Akor Tab Söz Çeviri Anasayfası
Forum :::   >> 

Megadeth
Sabit konu...
30.08.2006 20:11:34, 2483 okunma, 29 cevap, JHBT yazdı
29.
Trust a cover yaptığım videom arkadaşlar dinlemek isteyen olursa..
http://www.youtube.com/watch?v=gnB8bDEjqjU


bygokay | 11 Mayıs 2013 Cumartesi 20:56
28.


Şimdi "Bence" diye cümleye başlayınca objektif yaklaşmış olup, sadece fikrini beyan edip gitmiş olmuyorsun ki. Megadeth başlığı altında Metallica yla ilgili bir yorum yapmanın maksadı nedir? Ya da Metallica yı bu konuya dahil etmenin? Kaldı ki Metallica ile Megadeth belki de karşılaştırılabilecek en uzak 2 gruptur. Niye kıyaslama gereği duyduğunu anlamış değilim ama büyük ihtimal Metallica hayranlığın gözünü boyadığı için, normalde beğeneceğin grup ve sanatçıları onların gölgesinde bırakıyorsun. Bu bir dinleyici olarak yanlış bir tutum.

İyi grupların bazı kişiler tarafından beğenilmemesinin onların müziği bilmemesi ile bir alakası yoktur elbet. Sadece kendilerini bilmemeleriyle alakası vardır. Müzik, Sanat, Bilim vs ancak kabul edebilecek bir bünyede barınır. Bu sürekli bahsi geçen "Zevk" meselesi çok klişe oldu artık. Buna standartların çok altında yaşayıp, denize girip yılana sarılmak desek olur mu? Çünkü bu biraz "çirkin" diye bir şey yoktur; sadece "beğenilme" vardır gibi oluyor. Kişiden kişiye göre değişen belli kavramlar elbette ki vardır. Ama bir dinleyicinin "iyi" "yaratıcı" "yenilikçi" ve "kült" olmuş bir grubu beğenmemesi gibi bir durum söz konusu değil. "Benim tarzım değil" denilebilir, " Ben dinlemiyorum, bana hitap etmiyor" da denilebilir. Ama iyi değiller, beğenmiyorum vs gibi kavramlar bilinçsizliğin göstergesidir.

Bana göre metallica megadeth e bin basar zaten klasik türk mantığı. Bir "kral" yakıştırması, bir "en baba grup" yakıştırması, bir nevi fanatik takım mantığıyla müzik gruplarına yaklaşım şekli.

Gruplara takılmayın, eserlerine bakın. Kıyaslama yapmaya ihtiyacınız da yok. Sadece beğenmiyorsanız bile - ki dediğim gibi "beğenmemek" çok da doğru bir ifade değildir bu gibi durumlarda- o zaman yorum yapmazsınız ya da ben sevmiyorum deyip geçersiniz, başka gruplarla kıyaslamaya gerek olmadığı gibi "bence" ifadesi de yorumunuzda fazlasıyla eğreti duruyor bu yüzden:)

Yani kısacası "bence" durum bu.


biolab | 22 Eylül 2011 Perşembe 18:58
27.
iyi grupların bazı kişiler tarafından beğenilmemesi onların müziği bilmemesiyle bi alakası yok. bu biraz da zevk meselesi.
"bence" metallica megadeth e bin basar. mustaine iyi gitar çalıyor ama james hetfield çok daha iyi vokal yapıyor.
dediğim gibi bu bir zevk meselesi ve kişiden kişiye göre değişir. :)


asos | 22 Eylül 2011 Perşembe 17:07
26.


Orda soloları yazmıyor şarkıları yazıyor kill em all'ın da tüm soloları mustaine'ye ait ama 4 şarkıda mustaine adı geçer 4 horsemen jump in the fire phantom lord metal militia


Baykuş93 | 16 Ağustos 2011 Salı 17:41
25.
Marty de Chris de Kirk'den iyidir bana göre.
Marty'in Megadeth öncesi çalışmalarını bilmeden konuşmamak lazım ayrıca Chris Broderick'in sekiz parmak tapping'leri efsanedir.
Kirk Hammett yeteneklidir fakat besteciliği onunla kıyaslanacak gitaristlere göre zayıftır.
Millet, lütfen küfretmeyin.Metallica'nın da Megadeth'in de tüm parçalarını ve Marty Friedman'in Cacophony zamanındaki parçalarını olsun , Exodus'un Kirk ile kaydettiği demo'ları olsun, hepsini dinledim.
Kıyaslamak zor fakat Megadeth'in müzikalitesi Metallica'ya gör daha iyi.


Sayınabonemiz | 16 Ağustos 2011 Salı 16:19
24.
elemançolar kimse iron judas slayer exodus anthrax muhabbeti yapmasın MEGADETH thrash metal babası thrash metalin yaşamasını sağlayan marty friedman megadeth'teyken kasup kavuran ve hala o kadar gitarist değiştirmelerine rağmen kendini hiç bozmamış gruptur. böyle istikrar ve sağlam müziği yapmak herkesin harcı diil. metallica diye yırtınıyosunuz metallica pop rock mı yoksa metal mi yapıyo kimse metallicadan falan bahsetmesin ya


G.Walker | 2 Mart 2010 Salı 20:54
23.
Megadeth dünyanın en iyi metal gruplarındandır . O Dave ' in " Mmmmmmmmmmmakdılaykeruğbat" demesi yok mu bitiyorum arkadaş . Ayrıca Dave çok baba bi adamdır . Bir yerde okumuştum ; Bir ödül töreninde Hangar 18 ' e ödül verilmiştir . Dave sahneye çıkar . Gitarını ister ve çalmaya başar delice . Hangar 18 i çalar . Sonra üstüne The Call Of Ktulu yu çalar . Ve siz müzikten bu kadar anlıosunuz diip sahneyi terkeder ve ödülü almaz . Çünkü 2 şarkının sadece ritmleri farklıdır .


stevie ray | 2 Mart 2010 Salı 19:08
22.
Koskoca Megadeth'e 2 yıldır yorum gelmemiş.Ayrıca anlayamam neden Megadeth'i sürekli Metallica'yla mukayese eder insanlar.İkiside baba gruptur ikiside thrash'in en büyük devlerindendir.Ne mutlu ikisinide sevene ne mutlu ikisini de dinleyene.


MegaDave | 30 Mayıs 2009 Cumartesi 19:18
21.
Çok iyi grup ama en sağlam grup Iron Madien ve ondan sonra da tabii ki Judas Priest abi Metallicada kimmiş bea ?


sames | 21 Aralık 2007 Cuma 06:24
20.
Vay be 1 yıldır yorum yapılmamış koskoca Megadeth e :S


JHBT | 20 Aralık 2007 Perşembe 18:34
19.
Fight Fire With Fire (Burton, Hetfield, Ulrich)
Ride The Lightning (Burton, Hetfield, Mustaine, Ulrich)
For Whom the Bell Tolls (Burton, Hetfield, Ulrich)
Fade to Black (Burton, Hammett, Hetfield, Ulrich)
Trapped Under Ice (Hammett, Hetfield, Ulrich)
Escape (Hammett, Hetfield, Ulrich)
Creeping Death (Burton, Hammett, Hetfield, Ulrich)
The Call of Ktulu (Burton, Hetfield, Mustaine, Ulrich)

Sadece Call of Ktulu ve Ride the Lightning


Motorbreath_345 | 6 Kasım 2006 Pazartesi 18:24
18.
RTL nin bütün soloları Dave Mustaine aittir ;)


Nymphetamine | 29 Ekim 2006 Pazar 20:36
17.
Hahaha o zaman Ride The Lightning ve Master of Puppets albümü. Rust In Peace süper albümdür; ama bunlarla yarışabileceğini sanmam. (R.T.L de Dave Mustaine'nin de katkıları var ama o kadar değil)


Motorbreath_345 | 29 Ekim 2006 Pazar 10:58
16.
Evet Rust In Peace albümü zaten Thrash metal'in en önemli 4 eserinden biri.Bence en önemlisi.Hangar 18 ve Holy Wars The Punisement Dea inanılmaz şarkılar.


Megadeth_53 | 29 Ekim 2006 Pazar 07:27
15.
ama şu konuda haklısın Trash metal olarak megadeth metallicaya oranla daha üstün BKZ. Rust in peace albümü


Nymphetamine | 28 Ekim 2006 Cumartesi 21:43
14.
Dave hem çok iyi bir şekilde lead çalarken hemde başarılı bir vokal yapabilen çok iyi bir müzisyendir.Marty Friedman gibi dev bir gitarist ide unutmamak lazım.Hangar 18 deki sololar ve atışma ve Holy Wars the Punisement DEa thrash metal e en güzel örnekelrden biri.Bence Thrash metal yönünden bakarsak Megadeth metallica'dan çok daha iyi.Her neyse bencede bu olayı kavga ya dönüştüreye gerek yok.Sonuçta Metallica'nın büyüklüğü de ortada.


Megadeth_53 | 28 Ekim 2006 Cumartesi 19:56
13.
Metallicanın en büyük olduğuna itirazım yok zaten benim


Nymphetamine | 18 Ekim 2006 Çarşamba 21:50
12.
Neyse uzatmayalım ya Dave abim süperdir...


Motorbreath_345 | 18 Ekim 2006 Çarşamba 21:15
11.
Farkındaysan ben gitar soloları ve riffleri bakımından dedim


Nymphetamine | 17 Ekim 2006 Salı 15:58
10.
Bunu bi sidik yarışına dönüştürmenin bi manası yok kardeşim. Bak müzikle uğraşan adamlarız, Megadeth in şarkıları sana daha iyi gelebilir, (ki bazı şarkıları bana da metallica dan daha iyi gelir. Hayvani bir metallica fanıyımdır ayrıca) ama metallica her yönden megadeth'e bin basar. Şarkı saymak bir yere kadar. Sen bana 10 megadeth hiti söylersin ben sana 50 tane metallica şarkısı sayabilirim. Ama Hetfield, Burton gibi müzikal dehaları içinde barındıran ve barındırmış olan bi gruba karşılık sadece Dave Mustaine yetmez. (Ki o da süper bi müzisyendir.) Benim dediğim Metallica dünyanın en büyük metal grubudur. Kim ne derse desin. Yani burda sadece Megadeth değil, diğer tüm metal gruplarından üstündür. Benim kastım bu...


Motorbreath_345 | 17 Ekim 2006 Salı 09:37
Sayfalar:  [ 1 ]  [2] 

Anket
pozitif soruyor:
Emre Aydın'ın En Beğendiğiniz Şarkısı Hangisi













Sonuçlar | Sonuçlar & Yorumlar
Yeni Anket | Anketler



AkorMerkezi.com © 2024
Gizlilik Politikası - Kullanım Koşulları - Kurallar - Son Yorumlar - Rastgele

GitarAkor.com kolonisidir. Derleme 0,23 saniye.