Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Sesimi Nasıl Geliştirebiliri Myada Eğitebilirim ?
Lütfen şan dersi al falan demeyino kadar paramyok :D elektro gitar çalıyorum birde vokal olmak istiyorum grup kurucam herekz hazır fakat vokal yok .
26.11.2013 00:00:49, 3030 okunma, 3 cevap, acromanius45 yazdı
3.
Arkadaşında dediği gibi egzersiz şart ve akorları kalından inceye doğru sesinle taklit et ama şuda bir gerçek herkes vokal yapabilir diye bişey yok.sen iyce dene uğraş,ama olmuyosa yapacak bişe yok gitara devam et.


heroftheday | 28 Kasım 2013 Perşembe 10:13
2.
Sevgili dostlar şarkı söylemek gerçekten zor bir iştir. Zor olması da insan sesinin bir enstruman gibi kullanılmasından ileri gelir. Nasıl ki bir müzik aletini çalmak için senelerimizi veriyorsak, bu iş içinde en az o kadar zaman lazımdır.
Şarkı söylemek için belirli kurallar vardır; Ritmden çıkmamak, şarkı içinde detone-sürtone olmamak, Düzgün nefes almak bunlar gibi bir çok şeyin yanında şarkı söylemek isteyen arkadaşlarımızın en çok zorlandığı ise tonu bulamamaktır. Elektro gitar çaldığını söylemişsin ve sesleri artık tanıyor olmalısın. Ayrıca bir müzik aletini çaldığın için gene ritm problemini aşmışsın demektir. Sana önerim gitarda çaldığın nota ve akorları ağzınla taklit etmen. Ses geliştirmek konusuna değindiğin için zaten şarkı söylediğini varsayıyorum. Nefes egzersizleri ile başla diyafram çalıştır. akabinde kalın notalardan başla ince notalara doğru sesini ısıt. Lambur lumbur şarkı söylenmez. Youtube'da falan bir sürü egzersiz videosu bulabilirsin. Olmadı uzman tv'de kesin vardır. Sesinin de bir müzik aleti olduğunu ve şarkı söylemek için hem fiziksel olarak hemde manevi olarak hazır olman gerektiğini unutma. Kolay gelsin şimdiden başarılar.


Vedat Özkaya | 26 Kasım 2013 Salı 13:02
1.
dostum ses geliştirmek eğitim olmadan gerçekten zor sesine yön vermek tonunu tutturmak vs bende ugrasıyorum o işle ilk günden bugüne baya gelişme kaydettim ama kesin bi çözümü varmı bilmiyorum farklı ezgilerdeki farklı tonlardaki sarkıyı calıp söylemek çok iyi bi alıştırma ama bu sana çok sey katar biraz zevkinin dışına çıkarsın belki ama ufkun genişler hemde dinlediğin sanatcının bi ses oyununu calıp kendi sesine uyarlayabilir ve geliştirebilirsin yani şöyle benim mikrofonlarım dandik oldugu için hiç o denli bi kayıt koymasamda cem karacanın ses ddası tonlamalarının nerdeyse aynısını yapabiliyorum dediğim gibi çok sarkı dinlemek ve dikkatli dinlemek tabi ve çok şarkı söylemek bence benim fikrim budur daha profesyonel arkadaslar daha iyi fikirler tabiki verir eminim


B2VRL | 26 Kasım 2013 Salı 00:34

Anket
adrikaan soruyor:
gitarda en basit akor hangisi













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.