Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Elektro Klasik-Akustik
yaklasım 1 yıldır gitar çalıyorum ve gitarım artık hasuma gitmıyor yeni gitar almak istiyorum hiç akustik çalmadım hangi gitarı almalıyım genellikle slow müzikler çalıyorum yardım ederseniz sevinirim :)
21.11.2010 10:16:02, 1132 okunma, 3 cevap, tunay34 yazdı
3.
ya bişey sorucam...ben elektro gitar alıcam...aslında fender str. alacaktım ama şimdilik alamıyorum..onun yerine 600-700 tl arası elektro arıyorum...sence ne alabilirim..yine fender istiyorum ama ne alacağıma karar veremedim..dinlediğim gruplar..Green day ( % 97 bu grubu dinliyorum) , paramore, muse, evanescence gibi...yardımcı olursan sevinirim...şimdiden teşekkürler...=)


immortal free | 23 Kasım 2010 Salı 20:05
2.
sanırım kullandığın gitar orta kalite veya başlangıç seviyesi bir gitar olmalı.o yüzdende sürekli çala çala ilk günkü gibi haz duymuyosun. tarz olarak klasik veya akustik mi almalıyım diye düşünme. herhangi bir satış mağazasına git yamaha cort washburn valencia ibanez gibi üst kalite gitarları dene derim. çünkü kaliteli üst düzey klasik veya akustik gitarların tonu senin gitarının tonuna göre çok farklılık gösterecektir bunu farkedersin. ama klasiğide akustiğide her ikisinide eline al çal tınıyı dinle. hangisi seni daha çok tatmin ederse ondan yana tercihini kullan.


crazyemre18 | 22 Kasım 2010 Pazartesi 23:10
1.
Akustik gitarın daha gür, parlak, metalik sesi var. Çünkü kasası büyük ve telleri naylon değil, çelik. (Ama bu akustikle Metal müzik yapılır anlamına gelmiyor... :D) Ben 1 yıldı klasik çalıyordum, akustiği ilk elime aldığımda sesi bana çok tız, kafayı şişiren ses gibi gelmişti. Ama 15-20 dakika çaldıktan sonra çok sevdim, çünkü rock dinliyorum... Klasikten bir farkı da sapının daha dar olması. Akustik gitar genelde rock, blues gibi müzik türlerinde kullanılır ve genelde pena ile çalınır. Ben tırnakla çalıyorum. Yeteri kadar uzun ve sağlam tırnaklarınız varsa tırnakla da çalınması hiç bir problem yaratmıyor. Slow için bence klasik iyidir. Ne kadar alışsam da çok çalınca akustik klasiğe göre kafa yoruyor telleri çelikten olduğu için. Yine söylüyorum klasikle kıyaslamada. Klasiği ne kadar çalsam da kafamı yormuyor, ama akustik çok çalınca yoruyor. Tabii ki, bu beim şahsi düşüncem... Şöyle slow, sakin müzikler için klasik gitar tercihimdir...


JRFG | 21 Kasım 2010 Pazar 10:55

Anket
yiğit korkmaz soruyor:
Berkay Sizce Ne Zaman Tanınıp Ünlü Olur









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,14 saniye.