Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ibanez Aeg10nıı Elektro Klasik Gitar İncelemem [detaylı]
Merhaba canlar, yeni gitarımla 1. haftamı doldurmuş bulunmaktayım. Planlarında olan arkadaşlar için bir inceleme konusu açmaya karar verdim umarım faydası dokunur :)

Gitara objektif olarak yaklaşmaya çalışacağım, ancak çok fazla gitar denediğim ve bu işte profesyonel olduğum söylenemez, 15 günlük bir araştırmamın sonuçlarını iletmeye çalışacağım. Bu yüzden tek bir konuya veyahut kişiye bağlı kalarak gitar almayın derim.

Öncelikle gitarın Videolu bir anlatımına şu linkten ulaşabilirsiniz: http://urlji.com/aeg10nii

▓~~~~~~~~~~~~~~~▓

Ağaç özellikleri ;

ÖZELLİKLER:

Gövde tipi: Original AEG gövde

Üst Kapak: Ladin

Yan ve Arka: Maun

Sap: Maun

Klavye: Gül ağacı

Preamp: Ibanez SST Shape Shifter™ Preamp with Onboard Tuner

Köprü: Gül ağacı

Akort: Chrome Ibanez Smooth Tuner AS

Köprü Pinleri: Ibanez Advantage Köprü pini


▓~~~~~~~~~~~~~~~▓

Öncelikle gitarın eski isminin " AEG10NE " , " AEG10NII " olarak değiştirildiğini söyleyebiliriz, bu 2 model arasında benim fark ettiğim 2 fark var, Aeg10Ne modelindeki preamp'ta bazı sıkıntılar olduğunu duymuştum, İbanez'in kendi ürettiği bir preamptı, yeni modelde ise İbanez bu işi "Fishman" a bırakmış ve gerçekten iyi yapmış. Diğer bir farkta eski gitarda farklı olarak XLR çıkışı varken, yeni modelde bu özellik kaldırılmış.

Gitarın Akustik olarak yani çıplak sesinin çok kısık olduğu görmüş ve tereddütte kalmıştım. Gitarın tam kasa bir klasik gitara göre sesinin %80-85 civarı olduğunu söyleyebilirim. Ancak beni gayet tatmin etti çünkü gitarımız Cutaway ve ince kasadır daha kısık bir ses bekliyordum ancak bu konuda aldığıma pişman etmedi.

Gitarın sistemdeki sesine gelirsek, beni en büyük şaşkınlığa uğratan buydu. Gerçekten çok tatlı ve temiz bir sesi var, bu gitar sistem gitarıdır diyenleri görmüştüm, haklılar gerçekten tonu gitar fiyatının üstünde diyebilirim. İmkanınız varsa bir amfi üzerinde dinleyin bu gitarı akustik sesine göre çok üstlerde bir tonu olduğunu göreceksiniz.

Klavyesine gelince, rahat diyebilirim, bu konu hakkında daha önce çok gitar denemediğim için pek bilgi vermek istemiyorum ancak beni memnun etti.

Dış görünüş olarak, bu gitarı seçmemin en büyük sebeplerinden biri çok yakışıklı bir gitar olmasıydı, gördükçe çalasım geliyor çok kibar ve model olarak şık bir gitar. Üstelik askı pinleri gerçekten çok işimi kolaylaştırdı ayakta da rahat şekilde çalabiliyorum.

Teller bakımından benim şansım hiç gülmüyor, bu gitarın tellerinde de çabucak bir kararma gözlemledim perdeye temas ettiği noktalarda, bu benim yüzümden mi gerçekleşiyor bilmiyorum ancak 1- 1 buçuk ay sonra telleri değiştirme gereksinimi duyabilirim.

Sonuç olarak bu gitarı seçtiğime hiç pişman olmadım, iyi ki seçmişim diyorum. Seçecek arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım bu konu altından sormanız yeterlidir. Gitardan bir resim ve bir kaç ses kaydıyla konuyu bitirmek istiyorum.

GİTARIMDAN BİR RESİM;

http://i.imgur.com/ecX9RNY.jpg

Ve burada bu gitarla aldığım kayıtlar;

NOT: Gitarın sesi insandan insana ve kayıt cihazına göre farklılık gösterir. Ben bu kayıtları telefonumdan aldım ve sadece bilgi sahini olmanız açısından, eğer imkanınız varsa gitarı gidip kendi ellerinizle çalmayı ve dinlemeyi tavsiye ederim.

~~~ ♪♫♪♫

Kazım Koyuncu - Atın Beni Denizlere

http://www.akormerkezi.com/hasan--atin-beni-denizlere-_demo-rvtpf.html

~~~ ♪♫♪♫

Sıla - Saki
http://www.akormerkezi.com/hasan--saki--sila-_demo-pvtpf.html

~~~ ♪♫♪♫


Gitar hakkındaki bilgiler kendi düşüncemdir, bir başkası kötü olduğunu veyahut bunların doğru olmadığı savunabilir, herkesin şahsi fikridir.
Okuyan herkese minnetlerimi sunarım, herhangi bir bilgi hatam vs. olmuşsa affola, gitar hakkında bilgisi olanlar yorum kısmına eklerse ilgilenen arkadaşlar daha geniş bilgiye sahip olabilir, bir teşekkürü çok görmemeniz dileklerimle, müzikli günler :)

24.05.2014 19:42:38, 1370 okunma, 2 cevap, Ruvale yazdı
2.
Yardımseverliğinden dolayı teşekkürler. .


Kararsız | 31 Mayıs 2014 Cumartesi 21:26
1.
Eline sağlik ancak güzel bir gitar koleksiyonumda mevcut


Deluxee | 24 Mayıs 2014 Cumartesi 23:04

Anket
mehmetbastug94 soruyor:
Guitar pro kullanıyor musunuz?








Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.