Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Bas Gitara Geçmek
merhaba. ben 3 yıl kadar bir süre önce klasik(akustik mi deseydim?) gitara başlamıştım. sanırım istediğim her yerde çalabileceğim için bunu tercih etmiştim. bir süre öğrenip daha sonra elektro gitara geçerim diye düşündüm. ama fark ettim ki elektro gitara geçmek benim için sadece yeni bir gitar almak ve ona alışmak meselesi olacaktı. tarzı klasikten pek farklı değildi çünkü. ben de bas gitara geçmeyi düşündüm çünkü çevremde bas gitar çalan kimse yok ve apayrı bir çalgı. ayrıca müziğin altyapısını oluşturuyor ve basit (tamam belki değil ama diğer gitarlardaki gibi hızlı geçişler, kaydırmalar ve süslemeler yok). fakat bunda da tereddüt ediyorum: 1.tek başıma müzik yapamam bir gruba ihtiyacım var 2.istediğim yerde çalamam elektrik lazım amfi lazım ve 3.daha sonra keşke gitar almasaydım öğrenip bıraksaydım pişmanlığı yaşar mıyım yani niye gitar alıp onca para verdim ki bunda bir şey yokmuş der miyim? bu konuda yardımcı olabilir yada sorularım yanıt verebilirseniz minnettar kalırım.
28.09.2013 21:05:07, 1321 okunma, 5 cevap, -ej- yazdı
5.

Bu cevap forum kurallarına aykırı olduğu için yayından kaldırılmıştır.

gitar triyaki | 2 Ekim 2013 Çarşamba 19:32
4.
akustik bas al istediğin yerde çal hatta duman'ın basçısı Ari'nin bi ukubass'ı vardı ukulele boyutunda bass gitar çokta tatlı duruyodu :)


e.akin | 1 Ekim 2013 Salı 19:55
3.
Marcus Miller Estival Jazz Lugano yu izle bass gitar ile sana biraz fikir verebileceğini zannediyorum...
Bende bassistim ve hiç pişman olmadım...


BassGtrst | 30 Eylül 2013 Pazartesi 23:21
2.


sağol kardeşim yardımcı oldun :)


-ej- | 29 Eylül 2013 Pazar 19:53
1.
1.si elektro gitar klasik-akustik gitardan tamamen farklı bi olaydır. yeni bir gitar ve alışma sürecinden fazlasını gerektirecektir.
2.si bas gitarla neler yapılabildiğini görebilmek için ünlü bas gitaristleri araştır derim, hayal edemiyeceğin müzikleri sadece bas gitarla yapan müzisyenler var. bas gitar konusunda çok yanılgıdasın.
3.sü o kadar farklı bi enstrüman çalmak istiyorsan kanun falan çal yada ukulele falan daha az çalan insan var.
4.sü grupla veya bir mekanda çalacaksan zaten akustik gitar için de amfiye ihtiyacın var kimse kalabalıkta senin tıngırtını duymaz başka türlü (: akustik bas gitarlar da var.
5.si pişmanlık yaşayıp yaşamaman senin isteğine kalmış bir durum. azmedip uğraşıp çalışırsan o aldığın aletin hakkını vererek çalabilirsen pişman olmazsın. ben ne insanlar gördüm 3000 liraya jackson'lar fender'ler alıp çalamayan :D
sağlam bir bütçen yoksa ne elektro'ya gir ne bas'a. bu işten anlıyorsan seni tatmin etcek bişeyler alman en az 2000-2500 liraya mal olcaktır (en az (: )


osman74 | 29 Eylül 2013 Pazar 10:46

Anket
hilmican95 soruyor:
Ucuz Elektro Gitardan Verim Alabilirmiyim?








Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.