Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Gitar İşini İlerletmek
Merhaba canlar,

Öncelikle uzun bir yazı olabilir ancak müzik işine gönül vermiş, tecrübeli birkaç kişiden yardım almam gerek. Forumdan başka çarem yok umarım okuyupta boş geçmezsiniz :)

1 yıl kadar süre oldu sanırsam gitar ile uğraşalı. Maalesef hiçbir profesyonel eğitim alamadım, halen de alamıyorum. Şu an gitar durumum da ses durumum da kendi kendime oluşturduğum tecrübelere dayalı ancak bu bir yere kadar yetiyor.

Am,G,F,E,Em,D,Dm,Bm gibi akorları gayet net basıyorum ve geçişlerim çok iyi. Bareyle hiç uğraşmamıştım bu aralar ona ağırlık vermeye başladım. Akor eksiklerim var, akorlar arasında nasıl bir bağlantı var çözmeye çalışıyorum. Mesela youtubede bir videoda Em - Am şeklinde başlayan bir parçayı (bu akorların isimlerini bilmiyorum) 5.perdeden Am - 3. Perdeden em yaparak başladı. Bunu denedim başka şarkılarda da gayet iyi ses verdi. F yi C yi Am Em yi buldum fakat G , Dm gibi akorları bulamadım. Mustafa Ceceli - Aman şarkısına akor çıkarttım Am-Em li akorlardan Bm ile başlayan bir şekilde, transpoze galiba bunun ismi. Bu konuda beni aydınlığa ulaştıracak var mı ? :)

Bir de mesela şu videonun ilk 25 saniyesi çok hoşuma gidiyor ;
http://www.youtube.com/watch?v=uTiMW-MasFU

Bunun gibi çalmam için ne yapmam lazım ? Arpej ve ritimler ile çalıyorum ama bu çok farklı geldi.

Kendi kendime nereye kadar ilerletebilirim bilmiyorum, kurslar benim maddi durumumu çok aşıyor.
Yardımlarınız gerekli tecrübeli arkadaşlar, vakit ayırıp okuduysanız çok teşekkür ederim. Cevaplarınızı bekliyorum :)

İyi akşamlar

13.02.2014 18:09:26, 1164 okunma, 4 cevap, Ruvale yazdı
4.
bende de aynı sıkıntılar vardı hemen hemen açtım selim ışığın derslerini baştan başladım bazı konuları bilsemde sabırla izledim ve nota bilgim eskiye nazaran daha çok gelişti akor bağlantılarını da söktüm bence sende selim ışık derslerinden faydalan çok yararlı olacaktır


Ziylaz | 14 Şubat 2014 Cuma 21:21
3.
Gitarteknikleri.com iyi bir site oradaki eğitim videolarına bakabilirsin ve Selim Işık gitar dersleri de gelişmende faydalı olacaktır.


Jokish | 14 Şubat 2014 Cuma 14:14
2.


Öncelikle ilginiz için teşekkürler,

Müzik kulağıma güveniyorum bi şarkıyı ilk denememde solosunu çıkartabiliyorum çok rahat bir şekilde, yakın çevremde sesimin iyi olduğunu söylüyor şu an üniversite hazırlığındayım müzikle üniversitede ciddi olarak ilgileneceğim bunun için yeterli temeli hazırlamaya çalışıyorum :)

Şu an çalışma olarak yapabileceklerim neler ? Net üzerinden video olarak tavsiyeleriniz var mı ?


Ruvale | 14 Şubat 2014 Cuma 00:53
1.
Merhaba, kendi kendine temel şeyleri öğrenmen gerçekten önemli çünkü kurslarda hızlı gidilip erken duraklanabiliyor yani hızlı bir şekilde akorlar öğretilip, şarkılara geçiliyor en azından benim çevremde bulunan gitar kursları bu yönde.Kendi kendine temel oluşturmak yavaş ilerlemene fakat sağlam bir kulak oluşturmana fayda sağlar.Bende ilk 5-6 ay eski bir gitaristten dersler almıştım sonrasını kendi çapımda ilerlettim yani doğru yoldasın. Müzik kulak işidir yani kulağını zamanında geliştiremediysen ve kız tavlama sanatlarında okuyup da başladıysan ki öyle değilsin kısa sürede patlardın niye gitmiyor daha :(( diye. Bareli akorları pekiştirmelisin, bareli-baresiz akorlar arasında geçişlerin iyi olmalı.Daha sonra gamlar üzerinde çalışmalısın yani soloya ağırlık vermelisin ki zamanı gelince bunu anlarsın.Şarkı aralarında hoş süslemeler yapmaya başlarsın böyle böyle geliştirirsin kendini. Eklediğin videoya gelecek olursak, çalışmanla doğru orantılı olarak biraz daha zaman var :) Akorlar geçişlerini ve aynı zamanda arpej de kullanırken sağ elin ile sol elin arasında o uyumu yakalamalısın. Zamanla bunlar oturur zaten ve daha iyilerini doğaçlama yapabilirsin.


Jokish | 14 Şubat 2014 Cuma 00:16

Anket
!!!Guitarist!!! soruyor:
ilk alıncak gitarın fıyatı ne kadar olmalı?












Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,25 saniye.