Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Gitar Çalma Tekniği
Arkadaşlar...

Aşağıda linkini vereceğim parçayı arkadaş çalarken solo demiş ama sanki bazı yerlerde arpej de yapmış gibi geldi bana. Bunu siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Solo çalarken aralarda arpej yapılabilr mi? Malum bizimkisi acemilik. Ustaların görüşünü almak istedim.

Link: http://www.youtube.com/watch?v=2J4CxMD3l-Q

12.02.2014 20:50:39, 1390 okunma, 8 cevap, azimli35 yazdı
8.


Teşekkür ederim kardeşim. Aradığım cevap buydu. sağlıklı günler dilerim



azimli35 | 19 Şubat 2014 Çarşamba 21:42
7.
Polifoni de deniyor buna çok hoş bir sistem yani şarkıda kullandığın akorlarla arpeji ve üstüne ezgiyi çalıyorsun bas gitar gibi düşünüp şarkının altyapısı normal solo gibi boş kalmıyor. Bakınız : Tamer Zeynioglu , Burak Canözer . youtube kanalları çok sağlamdır ve burak canözer derste vermektedir kanalı üzerinden.


Moko! | 17 Şubat 2014 Pazartesi 23:35
6.
pekala ben sorayım peki besteci aynı zamanda icracıysa nasıl olcak ?


swp | 14 Şubat 2014 Cuma 13:20
5.
Arkadaşlar ilginiz için teşekkür ediyorum. Ben olayı şu şekilde anlıyorum. Besteci solo olarak notaları yazıyor. İcra eden ise bunun üzerine kendine göre bir takım süslemeler yaıpyor. Zira aynı parçayı farklı kişilerden farklı farklı dinleyebilirsiniz. Bir de şu var, bir eser sadece bestecinin yazdığı şekilde çalınsa biraz yavan oluyor gibi. Acaba yanılıyor muyum?


azimli35 | 14 Şubat 2014 Cuma 13:09
4.
özet olarak temel kuralları vardır çalarken ses uyumu normal akord düzenindeki seslerden farklı basarsan sırıtır ancak bu iş için temel kavramları yedikten sonra üstüne istediğini sen eklersin. bknz: selim ışık gitar derslerinde şunu der :" müzik kurallarını bildikten sonra kuralsız hareket edebildiğin bir dünyadır" yani once cin olmadan çarpamamak muhabbeti gibi öncelikle temel kavramları ve nota bilgisinden sonra bunları kendin istediğin gibi yaparsın ancak ne var bunları izleyerek taklit edebilirsin buda taklit ettiğin kadar birşeyler yapabilme imkanı verir ve bu çerçevenin dışına çıkamassın genel hatlarıyla olay böyle kırıcı bir şey yazdıysam affola ancak bazı şeyleri net olarak belirtmek için belli terimler kullandım...


swp | 14 Şubat 2014 Cuma 08:46
3.
fingerstyle denen tarzdan aslında bu,sungha jung,igor presnyakov gibi isimlere de bak tam olarak aradığın oysa ismi fingerstyle,fingerpickingler de var tabi yanı sıra.

Tabi solo ve arpej kavramı dediğin zaman klasik müzikte girer devreye ama sen normal bir şarkının (pop,rock vesaire) soloyla karışık arpejli çalmaya fingerstyle deniyor yani özet olarak,anlatamadım bir lanet şeyi!


sr.Furious | 13 Şubat 2014 Perşembe 16:23
2.


Yani bunun bir kuralı yok. Kişi kendine göre bir teknikle çalıyor diyorsunuz. Doğru mu anlamışım?



azimli35 | 13 Şubat 2014 Perşembe 13:23
1.
o zaten arpej çalıyor bazı yerlerde solo ile süslüyor.. olay gitar hakimiyeti ve tekniklerin iyi oturmasıyla alakalı


swp | 12 Şubat 2014 Çarşamba 22:24

Anket
Oyuncu6 soruyor:
Cort Kx5 Bloody Electro Gitar Sizce ?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.