Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

İlgili Minör Ve Majör Gamlar
Arkadaşlar...

Her majör gamın ilgili minör gamı ve her minör gamın ilgili majör gamı var. İnternet ortamında bu bilgileri bulmak mümkün ancak özellikle bu ilgili minör gamların kullanımı hakkında bir bilgi bulamadım. Şarkı içinde nasıl kullanılır. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsa memnun olurum.

1.06.2014 23:13:55, 832 okunma, 3 cevap, azimli35 yazdı
3.
Rica ederim dostum, bende teşekkür ederim.


LoneSoul | 3 Haziran 2014 Salı 17:26
2.


Duyarlılığın ve ilgin için çok teşekkür ederim. Allah sağlık sıhhat mutluluk ve başarı versin


azimli35 | 2 Haziran 2014 Pazartesi 21:08
1.
Her dizinin(gamın) modülasyonları vardır, yani 7 notalı bir dizinin her notasından başlayan 7 ayrı modu vardır, ionian dorian gibi isimler alırlar. İlgili minör, majör dizinin 6. derecesine bakılarak veya 3 yarım ses geri gidilerek elde edilir. Aynı şekilde ilgili majör ise 3. derece mod ile veya 3 yarım ses ileri giderek elde edilir.
Kullanımına gelirsek tamamen senin zevkine ve hayal gücüne kalmış. Bahsettiğim tüm modları dilediğin gibi kullanabilirsin vermek istediğin duyguya göre. Atıyorum Do majör bir şarkı sen bunun üstüne do majör çalabilirsin dizilerin karakterine baktığımızda muhtemelen eğlenceli tatlı sesler alırsın, bunun ilgili minörü La minör dizisinide kullanabilirsin bu sefer biraz daha duygusal olur. Hatta istersen Re dorian, mi phrygian~ dizilerinide gönül rahatlığıyla kullanabilirsin. Tamamen algılamak için bol bol denemen gerek.


LoneSoul | 2 Haziran 2014 Pazartesi 16:24

Anket
aslıaslı soruyor:
Şebnem Ferah denilince aklınıza ilk gelen şarkısı hangisidir?










Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,17 saniye.