Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Yaramaz Serçe Parmak!
genelde yaşanan bir sorun ama ne ettiysem olmuyor.bare basarken serçe parmağımın alt eklemi düzeliyor,tüm yük üstteki ekleme biniyor.zaten yüzük ve serçe parmağımı birbirinden bağımsız hareket ettiremediğim için 5 sn. Sonra serçe parmak durumu yüzünden ikisinin de kökleri ağrıyor.gitarım ucuz bir klasik gitar ve teller klavyeye uzak buna rağmen cızırtısı da var.baskı uygulamam gerektiği için baş ve işaret parmağı da bitiyor.bunların üstüne bir de temiz ses alamayınca moral yerle bir oluyor.başta gitarımdaki çalım zorluğuna bağlamıştım,ama serçe parmağımın böyle alışmasından korkuyorum.lütfen yardım edin. .
16.02.2014 16:01:24, 1234 okunma, 7 cevap, Patavatsız yazdı
7.
zahmet edip yorum yazan herkese teşekkürler.bu yaz para ayarlayıp akustik gitar edinme planlarim var zaten.üniversite yurdundayım.oda arkadaşım 4 ay gitar dersi almış,postaci ve caddelerde rüzgarı güç bela öğrenmiş.çıkarttığım her çatlak seste bilmişlik yapıp benimle dalga geçtiği için oda boş olduğu zamanlarda çalışabiliyorum.yan odadaki adamla da aram iyi değil.rahatsız olmadığı halde şikayet ediyor,arpej çalışsam bile gürültü diyor.haftada 1 1,5 saatte anca bu kadar oluyor,napayım.özel ders hiç almadım,18 yaşında başladım gitara.sadece bir arkadaşım tutmayı öğretti o kadar.bareyi yanlış öğrendim,işaret parmağım klavyeden yukarı taşıyor.toparlamaya çalışıyorum.yanlış öğrenileni düzeltmek zor,benden iyi bilirsiniz.amatör olarak olumlu-olumsuz her yoruma açığım.ama yıkıcı yorumlar yapmak yanlış,heves kırabilir.ama benim hevesim pek kırılacak gibi değil,üzgünüm.durmak yok.ya olacak,ya olacak.


Patavatsız | 17 Mart 2014 Pazartesi 01:33
6.
Öncelikle nothing else matters için sünger bob kardeşimin yaptığı yoruma direk katılıyorum. sonrasında da sessiz yol nickli kardeşimide usluplu ve düzgün konuşmaya davet ediyorum. patavatsızğın ne olduğunu senden öğrenecek değilim birinci konu ikincisi de sertifikalı bir gitar hocasıyım ve bir çok öğrencim oldu ordaki 3-4 ay olayından önce bare olayı ve gitarla ne kadar uğraştığını sordum fark edersen amaç 0 dan başlayan bir adamın iyi çalışma ile 3-4 aydan önce bare basamayacak olmasını anlatmaktı.ve dediğim gibi bu işle uğraştığım içinde en erken 0 bir gitar öğrencisinin bare basma olayı 3. aydan sonradır.


swp | 10 Mart 2014 Pazartesi 19:49
5.


Patavatsızlığın lüzmu yok.
Demek istediğim insan 3-4 ayda bırak bareyi bir sürü teknik öğrenerek parçalar çalabilir
NEM çok güzel bir örnektir buna. Bir çok teknik vardır. Pull off dan tut 4 lü tel çekmeye kadar.. Dediğin gibi. İnsan 3-4 ayda bu seviyeye gelebilir. Bu seviyedeki bir insan da şarkı boyunca hep bare basmak gereken şarkıları da kolaylıkla çalabilecek konumda olur zaten.
Anlayıp yorum yapın lütfen ;)



sessizyol | 10 Mart 2014 Pazartesi 00:38
4.
Basit bi çözümü var o başta herkeze salakca gelen egzersizleri fazla yapmamışın onların önemi büyük. bende gitarda 2. 3. haftamda korkuyodum sonra bi denedim oluyo :D bide nothing else matters ı çalıyorum bareli diyen arkadaşada allah akıl fikir versin. Adam okadar ince işliyo parçayı süper teknikler ince düşünülmüş hareketler var. bareli diye özetledi gerçekden gözüm yaşardı.


SüngerBob81 | 10 Mart 2014 Pazartesi 00:29
3.


3-4 ay ? Hö? Ben 3-4 ayda nothing else matters'i solosuyla çalıyorum. hakim beyi(full bareli akorlardır bu şarkılar) çemberimde gül oyayı çalıyorum, ihtimaller denizindeyi çalıyorumi haram geceleri çalıyorum. sen neyden bahsediyorsun. Bare 2 haftada tamamen çözülebilecek bir sorun.

Kardeşim. Umudunu yitirmee gitarla barışık ol. Zamanla göreceksin üstesinden gelebildiğini. Çalışmaktan geçiyor herşey dosyum


sessizyol | 9 Mart 2014 Pazar 23:30
2.
Öncelikle düzgün klavyesi rahat güzel bi gitar alman gerek. Klavye ve tellerin uzaklıgı, tel sertligi cok önemli. Yeni tel alırken elemana soft tension tel dersen o tellerle daha rahat bare basarsın. Teller eskiyse bu da etkiler. Valencia cg160 önerebilirim gitar olarak.


Lordrake* | 4 Mart 2014 Salı 12:17
1.
1-bare işiyle ne kadar süre ile uğraşıyorsun ? 3-4 aylık düzgün bir çalışmadan sonra başlanılabilir bare basmaya
2-parmak egzersizleri yapıyormusun yüzük ve serçe parmağın bir birinden bağımsız hareket etmiyorsa ki zordur ilk başta etmesi egzersiz yaparak açabilirsin...


swp | 16 Şubat 2014 Pazar 19:15

Anket
ixtew soruyor:
Sizce En İyi Müzik Aletleri Firması Hangisi?












Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.