani. ama profesyonel bi kamerayla kayıt etmeni tavsiye ederim


gitaristt38 | 26 Kasım 2013 Salı 15:50
23.
Hala anlamadım.. Gitar çalarken sesin güzelliği mi daha önemlidir, yoksa oktavları dogru kullanmak mı daha önemlidir..


ugurlordworld | 26 Kasım 2013 Salı 11:55
22.
acaba bunu neye göre söyledin nerden attın onca şan dersleri alan sesin vocal genişliğini açan arkaşım var...oktav doğuştan gelebilir ama sonradan tize de çıklabilir pese de inilebilir doğuştan gelen şey kişinin sesin rengi ve güzelliğidir bilip bilmeden konuşmayın arkdaşlar...


Acoustik | 20 Kasım 2013 Çarşamba 14:31
21.
Yani sesin kötüyse bunun hiçbir çaresi yok mudur?


ugurlordworld | 20 Kasım 2013 Çarşamba 10:38
20.

Oktav artırmak mümkün değildir. Oktav doğuştan gelen bir şeydir. Sâdece sahip olduğun oktavları daha iyi kullanmayı öğrenebilirsin yahut bu konuda gelişebilirsin. Sayısını artıramazsın.


Kintama | 20 Kasım 2013 Çarşamba 04:58
19.

Vallaha bu biraz göreceli bir konu hacı. Mesela bu işlere ilk girdiğimde kime sorduysam "Sesinin senin duyduğun hâliyle kayıttan duyduğun hâli farklıdır…" demişti. Ama bana hiçbir zaman kendi duyduğum hâliyle dinlediğim hâli çok farklı gelmedi. Sâdece sesin derinliği, ekosu ve yüksekliği daha fazla oluyordu kendi duyduğum hâlinde. Bu yüzden buna pek cevap verme imkânı yok, kişiden kişiye değişir herhâlde. Umarım aydınlatabilmişimdir biraz.


Kintama | 20 Kasım 2013 Çarşamba 04:56
18.

Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

Kintama | 20 Kasım 2013 Çarşamba 04:55
17.
İlk gitar çaldığım zamanlardaki kayıtlarım halen duruyor bir onlara bakıyorum bir de bu günkü halime,evet şu anda da mükemmel çalıp söyleyemiyorum belki ama 2 ay sonra 2 yıldır gitar çalıyor olucam ve şarkı söyleyebilme yeteneğimi,ses tonumu ve gücünü çok iyileştirdiğimi düşünüyorum tek yapman gereken çalışmak bazı insanlar sesin kötü diyebilir,bazıları iyi diyebilir,her zaman daha iyisi için çalışmayı bırakmamak önemli :)


sr.Furious | 15 Kasım 2013 Cuma 21:24
16.
Verdiğiniz cevaplar için çok teşekkürler :) İnşallah kendimi çok daha geliştirecem


ugurlordworld | 14 Kasım 2013 Perşembe 19:40
15.
ilk ben söylediğimde kayıt ettiğimde bana çok farklı gelmiştir doğaldır çünkü yüzümüzdeki kemiklerin burunların daha bir sürü noktaya çarpıyor öyle çıkıyo ses ...sonra sesi gittkçe şarkı çala çala geliştirdim.İlk senelerde kesinlikle konservatuar deneme bi bak kendin geliştirmeye çalış sesine göre söyle sonra sesi güçlendirmek oktavını artırmak için alırsın eğitim şimdilik gitarı da bi ilerlet hele......


Acoustik | 13 Kasım 2013 Çarşamba 15:59
14.
Sanıırm sesim güzel degil kabul etmem gerekiyor :) Merak ettigim şey bu canli müzik yapan arkadaşlar kendi seslerini dinlediklerinde nasil tepki veriyor? Yani seslerini begeniyorlar mı yoksa kendilerine de garip geliyor mu?


ugurlordworld | 13 Kasım 2013 Çarşamba 10:58
13.
Öncelikle herkes şarkı söylemek zorunda değil, olmuyorsa söylemeyin. İkinci olarak, evet kayıt alan cihazın kalitesinin belli bir katkısı oluyor. Ama arkadaş bir ses güzelse, güzeldir. Cızırtılı çıkar ama güzeldir. Taş plağa kaydedildiği hâlde günümüzde dinlenilen kaç tâne şarkı var. Sesini arkadaşlarına değil de işi bilen birine dinlet. Ki zâten birileri söylemeden sesin güzel mi değil mi anlayamıyorsan sesini kontrol edemiyorsun demektir. Ayrıca şarkı söylemek ve gitar çalmak farklı olaylar. Sesin güzel çıkmadı diye gitarı bırakmak istemen pek mantıklı değil.


Kintama | 12 Kasım 2013 Salı 18:25
Sayfalar:  [ 1 ]  [2] 

Anket
finallyfree soruyor:
Mor ve Ötesi'nin Dünya Yalan Söylüyor albümü dışında en beğendiğiniz albümü hangisidir?











Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,22 saniye.