Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Türkiye'de Arabeskin şekil Değiştirmesi Ve Rap
Eskiden alt kültür-varoş kültür hatta 'kro' şeklinde tanımladığımız toplumsal tabakanın, arabesk müziği yücelttiğini anımsarsınız.Nasıl ki zencilerin köleliklerinden,ezilen sınıf olmasından,daimi memleket hasreti çekmelerinden jazz doğmuşsa,bizde de bunun karşılığının arabesk olduğu düşünülebilir bir nebze de olsa.Gerçi bizdeki yansıması politik anlamda bir sınıf farkından bahsetmez ama proleter kesimin aşk acısı,zengin-fakir ilişkisi,tanrının eşitsiz davranması şeklinde betimlemelerle şarkı sözlerinde karşımıza çıkar..Günümüzde alt kültürün bu fikirlerini savunan arabesk müziğin yerini artık RAP'in aldığı düşünülüyor..Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? ya da düşünüyor musunuz? ya da rica etsem düşünür müsünüz? :)
2.03.2009 13:37:57, 1198 okunma, 4 cevap, kat_har_sis yazdı
4.


KALİTE DEĞİL BURADA SÖZÜ EDİLEN...HATTA MELODİK ANLAMDA BİŞİ DE YOK..SÖZ-TARZ İÇERİK...NEYSEEEE


kat_har_sis | 9 Mart 2009 Pazartesi 09:11
3.


KALİTE DEĞİL BURADA SÖZÜ EDİLEN...HATTA MELODİK ANLAMDA BİŞİ DE YOK..SÖZ-TARZ İÇERİK...NEYSEEEE


kat_har_sis | 9 Mart 2009 Pazartesi 09:11
2.
Müzik türlerini birbiriyle karşılaştırmaktansa müziği sadece müzik olarak algılamaya ne zaman başlayacak insanlar merak ediyorum. Arabesk diye tanımladığınız ve yerden yere vurduğunuz türün kendi içinde sayamayacağım kadar çeşitlenmesi vardır. Ayrıca arabesk arap müziği anlamına gelir ve Türkiye'de ki tarzlar arap müziğini tam anlamıyla yansıtmaz. Arabeskin Türkiye'deki öncüsü Orhan Gencebay olarak gösterilir fakat kendisi tarzını "Batı müziği ve Türk halk müziğinin sentezlenmesi" olarak nitelendirir. Ondan sonra gelenlere baktığınızda farkını açık şekilde görürsünüz. Kendisinin öyle parçaları vardır ki dinlediğinizde nota ve enstrümanların içinde kaybolursunuz. Çoğu kişi bilmez ama Türk rockının öncüsü Erkin Koray ile Gencebayın birçok ortak çalışması olmuştur.

Rap müziğe değinecek olursak Türkiye'de yapılan rap ile gerçek rap arasında çok büyük farklar vardır. Türkiye'de rap bir müzik türü olmanın aksine özenti toplum yaratmaya yönelik gelişmiştir. Cartel Türkçe rapin öncüsü olmuştur. Oldukça başarılıda oldular bence fakat şuan Türkçe rap farklı bir hal aldı ve bu işi iyi yapan kişi sayısı bir elimin parmağını bile geçmez.

Maksadım müziklerin birebir değerlendirildiğinde kaliteli öğeler bulunabileceğiydi. Umarım anlaşılır olmuştur.


ukant | 6 Mart 2009 Cuma 19:20
1.
ayrıntılı, geniş bi konu aslında : rap ve arabesk müzik tarz ve kökeni açıdan çok farklı ama günümüzde insanlar bu ikisini birleştirip ortaya arabesk rap die iğrenç bi sentez çıkardı.....iğrenç süslemelerle dolu beatler ve saçma sapan sözler.... Herkesin müzik tarzına saygım var ama bu karışık durum beni çok rahatsız edio... :s


..SàGøKøLïSt.. | 4 Mart 2009 Çarşamba 23:17

Anket
paramore_35 soruyor:
HIM'ın en iyi şarkısı nedir?













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,2 saniye.