Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Elektro Gitar Önerisi
Arkadaşlar elektro gitar almaya karar verdim bütçem gitar+amfi olmak üzere 900 tl.. Soft rock seviyorum genelde fender squier öneriyorlar ama emin olmak istedim sizin önerdiğiniz bu bütçede ve beni uzun yıllar götürebilecek bir elektro var mıdır? Şimdiden teşekkürler..

12.01.2014 03:46:32, 2276 okunma, 6 cevap, Fan 'ea' yazdı
6.
Merhaba arkadaşlar ben ibanez art80-mbz almıştım ama gitarla ilgili sıkıntı yaşadığımdan degistirmek için iade ettim. Şuanda yerine Ibanez RG350 MZ düşünüyorum. Bu arada gitar eğitimim yok yeni başlıyorum. Sizce Gitar seçimim nasil ve oneride bulunursaniz sevinirim.


mcanercicek | 22 Temmuz 2014 Salı 23:45
5.


Kardeşim dediklerine katılıyorum benim karşı çıktığım single manyetigin distortionda iyi işler yapacağı. Farz edelim ki arkadaş soft rock'tan vazgeçti thrash metale döndü. Squier strat.la bir megadeth şarkısı oldukça ilginç olurdu heralde. Ama elbette single daha iyidir yada humbucker daha iyidir diye bir genelleme yapılamaz. Zevk meselesi sonuçta

Ve bana her sorana söylediğim ve senin de burada belirttiğin gibi, deneme fırsatınız varsa asla denemeden gitar almayın


rock_in_life | 14 Ocak 2014 Salı 15:47
4.
şimdi bu olayda bence gidip denemenle alakalı bir şey gidip alırsın sağlam tonları olur hoşuna gitmez böyle bak arkadaşlar yok single yok hambuker kavgası ediyorlar benim tavsiyem gitarı denemen sevdiğin tonu bulduğun gitarı alman yok işte hambuker çok sertte soft rock yapılmazda falan bırak aga böyle muhabbetleri sallama sert gelirse eqo ayarını biraz değiştirirsin bu zor değil çok pro olunca bu olaylar biraz anlam kazanıyor başlangıçta beğendiğin gitarı al ben uzun süre s-s-s dizilimi olan strat kullandım gitar çalmayı onun üstünde geliştirdim sonra strat sevdasıyla fender aldım ama tonlar yetmedi gittim dimarzio single hambuker taktım baktım oda tatmin etmiyor sonra gittim gitarı değiştirdim şimdi h-s-h bir ibanez kullanıyorum sonra fark ettim olay senin hoşnutluğunla alakalı kim ne derse desin sen tonlarını sesini kendi tatminine göre çalarsın...ondan git bütcene göre gitarları dene ondan sonra ona göre kombine et benim her zaman dediğim şey elindeki gitara değil çalan adama bakacaksın çünki gibson al adam gibi çalamassan gibson almış olursun babalar gibi çalmış olmassın. hadi kolay gelsin...


swp | 14 Ocak 2014 Salı 11:03
3.


Teoriden yürümüyorum zaten. Squier'in neredeyse bütün modellerini denedim clean'da da distortion da da overdrive da da. Ayrıca single manyetik konusunda da hayli tecrübeliyim şu anda kullanmakta bulunduğum render american special telecaster ve eski gitarim american standart strat sayesinde. Dediğin gibi jackson, ibanez vs. Denemişsen farketmişsindir ki single manyetige ne yaparsan yap distortion'da humbucker'ın performansına asla ulaşamıyor. (Di marzio'nun falan single görünümlü humbecker'ları var o ayrı ama onlar da squier ayarında bir gitarla aynı fiyatta)

Yani diyeceğim odur ki lütfen emin olmadığımız konularda insanları yanlış yönlendirmeyelim

Not : evet bende fenderinden esp'sine, gibson'ından jackson'ına godin'inden prs'sine pek çok gitar denedim

Herkese saygılar :)


rock_in_life | 13 Ocak 2014 Pazartesi 20:13
2.
yanılıyorsun dostum :) SSS squier stratla distortion'ın neler yapabildiği hakkında hiç bir fikrin olmadığını düşünüyorum :) bu işler teoriden yürümez :)
önerilere gelince, ben ibanez, jackson, epiphone, cort, squier vs. birçok marka gitarı denedim şahsen. uzun yıllar götürcek "gitar+amfi" setine 900 lira vererek sahip olamazsın önce bunun farkına var :) hele €1=3tl iken :)
squier affinity tele/strat (ben hayranlığımdan dolayı tele öneririm) 750 lira civarında olması lazım. bu senin işini birkaç yıl görebilecek bi gitar.
amfi olarak da Roland Cube 20 XL öneririm, gerek sesiyle, gerek efektleriyle seni memnun edecek bir amfidir. ayrıca footswitch kullanabilirsin bu amfiyle. ne yazık ki bu amfi de şu anda 700 lira civarında.

bu iki ürünün sana maliyeti toplamda 1500 lira civarında olacaktır.


osman74 | 13 Ocak 2014 Pazartesi 02:25
1.
Eğer distortion isteyen parçalara kesinlikle yönelmem diyorsanız squier olabilir. Ama tarz olarak tam olarak oturtmadıysanız en azından 1 humbucker içeren bir gitar almanızı tavsiye ederim. Bilindiği üzere squier'ler genelde s-s-s yada s-s dizlimli olurlar. Ama kesin olarak soft rock vb. Yumuşak tarzlar üzerinden yürümek istiyorsanız squier mantıklı bir seçim olabilir


rock_in_life | 12 Ocak 2014 Pazar 19:15

Anket
gokayyil soruyor:
Kaan Tangöze?(Küçük Bir Test)











Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.