Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Şarkıya Duygu Katamıyorum
ARKADAŞLAR SÖYLEDİĞİM ŞARKILARA DUYGU KATAMIYORUM KALBİMİN TAŞLIĞI SÖYLEDİĞİM ŞARKIYA DA YANSIYOR NE YAPABİLİRİM
5.10.2013 23:44:13, 3470 okunma, 10 cevap, 3ayaklıkovboy yazdı
10.
Seni duygulandıran şarkıları dene


denizfeneri34 | 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:35
9.
şarkı söylemenin yetenekle çok alakası var evet ama buradaki yetenek konusu çok farklı anlaşılıyor, yetenekli şarkıcı özellikle 15-20 yaş arasındaki bir şarkıcının yetenekli diye adlandırılması yani şarkıları hızlı öğrenip çok güzel söylemeleri çocukluk yıllarındaki eğilimleri yüzünden rahat bir kişiliğe sahipse çocukken, şarkı söylemeyi seviyor ve şarkıları dikkatli dinliyorsa bu özelliği gelişir ve insanlar farkettiğinde eğitim almamış yetenekli bir şarkıcı olarak ortaya çıkar. Bu ruh meselesini tamamen dışarıda tutuyorum şuan okurken buna dikkat et. Eğer sen şimdi şarkı söylemek istiyorsan ve daha önce yazılmış parçaları duygusuz söylüyorsan bu tamamen senin teknik eksikliğin küçük ayrıntıları görememen sebebiyle olan şeyler. Zaten çok duygusal iyi yazılmış bir şarkıda bütün vurgular bütün notalar tüm ambians o duyguyu yansıtmak için yapılmıştır, senin (kusursuz demiyorum) iyi bir tekniğin ve ayrıntıları duyabileceğin bir kulağın olana kadar birşeyler eksik olacak bunlar geliştiğinde sesin çok çok kötü değilse iyi bir şarkıcı olabilirsin. Ruh kısmından bahsedersek, ruhunu katman gereken yerler senin kendi tarzını ortaya koyacağın yerler, şarkılardaki bu küçük ayrıntılardan bahsetmiştim. Onları kendince söylemen kendi duygunu katman meselesi ruh meselesi, insanları yakalayanda bu insanların seni dinleyince şaşırmasının etkilenmesinin sebebi bu farkına varamadıkları bir fark ve insanları heyecanlandırıyor bu. Kalbim taş gibi diyorsan bunu yapamazsın kendi şarkılarını insanları etkileyecek biçimde yazamasın ama çok güzel şarkı söyleyebilirsin


LoneSoul | 7 Ekim 2013 Pazartesi 21:17
8.
bence bu durum yetenekle ilgili.istediğin kadar nota,ölçü bil..enstrumanını adeta "konuşuyor" gibi çal.yeteneğin yoksa. şarkıya duygu veremessin...çok iyi enstruman çalabilirsin,bu da ayrı bir yetenektir.bu yeteneğe sahip olabilirsin,ama her enstruman çalanın,şarkı söyleme yeteneğine sahip olması beklenemez..dolasıyla,eğer şarkıya duygu katamadığını düşünüyorsan.sadece çalmakla yetin...


yurt-seven07 | 7 Ekim 2013 Pazartesi 17:07
7.
Bu soruyu yanıtlamak şu durumda çok da kolay değil çünkü enstrümanını, seviyeni, tarzını bilmem gerekiyor. Başlangıç seviyesinde olduğunu, enstrümanının gitar olduğunu ve pop tarzı şarkılar söylediğini farz edeyim. Bu durumlar senin için geçerliyse ve şarkı çalıp söylemeye devam etmek istiyorsan kısaca şunları gidermelisin. Öncelikle nasıl müzik yapıyorsan yap metronomun kusursuz olmalı. Ritm kaçırma vs. problemlerini bu sayede halledebilirsin. Bunun yanında farklı parçalar çalmayı deneyerek farklı ritmler öğrenip bunları da geliştirmelisin. Şarkıyı çalmadan önce hangi ritmi atman gerektiğini düşünerek ve bunu parçada zar zor uygulamaya çalışırsan tabi ki duygu falan hep havada kalacaktır. Ayrıca arpej gitarın vazgeçilmezidir ve ne yazık ki yeni başlayanlara ritm atmak kadar kolay gelmiyor. Solo da aynı şekilde. Arpej ve solo için sınırsız alıştırmalar var. İster basılı bir kaynak alıp bunun üzerinden kendini geliştirmeyi deneyebilirsin, istersen de bilgisayarın ve internetin nimetlerini kullanarak. Bu sayede tab ve nota okumayı da çözmüş olacaksın. Bu yazdıklarım başlangıç seviyesini atlamana yarar.


aloneman_16 | 7 Ekim 2013 Pazartesi 16:50
6.
Peki enstürmanıma hakim olmak için ne gibi çalışmalar yapmalıyım


3ayaklıkovboy | 7 Ekim 2013 Pazartesi 13:01
5.


Büyük ölçüde kalkar, gerisi sesine kalmış.


aloneman_16 | 7 Ekim 2013 Pazartesi 00:24
4.
alone evet haklısın enstrümanıma yeteri kadar hakim olamıyorum enstürmanıma tam hakim olduğum zaman bu sorunum ortadan kalkar mı?


3ayaklıkovboy | 6 Ekim 2013 Pazar 22:53
3.
Şarkıya duygu katmak demek romantik bir şekilde söylemek demek değildir ki, parçayı asi bir şekilde söylediğinde de duygu katmış olursun. Bence sıkıntın kalbinin taşlığında değil, o işin bahanesi gibi geldi. Bana kalırsa problem ya doğru tarzını bulamamışsın ya da seni duygulu söylemekten alıkoyan çevresel faktörler var. Mesela enstrümanına yeterince hakim olmama durumu olabilir.


aloneman_16 | 6 Ekim 2013 Pazar 18:40
2.
ruhun odun o zaman birader bırak duygulu parçaları metal kedikesen stayla falan çal


A3rman | 6 Ekim 2013 Pazar 12:14
1.
Soğuk kanlılıkla söyle git elektro gitar al metal çalıp söyle brutalde yaparsın o taşlılıkla tamamdır işte :D


CanFx | 6 Ekim 2013 Pazar 00:32

Anket
barisakarsu1979 soruyor:
Barış Akarsu'nun en çok dinlediğiniz şarkısı?












Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.