Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Klasik Gitardan Western Gitara
Selam arkadaslar,

Bir kac gundur dusunuyorum da, nerden baksam 5 senedir klasik gitar caliyorum. Artik bir yenilik olsun istiyorum ve western gitari almak istiyorum. Sesi ve gitarin durusu daha cok hosuma gittigi icin.

Fakat almadan once bir kac sey ogrenmek istiyorum. Gitarin ozellikleri hakkinda cok bilgim var. Ben daha cok calma sekilleri hakkinda bilgi sahibi olmak istiyorum.
Mesela, klasik gitari youtube'dan videolara bakarak ogrendim. Western gitari alirsam, klasik gitar gibi calabilirmiyim? Yani hersey aynimi? Telleri haric tabi onu biliyorum. Veya ogrenmem gerek yeni seyler varmi? Nebileyim, akorlari, vurus ritmleri felan filan..


Umarim anlasilmisimdirrr!

Sevgilerle

22.02.2015 21:01:17, 467 okunma, 2 cevap, hiko66 yazdı
1.
Bir sürü farklı akor basılış türleri vesaire çok farklı bir dünya. Klasik gitara göre sapı çok değişik alışmak 5 ay sürer neredeyse. Lakin 5 sene ciddi ciddi çaldıysan beşli yedili minör majör dizilerini vesaire biliyorsan, geçmezsen pişman olursun. Western(Halk dili ile akustik) çok daha kafa gitardır. Onla 2 sene takıldıktan sonra Elektroya geçmeni de ayrıca tavsiye ederim tabi ki.


crazybebe99 | 24 Şubat 2015 Salı 17:22
2.


5 sene ciddi ciddi calmadim acikcasi. Ilk baslarda hergun bir kac saat caliyordum fakat daha sonra biliyorum zaten deyip bildiklerim ile devam etmistim.. Simdi de aynisi, ne biliyorsam oyle devam ediyorum. Amatorlukten bir adim ilerledim diyelim..
Farkli seyler denemek istiyorum artik. Western gitar almadan once emin olmam gerke o yuzden ;(


hiko66 | 24 Şubat 2015 Salı 21:02

Anket
metalcideli soruyor:
Sizce Eurovision a kim gitmeli ?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.