Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Elektro Klasik Gitar Sap Ayarı.
Arkadaşlar merhaba. İbanez g5ec elektro klasik gitarım var. Gitarın orta boşlugunda alyan anahtar ile yapılan ayar var. Bu ayar ne işe yarar bi bilginiz var mı?
28.11.2013 10:19:09, 911 okunma, 3 cevap, gitaristdoğukan yazdı
3.
Dediğiniz üzere ellemiyorum o zaman. Çok teşekkür ederım cevap yazdığınız için.. Selamlar


gitaristdoğukan | 6 Aralık 2013 Cuma 15:44
2.
sakin ama sakin o alyanli vidayi cevirme.O alyanli vidanin arkasinda gitarin sapi uzunlugunda bir somun vardir.Sapin icinden dogru yani.Bu vidayi cevirerek sapin egimini ayarlarsin,tel degistirirken o ayarin ellenmesine gerek yok,ister 0.09 kullan,ister 0.12 kullan,onemli olan o sapin gitarin govdesinde ucuna giden egimi,yani birinci perde ve asagi yukari 15nci perdenin saptan tele olan mesafe esit olsun.Dikkat edersen 7 veya 8nci perdede o mesafe biraz fazla olur.Bu ayari cekmek cok hassas istir ve gitarin sesi guzel cikiyorsa hic elleme,hayir iyi degil diyorsanda anlayan birine gotur cunku o alyanli vidayi cok az ,yani bir ceyrek sekilde cevirdigin zaman bile gitarin sapini kirma ihtimali cok buyuk.Bu yuzden ayar cekmek genellikle 1 hafta 10 gun surer,cok az cevirirsin ven sonra 2-3 gun gitar yatar,tahtanin egimi oturur.Ben sahsen,kendim cok gitar restore ve tamiri yapiyorum(yaklasik 15 senedir) ve tecrubem bana birsey ogrettiyse oda o konuda cok dikkatli olmakdir.Umarim soruna cevap verebilmisizdir ve herhangi bir konuda tavsiyeye ihtiyacin olursa yardimci olmaya calisirim.
Slm Mrt


MuratEvren | 29 Kasım 2013 Cuma 00:17
1.
klasik gitardada zannımca aynı işe yarar ama elekro gitarlarda genel olarak basit anlamda gitarın sapını sıkarsan arkaya doğru gevşetirsen tellerin gerginliğiyle öne doğru sapı kaydırmaktır. sap ayarı gitariste ve gitara takılan tele göre ayarlanır tellerin kalınlığına göre tellerin klavyeye yakınlığını tam olarak ayarlamak gerekir mantık bu şekilde işliyor... ancak klasik gitarda ilk defa duyuyorum. kalasik gitarlarla işim olmadığı için duymamış olmam muhtemel


swp | 28 Kasım 2013 Perşembe 20:39

Anket
emrexc soruyor:
Türkiye'nin Bir Numaralı Sesi?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.