Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Akustik Gitar Telleri Hakkında Okursanız Sevinirim.

Arkadaşlar gitar telleri hakkında bir şey sormak istiyorum. Akustik gitarımın tellerini 1 hafta içerisinde 2 kez değiştirmek zorunda kaldım. Taktığım ilk takım tel Rotosound markasının 010 telleri bugün taktığım teller ise D'Addario markasının 010 telleri. Bu iki teldede yaşadığım sorun özellikle e ve B tellerinin yaklaşık 2 saat çaldıktan renklerinin solup bronza dönmesi ve gitarın sesini ciddi şekilde etkilemesi. Bu ikisi de kaliteli markalar özellikle aranızda D'Addario kullanan çok kişi vardır. Böyle bir durumla karşılaşan başka birisi varmı. Neden kaynaklanıyor olabilir sizce?

7.01.2014 23:36:29, 728 okunma, 4 cevap, alphacarackter yazdı
4.


Perdelerde ve sapta hiçbir sorun yok. Bence tellerin hemen renk değiştirmesi enteresan ilk defa başıma geldi. Bugün tekrar Fender takıcam.


alphacarackter | 8 Ocak 2014 Çarşamba 13:17
3.
yeni telin renk değişimiyle alakalı bir ses değişimi olmaz valla hocam çok enteresan bir olay ben sürekli dadario kullanırım tel olarak arada elektroya ernie ball taktığımda oluyor ama olay renk değişimi yeni tellere bir ses farkı yaratmaz + cızırtı faln varsa perde ve sap ayarı dahi bu olaya etki edebiliyor sap ayarın düzgünmü ve perdelerde bir erime varmı dediğin tellerin olduğu kısımlarda ben 6 aya varmadan hep gitarları bir kontrol ettiriyorum. yani 2 farklı marka aynı sıkıntıyı çıkarıyorsa olay biraz daha derin olabilir.bu arada yazdığım yazıyı bi daha okursan gitarının akord kaçırdığını değilde tellerin esneyerek akordun bozulduğunu anlattım o konuda da bir yanlış anlama olmadığın belirtmek isterim. iyi günler...


swp | 8 Ocak 2014 Çarşamba 12:26
2.


Cevabın için teşekkür ederim fakat yanlış anlamışsın. Akord kaçırma problemi yok bi süre süre çaldıktan sonra akordunu yapıyorum zaten. Sadece 2 saat içinde ince Mİ ve Sİ tellerinin rengi çelik renginden bronza dönüyor. Hem çalımı etkiliyor parmaklar kaymıyor üstünde hem de sesi etkiliyor hafif cızırtılı bir ses çıkıyor. Şimdiye kadar Ernie Ball ve Fenderin tellerinde böyle bir sorun yaşamadım.


alphacarackter | 8 Ocak 2014 Çarşamba 11:50
1.
kardeşim metal bir telle uğraşıyorsun klasikteki kadar akord oturtma problemi olmasada gitara telleri takıp sonrasında akortları 2-3 defa yaptıktan sonra bi 10-12 saat bekle sonra bir çal bu olayı başka forumlarda arayarak da görebilirsin zaten gitarı 10-12 saat sonra eline aldığında akortların gittiğini göreceksin tekrar akord yap tellerin renk değişimi yeni tellerde sese etki etmez sen takar takmaz çalarsan akort kaçırdığı için sesleri değişiyor dediğim gibi beklersen zaten sesin düzeldiğini göreceksin olayın açıklamasıda şu teller yapıldıktan sonra belli bir dirence maruz kalmadığı için esnerler senin akordunda bu nedenle belli süre sürekli bozulur esneme payı normale geldiğinde senin sorununda çözülecektir. çünki yıllardır D'Addario kullanırım hiç sıkıntım olmadı....


swp | 8 Ocak 2014 Çarşamba 10:41

Anket
Taner_Arslan soruyor:
Müzisyenlerin Çoğunluğunun Duygusal Olduğuna İnanıyor musunuz?







Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,19 saniye.