Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Amfi Ayarları Hakkında
Merhaba arkadaşlar,

Size iki sorum olacak. Yakın zamanda bir akustik gitar amfisi aldım. Ayarlarda Volume,Lo,Mıd ve Hı ayarları var. Bunlar elektro kıyasla şu ayarlara eşit midir? (Volume=Volume, Lo=Bass, Mıd=Mıd,Hı=Treble)
İkinci sorum ise şu: Elektro gitar amfi ayarlarında 0' dan 10' a kadar değerler vardır. Akustik gitar amfisinde ise eksi 5'ten başlayıp, artı 5'te bitiyor. Yani burada eksi 5 elektro gitar amfisindeki 0' a eşit mi oluyor?

Yardım edecek olanlara şimdiden teşekkürler.

21.01.2014 12:12:54, 1088 okunma, 4 cevap, Ümit3434 yazdı
4.


Tekrar teşekkür ederim. Senin sayesinde açıklığa kavuştu :)


Ümit3434 | 23 Ocak 2014 Perşembe 16:01
3.
rica ederim kardeşim. ve soruna gelince iki olayı bir biriyle karşılaştırmak biraz farklı bir olay neden bunu sorduğunu hiç anlamadım ama bir amfi akustik sesler için tasarlanmış diğeri ise sesi oluşturmak için tasarlanmıştır. + denesen de arada bir kat farkı bulamassız çünki olay sadece sesin senin örneğindeki basın azalması ve çoğalması olur sen akustik amfide 0 da gitarın kendi tonu olan bass sesini alırısın ama elektroda bası 0 getirirsen sadece manyetiklerin karakteri kadar bir ton alırsın arada fark var akustikte ses şekil vermek elekro amfisinde olay oluşturmaktır. inşallah anlarsın... ve amfi ayarlarında bir kesinlik yoktur hiç bir zaman tonları kendin deneyerek bulmalısın türk kaynaklarda ne kadar var bilmiyorum ama yabancı kaynaklarda bu konuda baya aydınlatıcı bilgiler var akustik amfi ayarlarının aynısını elektro gitar amfisi için yaparsan çok abuk subuk bir ses alabilirsin yukarda nedeninden de bahsettim.kolay gelsin...


swp | 23 Ocak 2014 Perşembe 15:37
2.


Bilgilendirmen için teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak. O zaman elektro gitar amfisindeki bir değer akustik gitar amfisinin iki katı mı oluyor? (Örneğin elektroda bass 6 iken akutikte 3 mü olmalıdır?)


Ümit3434 | 23 Ocak 2014 Perşembe 14:08
1.
kardeşim hi: bass lo:treble dir onun dışında eksi 5 ten başlayıp artı 5 gitmeside akustik gitarlarda veya çıplak sesi olan yani akustik olarak ses veren enstrumanların bir tınısı vardır biz bu sesleri eşik altından veya belli bölgelerden ses alıcı manyetiklerle sesin düzgün ve güçlü frekans verdiği yerlerden alarak kayıt veya mixin sistemlerine bağlamak için kullanıtız bu -5 +5 olayıda çıplak olan tonun tizinin basının vede midd seslerinin azaltıp artırman içindir elekro gitarlada farklıdır direk manyetiklerden alındığı için ses amfide oluşur ama akustiklerde oluşan ses toplanır.zaten fark ettiysen bu +5 -5 olayına benzer bir şeyde gitarın üstündeki eqolaizerde vardır.ondada bir eksi birde artı kısım vardır olay aynı oluşan sesi çıkışa gönderirken istediğin şekle getirmen içindir...0 a getirdiğinde gitarı amfiye bağlı olmadan aldığın sesin aynısını alırsın...


swp | 22 Ocak 2014 Çarşamba 13:45

Anket
paramore_35 soruyor:
HIM'ın en iyi şarkısı nedir?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,28 saniye.