Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Ritimde Yanlış Mı Yapıyorum?
Merhaba arkadaşlar ben bi parçanın ritmini kendim uyduruyorum ama pek bozmayacak şekilde. Kurstayken hocam bana ritim yazardı ama ben kendim yapıyorum ritimi. Acaba yanlış mı yapıyorum? İlla bi parçanın söylenen ritmine mi uymam lazım? Bana kulağımda daha iyi gekiyor kendi ritmim.
2.08.2014 00:03:52, 533 okunma, 2 cevap, firat777 yazdı
2.


Uzun yazınız için çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler gerçekten faydalı :) Önerdiğiniz gibi Selim Işık derslerinede bakacağım daha ayrıntılı öğrenmek için. Teşekkür ederim tekrardan iyi akşamlar dilerim :)


firat777 | 2 Ağustos 2014 Cumartesi 01:21
1.
Sana biraz dan ufak tefek taktikler vereceğim ama seçimi sana bırakacağım. Öncelikle kendi tespit ettiğim bir gerçeği dile getireyim. Örnek vererek ve olabildiğince sade kolay anlaşılır şekil de anlatmaya çalışacağım. Yabancıların müzik yapısın da en önemli faktör müziktir ses değil. Ha bu demek değil ki ses önemli değil. Ses de önemli ama esas müziktir. Yabancı müzikleri dinlediysen müzikleri daha bir hoştur yani yabancılar da müzik söze göre uyarlanır. Türkler de ise tam tersi söz müziğe göre uyarlanır. Yani 2 tarafta bir uyum için de Yani şarkı da uyum arıyorsan olabildiğince şarkı sözleriini, sözde ki vurguları, gitarınızla uyumlu olmasına dikkat edin. Bir de bir şey daha belirteceğim ve bu söyleyeceğim kesinlikle çok ama çok işine yarayacaktır. Ben kendi yazdığım tüm şarkılarım da bu taktiği kullanıyorum. Taktik şu: Aslın da çok basit Majör ve Minör olayı var. Majör daha çok üzüntü sesi verir yani duygusal şarkı yazacaksan Majör ağırlıklı olabilir. Minör daha bir mutluluk hissi verir. Daha hareketli şarkılar için daha iyidir. Eğer inanmayıp denemek istersen bir Majör ve Minör akoru bas arada ki farkı sende hissedeceksin. Yani bu şarkı da uyarlamana yardımcı olacaktır. Ve ritme gelirsek ritim de özgür olabilirsin belli ölçü altın da yap ben de öyle yapıyorum. Bir çok şarkının kendine özel ritmi vardır. Yani rahat ol. Ama ölçü altın da kal bence ben genellikle anormal bir ritim kullanırım. Ama genel şarkılarım da rumba dan vaz geçmem :D Kendi rumba ritmim var ragueado lu falan biraz anormal ama ölçüye uygun. Daha çok pop tarzı şarkılar da kullanıyorum veya kendi yorumladığım şarkılar da kullanıyorum. Neyse konuyu dağıtmayayım umarım işine yaramıştır. Bunun en iyi cevabını Selim ışık hoca derslerinden Dünyanın tüm ritimlerini izle orada cevabı varbu sorunun. Oradaki cevabının özetini ben sana burada verdim. Ama yinede izlemen de fayda var bence :D Umarım doğru anlamışımdır sorununu. İyi günler dilerim Müzikle kalın. :)


GuitarGamer | 2 Ağustos 2014 Cumartesi 01:01

Anket
swazon soruyor:
Squier Bullet Stratocaster Nasıl Bir Gitardır?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,16 saniye.