Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Akustik Gitar Amfi - Ses Kartı
Merhaba arkadaşlar elektro akustik gitar almayı düşünüyorum ama aklıma takılanlar var yardımcı olursanız sevinirim. Şimdi ben bu gitarı ev ortamında çalacam sahnede çalmayacam, acaba ses kartı mı alsam amfi mi alsam ne gibi farkları vardır? Bu konuda cahilim mazur görün :)
12.05.2013 16:42:51, 1580 okunma, 7 cevap, mustafaa01 yazdı
7.


Rica ederim. Türkçe'mize duyarlı olup, günümüz ergen milletinin dilimizi katletmesi gibi katletmeden bir başlık açtığın için ben de sana teşekkür ederim kardeşim. Kolay gelsin.


m_turkmen_78 | 16 Mayıs 2013 Perşembe 00:54
6.
hocam ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. benim kastettiğim harici ses kartıydı ve cevabımı da aldım faydalı bilgiler oldu bunlar, tekrardan teşekkür ederim..


mustafaa01 | 16 Mayıs 2013 Perşembe 00:45
5.


Sanıyorum şöyle bir bağlantıdan söz ediyorsun:
Gitarın çıkışını prosesör yada pedala girmek --> Prosesörün çıkışını ses kartına girmek --> Harici ses kartının çıkışını 5+1 ses sistemine girmek ve bu şekilde efektli bir gitar sesi almak.

Eğer bağlantılarını böyle yaparsan tabikide efektli bir ses alabilirsin. Ancak en önemli konu şudur: Sen harici bir ses kartı mı kullanacaksın yoksa bilgisayarının ses kartını mı kullanacaksın? Eğer harici bir ses kartı kullanacaksan ses kartında latent(yani gecikme) yaşamazsın. Ama bilgisayarının kendi ses kartını kullanırsan ve bilgisayarından amfi modelleme programları (guitar rig, ampli tube gibi) programları üzerinden bu sesi bilgisayarının kulaklık çıkışından alırsan kesinlikle seste gecikme yaşarsın. Ancak bilgisayarda herhangi bir program açmadan prosesörünün yada pedalının girişini bilgisayarının mikrofon girişine girip bilgisayarının kulaklık çıkışına da 5+1 ini bağlarsan gecikme yaşamazsın; (tabiki bilgisayarının ram'i ve işlemcisi iyiyse yaşamazsın, kötüyse gecikme olacaktır.) Ancak şunu da belirtmek gerek ki harici ses kartının çıkışından ses almak bilgisayarının dahili ses kartından çıkış almaktan kat kat daha kalite farkı yaratacaktır; çünkü adı üzerinde: Harici ses kartı, yani ensturman ve müzik için yapılmış bir ses kartıdır bu. Ve eğer bir harici ses kartı alacaksan mutlaka hoparlör çıkışının olup olmadığına bak; main out yada spdif yada line çıkışı olarak yazar bu çıkışların isimleri. Ve giriş sayısı da önemlidir. Çünkü sen ileride şunu söyleyebilirsin. Ben aynı zamanda gitarımla beraber bir de mikrofon bağlamak istiyorum diyebilirsin. Ve mikrofon için bir giriş daha olması gerekir. Yani toplamda iki giriş olması gerekir. Ve ses kartının üzerinde preamfi olup olmadığı da önemlidir. Preamp; örneğin bir mikrofon bağladığında bu mikrofonun ses seviyesini kontrol etmeni sağlayacaktır. Eğer preamp yoksa harici bağlantılar yani mikrofonla ses kartı arasına bir preamp alman gerekir ve bu maliyeti artırır. Bunlara dikkat edilmesi gerekir. Sanıyorum kullanım amacına ve kafandaki sorulara bir cevap olmuştur. Kolay gelsin.


m_turkmen_78 | 15 Mayıs 2013 Çarşamba 20:28
4.
bu konuda gerçekten bilgisizim sayenizde bişeyler öğreniyorum anlayışınız için teşekkür ederim.. belki yine saçma olacak ama şöyle söyleyeyim :) ben zaten evde çalacam gitarımı amacım yüksek ses almak değilde gitarımdan farklı sesler almak istiyorum yani prosesor ya da pedal kullanarak alınan sesleri bu ses kartı ile pc ye bağlayarak almam mümkünmüdür ? ses kartının hoparlör çıkışı varsa ve ben kaliteli bir 5+1 ses sistemini buna bağlasam bahsettiğim sesleri alabilirmiyim ?


mustafaa01 | 15 Mayıs 2013 Çarşamba 19:28
3.


Dostum bilgisayarının ses kartıyla harici ses kartını eş değerde tutmaksa eğer kastettiğin şey; büyük yanılgı bence. Harici ses kartına dünya para ödeyenler var. Bu adamlar enayi mi. Her cihaz kendi işini yapar. Önemli olan bu arkadaşın amacının ne olduğu. Kayıt yapmak mı? Yoksa Yüksek sesle elektronik sesten yararlanmak mı? Ama arkadaş bu işte yeni sanıyorum acemi olduğunu belirtmiş çünkü. O yüzden küçük bir amfi almak konusunda sana hak veriyorum. Bir ses kartı almak için bir çok bilgiye ihtiyacı var ve bu bilgiler bu arkadaşa kat kat gömlek üstün gelir şu anda.


m_turkmen_78 | 13 Mayıs 2013 Pazartesi 23:03
2.
elektro akustik alıyorsan arada bir amfiden denemek istersin mutlaka. o yüzden bir de 10 wattlık amfi alsan hiç fena olmaz. ha arada bir evde oturup amatör kayıt yaparım diyorsan da ses kartı alabilirsin. ama muhtemelen zaten ses kartı vardır bilgisayarında. onun için masrafa girmeye gerek yok bence.


basist07 | 13 Mayıs 2013 Pazartesi 09:52
1.
Dostum öyle bir soru sormuşsun ki sunduğun seçenekler birbiriyle alakasız. Amfi ve Ses kartı arasında ne alaka var? Öncelikle kullanım amacını belirlemelisin. Sen bu gitarla kayıt yapmayı düşünüyorsan ses kartı almalısın. Ev ortamında sesi dışarıya yüksek volümle versin diyorsan amfi alacaksın. Olay budur. Önce kullanım amacını yazsaydın iyi olurdu. Bu konuda cahil olduğunu yazmışssın; görüyorum ki gerçekten saçma sapan bilgilerle senin kafanı karıştırmışlar.


m_turkmen_78 | 12 Mayıs 2013 Pazar 23:40

Anket
sessizsakin soruyor:
Arkadaşlar 2 gün 2 saatte nota ve ritimden çalmaya başladım sizde bu nasıl ?









Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,19 saniye.